• امروز : جمعه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 5 December - 2025
8
مدیرکل صمت استان البرز:

اتفاقات مثبت انجام شده در جنگ ۱۲ روزه باید برای مردم تبیین شود

  • کد خبر : 41169
  • 11 تیر 1404 - 17:12
اتفاقات مثبت انجام شده در جنگ ۱۲ روزه باید برای مردم تبیین شود
مدیرکل صمت استان البرز با اشاره به وسعت عملکرد این حوزه اقتصادی گفت: پس از جنگ 12 روزه تبیین‌ اتفاقات مثبت و ارزشمند در کشور و استان باید بیش از گذشته و با جدیت انجام شود تا مردم بیشتر در جریان خدمات دستگاه‌های دولتی قرار گیرند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، محمد انصاری، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت روز ملی صنعت و معدن در کارخانجات اتمسفر برگزار شد، ضمن گرامیداشت این روز به حملات رژیم صهیونیستی به ایران اسلامی و ترور جمعی از سرداران، پاسداران، دانشمندان هسته ای و غیرنظامیان اشاره و ابراز تاسف کرد.

وی ادامه داد: در جریان جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی، بخش تولید کشور و استان با تمام توان به میدان آمدند و تمام ظرفیت‌های خود را بکار گرفتند و اجازه ندادند مردم دچار مشکل شوند و البته در این مسیر موفق عمل کردند و امروز هم شاهد فعالیت شرکتی هستیم که در احیای واقعی و مؤثر واحدهای صنعتی، از برترین نمونه‌ها در سطح کشور به شمار می‌رود.

مدیرکل صمت البرز بیان کرد: این شرکت توانسته طی مدتی کوتاه، به ویژه در ایام تعطیلات، ظرفیت اشتغال خود را از حداقل ممکن به بیش از ۳۲۰ نفر برساند و یک حرکت انقلابی و جهادی داشته باشد؛ ما نیز خود را خادم بخش تولید می‌دانیم و تمامی همکاران ما هم نه‌تنها خود را موظف و مکلف، بلکه مفتخر به ارائه خدمت در حوزه‌های تولید، توزیع، تأمین و پخش کالا و مبارزه با تخلفات این بخش‌ها می‌دانند.

انصاری با اشاره به وسعت عملکرد حوزه صمت به‌عنوان یکی از بخش‌های کلیدی اقتصاد کشور و استان اذعان کرد: من معتقدم پس از حملات اخیر اسرائیل به کشور، در خصوص تبیین‌ اتفاقات مثبت و ارزشمندی که در کشور و استان البرز رخ می‌دهد، باید بیش از گذشته و با جدیت انجام شود تا مردم بیشتر در جریان خدمات دستگاه‌های دولتی قرار گیرند.

وی جنگ ۱۲ روزه را نابرابر توصیف و اظهار کرد: در لحظات و ساعات اولیه وقوع جنگ، انتظار می رفت که بازار دچار التهاب شود و شاهد خرید و فروش‌های هیجانی، صف‌های طولانی و اختلال در تأمین کالا باشیم زیرا کشوری که پس از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، ۴۶ سال امنیت مطلق را تجربه کرده بود و کسی جرأت نداشت حتی به آن نگاه چپ کند، ناگهان مورد تجاوز قرار گرفت.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز اعلام کرد: برخی اتفاقات، در روزهای ابتدایی طبیعی بود و در بعضی نقاط شاهد صف‌های طولانی بودیم. در گام اول، با کسب اجازه از فرماندهی اقتصادی استان ستاد جنگ را در اداره کل تشکیل دادیم و همکاران ما با احساس مسئولیت، پای کار آمدند و بخشی از سازمان با رعایت ملاحظات امنیتی به محل استقرار ستاد تبدیل شد.

کمک به رفع مشکلات واحدهای تولیدی در جنگ ۱۲ روزه

وی با اشاره به تشکیل این ستاد با حضور اعضای مؤثر در حوزه‌های تأمین، توزیع و تولید عنوان کرد: شناسایی واحدهای تولیدی و صنعتی که ظرفیت تأمین کالای اساسی و کمک به استان و کشور را داشتند انجام و حدود ۲۲ واحد با این ظرفیت شناسایی شدند و برای ایجاد پایداری در تولید این واحدها، نیروهایی در محل مستقر کردیم و تقریباً از همه این واحدها بازدید کردم.

انصاری به مشکلات اصلی واحدهای مذکور در بازدیدهای اولیه نیز اشاره و بیان کرد: کمبود منابع انسانی به دلیل ترک کار، حمل‌ونقل، کمبود سوخت، کمبود مواد اولیه و ناترازی انرژی از جمله آنها بودند که در همه زمینه‌ها، ستاد جنگ به‌صورت فرعی در واحدهای تولیدی و شرکت‌ها مستقر و از همان‌جا با تماس تلفنی و حضور به‌موقع مسئولان مرتبط، مشکلات به‌صورت میدانی حل شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز در خصوص صف های طولانی در نانوایی ها و مدیریت ها و برنامه ریزی های صورت گرفته در این زمینه اشاره کرد: در این راستا اقداماتی که قبلا در قالب پدافند غیرعامل انجام شده بود از حالت آزمایشی به شکل عملیاتی درآمد و در نهایت، چهار تصمیم جدی و اجرایی در حوزه نانوایی‌ها اتخاذ شد.

وی با بیان اینکه در روزهای ابتدایی، با مراجعه میدانی به نانوایی‌ها متوجه شدیم برخی از آن‌ها تنها یکی‌دو کیسه آرد در اختیار دارند، توضیح داد: تمرکز بر وفور کالا و نشان دادن عاری نبودن نانوایی‌ها از آرد موردنیاز آنها اقدام اولیه بود که صورت گرفت و بلافاصله مجموعه شرکت‌های غله و ناوگان حمل و نقل عمومی مرتبط و کارخانه ای آردسازی پای کار آمدند.

مدیرکل صمت استان البرز با اشاره به پیگیری تامین گندم در سطح استان و با تاکید بر اینکه مشکل سوخت شرکت‌های حمل‌ونقل نیز با همکاری شرکت نفت برطرف شد و طی سه روز، به میزان دوهزار و ۵۰۰ تن آرد به دست واحدهای نانوایی رسید، عنوان کرد: با مشاهده وفور آرد، عطش و هیجان خرید میان مردم فروکش کرد و حتی در میانه جنگ، صف‌های نانوایی کاهش یافت.

انصاری اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم، پای کار آوردن کارخانجات نان صنعتی بود. ظرفیت تولید را در یکی از واحدهای بزرگ از ۱۰۰ درصد هم فراتر بردیم و با تأمین مواد اولیه، رفع مشکلات برق و سوخت، ظرفیت روزانه این واحد از ۳۰ تن به نزدیک ۷۰ تن رسید و در نتیجه، فروشگاه‌های زنجیره‌ای استان مملو از نان صنعتی و عطش خرید مردم تا حد زیادی کنترل شد.

افزایش ظرفیت تولید ماکارانی در البرز 

وی از البرز به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده ماکارونی در منطقه یاد کرد و گفت: نیاز مصرفی این استان به ماکارونی در طول یک ماه حدود یک هزار و ۶۰۰ تن است که با برنامه‌ریزی و هماهنگی انجام‌شده، ظرفیت تولید چهار کارخانه البرز را به فراتر از این میزان رساندیم تا جایی که ظرف مدت یک روز توانستند همین میزان، یعنی یک هزار و ۶۰۰ تن، تولید کنند.

مدیرکل صمت استان البرز با اشاره به کمبود روغن در بازار نیز، از تولید حدود ۲۰ درصد از روغن خوراکی موردنیاز کشور در استان البرز خبر داد و تصریح کرد: با حضور در شرکت‌ها و بررسی وضعیت، به مسائلی برخوردیم که بخشی از آن‌ها خارج از اختیار استان بود. ظرفیت تولید شرکت‌ها افزایش یافت و ۲۰ هزار تن مواد اولیه موردنیاز تأمین شد و در اختیارشان قرار گرفت.

انصاری اضافه کرد: با حضور ۱۲۰ اکیپ بازرسی و نظارت، تعداد پرونده‌های تشکیل شده در حوزه مقابله با فساد در زمینه احتکار کالاهای اساسی با سرعت و رشد چشمگیری افزایش یافته و طبیعی است که گاهی شیطنت‌هایی هم رخ دهد. مراکز بنک‌داری نیز به‌طور مستمر کنترل می‌شدند و در هر مرکز دو بازرس مقیم حضور داشتند و گزارش‌های لحظه‌ای از وضعیت بازار دریافت می‌شد.

وی افزود: برخی گزارش‌ها حاکی از افزایش قیمت بودند که بلافاصله بازرس مربوطه به محل مراجعه می‌کرد و برخورد و تذکر لازم را انجام می‌داد. بخشی از مشکلات با توجه به وسعت بحران خارج از کنترل ما بود، اما تلاش کردیم نمره بالایی را در این زمینه کسب کنیم. یکی از تبعات جنگ، خسارت‌هایی است که به بخش‌هایی از اقتصاد کشور در حوزه تولید، صنفی و توزیع وارد می‌شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز بیان کرد: طی جنگ ۱۲ روزه حدود ۱۵ واحد صنعتی در البرز دچار خسارت‌های متنوعی شدند، از خسارت‌های جزئی تا خسارت‌های نسبتاً سنگین. برآورد اولیه خسارت‌ها حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیارد تومان است. یکی از شرکت‌هایی که خسارت دید، قرار بود در هفته صنعت و معدن افتتاح شود که به‌صورت غیرمستقیم هدف حمله دشمن قرار گرفت.

آسیب جانی در حمله به کارخانجات البرز نداشتیم

انصاری با اشاره به اینکه با تدبیر و مدیریت مناسب، در سطح کارخانجات هیچ آسیب جانی نداشتیم و تنها خسارت‌های مالی به ثبت رسیده است، مطرح کرد: در استان البرز حدود ۳۵۶ فروشگاه زنجیره‌ای فعالیت می‌کنند که نزدیک به ۲۵۰ شرکت پخش، توزیع کالا را بر عهده دارند. اتحادیه‌های صنفی نیز به‌عنوان یکی از بازوهای اصلی توزیع مطرح هستند.

وی با تأکید بر اینکه ذخایر موجود البرز برای تأمین کالاهای موردنیاز استان و استان‌های همجوار به اندازه‌ای است که نگرانی خاصی وجود ندارد، گفت: با توجه به اینکه دنیا در مقابل ایران ایستاده و احتمال شیطنت‌های مستمری وجود دارد، ما باید آمادگی بیشتری کسب کنیم. در حال حاضر در همین راستا جلسات مستمری با دستگاه‌های دخیل برگزار می‌شود.

مدیرکل صمت البرز یکی از الزامات اصلی رونق تولید، جهش تولید و افزایش سرمایه‌گذاری را انرژی پایدار دانست و افزود: در این حوزه با ضعف‌هایی در سطح کشور مواجه هستیم. در زمان اوج مصرف، امکان تولید تقریباً یک‌سوم از میزان برق مصرفی کشور را نداریم، یعنی نمی‌توانیم بیش از دو سوم مصرف را تأمین کنیم، در این راستا استفاده از ظرفیت‌ نیروگاه‌های تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی دنبال شد.

انصاری خاطرنشان کرد: سازمان صمت در کنار سایر دستگاه‌ها چند پیشنهاد ارائه داد که برخی از آن‌ها نیز عملیاتی شد. در استان البرز بیش از ۵۰ مگاوات ظرفیت تولید برق با استفاده از مولدهای CHP وجود داشت که نمی‌گویم مغفول مانده بود، اما بهره‌برداری بهینه از آن نمی‌شد. این ۵۰ مگاوات وارد مدار شد و اکنون در حال فعالیت است.

اعلام آمادگی ۱۲۰ واحد تولیدی برای تبدیل سقف خود به نیروگاه خورشیدی

وی با اشاره به اینکه تأمین انرژی فسیلی آن نیز از سوی شرکت گاز انجام می‌شود، توضیح داد: بیش از ۱۲۰ واحد تولیدی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند که سقف‌های خود را به نیروگاه خورشیدی تبدیل کنند. تعدادی از این قراردادها به بهره‌برداری رسیده، اما بخشی از این پروژه‌ها در حملات رژیم دچار آسیب شد. مقادیری از سلول‌های انرژی خورشیدی وارد استان شده است.

انصاری با اشاره به اینکه اگر شرایط جنگی نبود، نصب آن‌ها سرعت بیشتری می‌گرفت، بیان کرد: به نظر می‌رسد اگر از سایه جنگ رهایی یابیم، امسال بتوانیم حدود ۱۵۰ مگاوات برق در حوزه صنعت به ظرفیت تولید استان اضافه کنیم. در سال ۱۴۰۳ که از سخت‌ترین سال‌های اقتصادی کشور بود، با کمک ستاد تسهیل و رفع موانع تولید، ۱۲۱ جلسه فشرده برگزار کردیم که در مجموع ۷۰۵ مصوبه داشتند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان البرز اظهار کرد: خروجی این مصوبات، پرداخت ۶ هزار و ۸۰۸ فقره تسهیلات از منابع داخلی بانک‌ها به واحدهای صنعتی استان بود که مجموع آن به ۴۳ هزار میلیارد تومان رسید و در راستای تأمین نقدینگی واحدهای صنعتی البرز اختصاص یافت. در مقایسه با سال قبل از آن، تعداد پرداخت‌ها ۲۸.۵ درصد رشد داشته است.

انصاری ادامه داد: اما افزایش مبلغ پرداختی تنها چهار درصد بوده که نشان می‌دهد با وجود استفاده حداکثری از ظرفیت بانک‌ها، انتظار رشد مالی محقق نشده است. همچنین از تسهیلات تکلیفی نیز استفاده شد و ۴۱۱ میلیارد تومان برای ۶۹ واحد مسئله‌دار که عمدتاً در گروه واحدهای احیایی بودند، اختصاص یافت و پرداخت شد.

خبرنگار: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=41169

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.