• امروز : پنج شنبه - ۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 26 December - 2024
4
دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی البرز در امور مردمی سازی:

بسیج اثربخش ترین حلقه میانی برای جلب مشارکت مردم در توسعه کشاورزی و روستایی است

  • کد خبر : 35326
  • 10 آذر 1403 - 21:33
بسیج اثربخش ترین حلقه میانی برای جلب مشارکت مردم در توسعه کشاورزی و روستایی است
دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز در امور مردمی سازی از برگزاری دوره آموزش تسهیلگری و مسأاله یابی مشارکتی برای 43 نفر از مربیان امنیت غذایی بسیج جامعه کشاورزی استان البرز در این سازمان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، دوره آموزشی تسهیلگری و فنون مسأله‌یابی مشارکتی با تدریس دکتر پریوش مرادی عضو تیم مربیان تسهیلگری وزارت جهاد کشاورزی و دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان البرز برگزار شد. این دوره با هدف ارتقاء مهارت‌های تسهیلگری و توانمندسازی مربیان امنیت غذایی سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان به ویژه نحوه نیازسنجی و اولویت بندی مسائل در توسعه کشاورزی و روستایی و در راستای اجرای مفاد تفاهم نامه همکاری سازمان جهاد کشاورزی و بسیج جامعه کشاورزی استان البرز طراحی و اجرا شد.

مرادی، دستیار رئیس سازمان جهاد کشاورزی در امور مردمی سازی دولت با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این دوره تقویت مهارت‌های تسهیلگری، ارتباط مؤثر و تعامل با جامعه محلی و اجرای برنامه‌های توسعه روستایی با مشارکت مردم، شناسایی مسائل و نیارهای واقعی جوامع روستایی و کشاورزی با کمک جامعه مخاطب و یافتن راهکار مناسب برای حل مسائل با کمک ایشان است، تصریح کرد: این کارگاه فرصتی مناسب برای مربيان امنیت غذایی بسیج جامعه کشاورزی به عنوان یکی از اثربخش ترین حلقه های میانی برای جلب مشارکت مردم است تا با استفاده از دانش و تبادل تجربیات، توانمندی‌های خود را در زمینه تسهیلگری و مسأله‌یابی تقویت کنند و به بهبود وضعیت امنیت غذایی کمک نمایند.

وی با بیان اینکه تحقـق برنامه ريزي و اجراي مشاركتي برنامه ها و پروژه های توسعه مستلزم وجود منابع انساني است كه دانش لازم براي كار با گروه ها و اقشار مختلف اجتماعي را داشته و بتوانند اين دانش را در عمل نيز بكار گيرند؛ افزود: تسهيل گري دربرگيرنـده دانش و مهارتهايي است كه به افراد به ويژه دست اندركاران برنامه هاي توسعه كمك ميكند تا ارتباط موثري با جامعه مخاطب خود برقرار نمايند.

مرادی با تأکید بر اهمیت تسهیلگری در توانمندسازی جوامع محلی و بهبود وضعیت معیشتی روستاییان، گفت: تسهیلگری به عنوان یک ابزار کلیدی در توسعه پایدار، می‌تواند به شناسایی دقیق‌تر نیازها و چالش‌های موجود در جوامع روستایی کمک کند و زمینه‌ساز مشارکت فعالانه مردم در فرآیندهای توسعه باشد.

وی با اشاره به اینکه تسهیل‌گران می‌توانند عامل توسعه و توانمند سازی جوامع محلی باشند افزود: مشارکت مردم و انتخاب تسهیل‌گران بومی قابل اعتماد و دستیابی به نقاط قوت و ضعف جوامع روستایی کشاورزی منجر به تغییر و توسعه در سطح استان می شود.

گفتنی است در این کارگاه یکروزه، سرفصل‌های مختلفی از جمله مفاهیم و مبانی تسهیلگری و مسأله‌یابی مشارکتی، کاربرد تسهیلگری در بخش کشاورزی و ابزارها و تکنیک‌های تسهیلگری توسط مدرس دوره مطرح و شرکت‌کنندگان با روش‌های کاربردی برای شناسایی نیازها و اولویت‌بندی مسائل در حوزه امنیت غذایی و توسعه روستایی آشنا شدند.

در پایان کارگاه شرکت کنندگان در شش گروه کاری سازماندهی شدند و در موضوعات مختلفی مانند چالش خشکسالی و کاهش منابع آبی، بهبود بهره وری در واحدهای دامی، موانع افزایش تولید آبزیان در استان البرز، مساله کمبود نیروی کار در بخش کشاورزی استان، کنترل آفت سن در مزارع گندم، دلایل مهاجرت روستائیان به بحث و بررسی مسائل و شناسایی و ریشه یابی مشکلات با استفاده از فنون مختلف تسهیلگری مطرح شده در کارگاه به صورت عملی پرداختند.

عضو تیم مربيان تسهیلگری وزارت جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: با برگزاری اینگونه دوره‌ها، گام‌های مؤثری در راستای توانمندسازی منابع انسانی کارآمد و با انگیزه و ارتقاء سطح دانش فنی آنها برای آموزش و انتقال آخرین یافته ها و فناوری های روز به جامعه مخاطب برداشته شود و بتوانند با بهره‌گیری از آموخته‌های خود، به بهبود وضعیت امنیت غذایی و توسعه پایدار در بخش کشاورزی و مناطق روستایی استان کمک کنند.

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=35326

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.