به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز و به نقل از خبرگزاری مهر، تولید امر مهمی است که در نهایت منجر به امنیت و استقلال جامعه و کشور میشود. در کنار این موضوع، تولید باکیفیت و سالم هزینههای نهادههای بهداشت و درمان را کاهش شده و جامعه با توانایی بالاتر پرورش میدهد.
مقاومت میکروبی، امروز تهدید جدی برای جامعه جهانی محسوب می شود و برای مهار آن و جلوگیری از احتمال تلفات میلیونی، باید تلاشهای گستردهای در سطح بینالمللی و داخلی انجام شود. بنا به گفته کارشناسان حوزه دام، ایران جزو کشورهای پرمصرف آنتیبیوتیکها در جهان است که با دستورالعملها، شیوهنامهها و الزامات بهداشتی باید به کاهش مصرف بیرویه آن کمک کرد.
دکتر علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: در حوزه دامپزشکی هر چقدر آنتیبیوتیک بیشتری برای دام و طیور مصرف شود، جامعه انسانی بیشتر به خطر میافتد، زیرا با مصرف محصول فرآوردههای خام دامی، ممکن است مقاومت میکروبی در افراد ایجاد شود و داروهای تجویز شده برای بیماران کمتر اثر بگذارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: امروز به دلیل افزایش توانمندیها در واکسنسازی و بهروز شدن آن، مهار و مقابله با عوامل ویروسی ساده تر شده، اما در مورد میکروبها چنین شرایطی نداریم و این امکان وجود دارد که میکروب ها در اشکال همهگیری، منجر به تلفات میلیونی انسانها شوند.
وی افزود: عدم ثبت آنتیبیوتیکها به عنوان محرک رشد در دام، عدم ثبت آنتیبیوتیکهای دارای مصرف مشترک میان انسان و دام، ثبت داروهای گیاهی به عنوان کاهنده مصرف آنتیبیوتیک در دام و ثبت آنتیبیوتیک دارای زمان پرهیز زیر دو هفته و عدم ثبت یا تمدید ثبت آنتیبیوتیکهای با زمان پرهیز مصرف بیش از سه هفته و همچنین نظارت بر کنترل باقیماندهها به ویژه آنتیبیوتیکها و فلزات سنگین در محصولات فرآوردههای خام دامی از اقدامات و برنامههای در حال انجام دفتر دارو و درمان این سازمان است.
رفیعی پور در خصوص تولید پروتئین حیوانی سالم در کشور نیز توضیح داد: زمانی که از ایمنی امنیت غذا صحبت میکنیم هم پروتئین حیوانی و هم گیاهی را شامل میشود که در بخش پروتئین حیوانی به دلیل سه موضوع بسیار مهم مدعی هستیم و اگر اتفاقی رخ دهد این امکان در کشور فراهم شده که واکنش سریع داشته باشیم. مثلا اگر در هر یک از این حوزهها به ما دستورالعملی برسد ظرف مدت ۵ دقیقه سراسر کشور این دستور را دریافت میکنند.
وی با اشاره به حوزه دوم تعریف شده در سازمان دامپزشکی و حضور مسئولان فنی در کل کشور به عنوان نمایندگان مقیم و ثابت در مراکز تولیدی بیان کرد: مراحل تولید، از پیش از تولید، هنگام تولید و پس از تولید، از سوی کارشناسان سازمان رصد و پایش میشود و همکاران حوزه بهداشت و سلامت سازمان دامپزشکی در طرحهای تشدید در سطح عرضه هم نظارت دارند.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اذعان کرد: به این ترتیب از تمام محصولاتی که میتوانند به صورت گوشت، دارو یا واکسن در کشور توزیع شوند، نمونه برداری می شود تا با واقعیت شناسنامه آنها مطابقت داشته باشند. سازمان دامپزشکی در حوزه سلامت، کیفیت و بهداشت محصولات نهایی که شامل گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، شیر، عسل، نهاده دامی و… میشود ۱۰۰ درصد بر تولید احاطه و نظارت دارد.
رفیعی پور در پاسخ به این سوال که آیا برخی مرغداریها در پرورش پروتئین حیوانی از هورمون استفاده میکنند، تصریح کرد: یک بار برای همیشه از زبان رئیس سازمان دامپزشکی کشور بنویسید، تزریق هورمون یک دروغ بزرگ تاریخی است و امکان استفاده هورمون به دلیل قیمت بالای آن و عدم دسترسی آسان ممکن نبوده و مقرون به صرفه نیست بنابراین هورمون در حوزه تولید گوشت کشور، چه قرمز و چه سفید استفاده نمیشود.
وی در خصوص نظارت بر توزیع نهادههای دامی و طیور که از سلامت برخوردار باشد هم توضیح داد: زمانی شاید این گونه بود که افراد از نهادههای نامناسب برای تغذیه دام و طیور خود استفاده میکردند اما امروزه نظارتهای کارشناسان بر این بازار چنین امری را رد میکند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در حال حاضر ۷۰۰ تا ۸۰۰ کارخانه تمام اتوماتیک تولید خوراک دام، طیور و آبزیان در کشور فعالیت دارند که غذای مورد نیاز دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل را تأمین میکنند و ما دیگر نگران بحثی مانند استفاده از نان خشک بی کیفیت که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت، نیستیم.
انتهای پیام/