به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، «دکتر علیرضا رفیعیپور» رئیس سازمان دامپزشکی کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه دستگاه حاکمیتی باید علاوه بر سند با اجرای علم نیز هماهنگ باشد تا در حوزه تولیدات کشاورزی در شرایط شایستهای قرار گیرد گفت: ما در کشور حدود ۱۳۰ میلیون تن فرآوردههای غذایی تولید میکنیم که در این حوزه تکنولوژی بزرگترین خدمت را ارائه میدهد و حلقهها را به یکدیگر متصل میکند.
وی با اشاره به طیف وسیعی از تولید کنندگان که با سازمان همکاری دارند بیان کرد: در حوزه فرآورده خامهای حدود ۱۷ میلیون تن در سال تولید داریم و برای اینکه بهرهوری را به حداکثر برسانیم به تکنولوژی نانو و اقدامات علمی و فناوری که در دست محققان و پژوهشگران است نیاز داریم تا از بحرانها عبور کنیم. در حوزه تولید یک نقطه بحرانی داریم که میتوانیم در این نقطه بیماریهای خطرناک و مشترکی داشته باشیم و برای اینکه دچار خسارت سنگین نشویم باید به علم بیوتکنولوژی تکیه کنیم که به کمک بشریت آمده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اذعان کرد: اگر طی سالهای گذشته موفق به کسب موفقیتهایی در حوزه تولید خوراک، واکسن، دارو، مکملهای غذایی، سموم، ضدعفونی کنندهها و… شده ایم، با کمک علم بیوتکنولوژی و فناوریها بوده است. سالهاست ما در ایران اپیدمی بیماری نداشتیم و میزان تولید ما مناسب است و این شرایط را مدیون دانشمندان موسسات تحقیقات پژوهشی در حوزههای دولتی و خصوصی هستیم.
رفیعی پور با اشاره به تب برفکی که این روزها در اخبار شنیده می شود نیز توضیح داد: من معتقدم بازی رسانهای میان تولیدکنندگان و واردکنندگان گوشتی در این میان مطرح است که امنیت غذایی را دچار خطر میکند. شما در هر موضوعی نمیتوانید جلوی این همه شبکه اجتماعی و اخبار راست و دروغ را بگیرید ولی مرجع صلاحیت دار این موضوع در حوزه بیماریهای دائمی مثل برفکی و… موسسات تحقیقات پژوهشی هستند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور مطرح کرد: تب برفکی از جمله بیماریهایی است که اگر شرایط زیستی در مجموعه دامداری رعایت شود با کمک محصولات علم بیوتکنولوژی میتوان به بهبود شرایط کمک کرد. رخ دادن تب برفکی یک امر طبیعی است، اما کانونهای انفرادی بودن آن میتواند خطرناک باشد که اگر بخواهیم یک آمار دقیق از دی ماه سال گذشته تا ۱۵ دی امسال بدهیم و مقایسه کنیم می بینیم در سال جاری شاهد کاهش کانونها هستیم.
وی افزود: طی سال گذشته در همین بازه زمانی ۶۶ کانون در کشور داشتیم در حالی که امسال به ۳۰ کانون رسیده اند اما بعضاً در رسانهها مباحثی مطرح میشود که واقعیت ندارد و تنها راه حل این است که فقط به مطالبی توجه شود که در سایت سازمان دامپزشکی منتشر میشوند. هیچ واکسن تولید داخل و یا وارداتی مصرف نمیشود مگر اینکه تمام الزامات بهداشتی و میزان اثربخشی، کیفیت و پروانه تولید و… آن بررسی شود در غیر این صورت مصرف نخواهد شد.
انتهای پیام/