• امروز : جمعه - ۷ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 27 December - 2024
10
علیرضا رحیمی؛

بی توجهی به معماری و نمای ساختمان ها ظلمی در حق شهر و شهروندان است

  • کد خبر : 33177
  • 23 مهر 1403 - 13:59
بی توجهی به معماری و نمای ساختمان ها ظلمی در حق شهر و شهروندان است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر کرج گفت: از اینکه مدیریت شهری، به موضوع نما و معماری شهری آن گونه که باید و شاید توجه نکرده، گلایه مندیم زیرا این بی توجهی، ظلمی در حق شهر و شهروندان است که نتیجه ای جز آشفتگی بصری شهر ندارد.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، علیرضا رحیمی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج در آیین اختتامیه مسابقه عکاسی «تصویر بی زمان شهر» هدف از برگزاری این جشنواره را درک بهتر دیدگاه شهروندان، متخصصان و هنرمندان در خصوص وضعیت نماهای شهر کرج دانست و گفت: انعکاس ناهنجاری‌ها و نابسامانی‌های موجود در نماهای شهری با نگاه انتقادی نیز از دیگر اهداف برگزاری این مسابقه بود.

وی با بیان اینکه جشنواره مذکور با مشارکت ۶۶۲ اثر حرفه ای و موبایلی مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت، مطرح کرد: ترویج هنر در شاکله شهر کرج کلید حل بسیاری از آسیب‌های موجود است؛ شهر، موجودی زنده است و برای اینکه بتواند به حیات خود ادامه دهد، به روح هنر نیاز دارد. از اینکه مدیریت شهری، به موضوع نما و معماری شهری آن گونه که باید و شاید توجه نکرده، گلایه مندیم زیرا این بی توجهی، ظلمی در حق شهر و شهروندان است که نتیجه ای جز آشفتگی بصری شهر ندارد.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه ما ابزاری رساتر، نافذتر و گویاتر از هنر نداریم، گفت: این هنرمندان و صاحبان سبک هستند که می‌توانند کلیدی برای برون رفت از وضعیت فعلی پیدا کنند. چرا باید خانه هنرمندان کرج همچنان بلاتکلیف باشد؟ چرا کرج با این جمعیت باید فقط یک گالری و نگارخانه داشته باشد؟ اینها مسائلی هستند که باید مورد توجه ویژه مسئولان قرار گیرند.

رحیمی اظهار کرد: هر چند در شورای ششم شاهد حرکت روبه جلویی در حوزه فرهنگ و هنر بوده‌ایم اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم که لازم است زیرساخت‌های فرهنگی و هنری کرج توسعه یابد. این شورا بدون توجه به اینکه متولی فرهنگ و هنر شهر کدام نهاد یا ارگان است پای کار آمده تا گره‌ای از مشکلات موجود باز کند لذا امیدواریم نخستین پلاتوی فرهنگی شهر تا پایان سال به بهره برداری برسد.

وی با اشاره به اینکه ایران دارای تمدنی چند هزار ساله است خاطرنشان کرد: چرا علیرغم این پیشینه غنی، اغلب کلانشهرها مانند کرج، فاقد معماری متناسب با ارزش های ایرانی- اسلامی است؟ توسعه تمدن و ترویج داشته‌های فرهنگی و هنری با نظام سازی اتفاق می‌افتد بنابراین با بخشنامه و دستورالعمل راه به جایی نمی‌بریم. از طریق هنر و معماری می‌توانیم بخشی از تمدن ایرانی و اسلامی را انعکاس دهیم که در این راستا مدیران شهری باید دست هنرمندان و معماران را باز بگذارنند و به آنها میدان دهند.

رحیمی ادامه داد: در یک مقطع زمانی شاهد افزایش نماهایی با آجر سه سانتی در کرج بودیم و در دوره‌ای دیگر نماهای رومی مورد توجه قرار گرفت و دوره ای نیز نمای آلومینیوم رواج پیدا کرد اما هیچ یک از این سبک ها ماندگار نشدند زیرا دیگر به مذاق مردم خوش نمی‌آمد و ایرانی نبود. کرج نیازمند نماهایی متناسب با اقلیم و ویژگی‌های فرهنگی خود است، نماهایی که گذر زمان از اصالتشان کم نکند. شهروندان و سازندگان باید در کنار مدیریت شهری قرار گیرند تا هویت بصری شهر تقویت و به آنچه باید باشد نزدیک شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=33177

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.