• امروز : جمعه - ۱۴ آذر - ۱۴۰۴
  • برابر با : Friday - 5 December - 2025
5
دیده بان پلاس/

توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات و اطعام‌دهی در محرم و صفر

  • کد خبر : 41106
  • 09 تیر 1404 - 20:49
توصیه‌های بهداشتی در توزیع نذورات و اطعام‌دهی در محرم و صفر
دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، توصیه‌های بهداشتی زیر را جهت اجرا توسط هیئات مذهبی، موکب‌داران و مردم منتشر می کند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، با توجه به فرارسیدن ماه‌های محرم و صفر و افزایش پخت‌وپز، اطعام‌دهی و برپایی ایستگاه‌های صلواتی در سراسر کشور، رعایت موازین بهداشتی از اهمیت بسزایی برخوردار است.

بی‌توجهی به اصول بهداشتی در تهیه، نگهداری و توزیع نذورات، می‌تواند سلامت عزاداران را به خطر بیندازد و زحمات خالصانه خادمان را بی‌ثمر کند، به همین منظور، دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، توصیه‌های بهداشتی زیر را جهت اجرا توسط هیئات مذهبی، موکب‌داران و مردم منتشر می کند.

  • تمام افرادی که در تهیه و توزیع مواد غذایی و آب فعالیت دارند، باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند.
  • رعایت کامل بهداشت فردی (نظافت دست‌ها، استفاده از دستکش، ماسک و لباس تمیز) هنگام پخت و توزیع غذا ضروری است.
  • هرگونه پخت‌وپز باید در مکان‌هایی انجام شود که شرایط بهداشتی لازم را دارند.
  • مواد اولیه خام مصرفی باید سالم، بهداشتی و دارای بسته‌بندی معتبر و تأییدیه‌های لازم از مراجع بهداشتی باشند.
  • استفاده از فرآورده‌های خام دامی فقط در صورت کشتار مجاز یا بسته‌بندی دارای تأییدیه سازمان دامپزشکی مجاز است.
  • از ذبح و قربانی در معابر عمومی و پخش خونابه یا فضولات در محیط خودداری شود.
  • استفاده از نمک‌های یددار بسته‌بندی شده و دارای مجوز وزارت بهداشت توصیه می‌شود.
  • روغن مصرفی باید دارای ترانس پایین و مجوز بهداشت باشد.
  • غذاهای پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند و در صورت نیاز، دمای نگهداری باید زیر ۴ درجه یا بالای ۶۳ درجه سانتی‌گراد باشد (مانند گرمخانه یا شعله کم).
  • مواد غذایی خام و پخته نباید در مجاورت یکدیگر نگهداری شوند.
  • استفاده از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی (شبکه لوله‌کشی یا بطری‌های دارای مجوز) الزامی است.
  • ظروف یکبارمصرف باید مناسب مواد غذایی گرم یا سرد و دارای مجوز بهداشت باشند.
  • تا حد امکان از شربت، شیر و آب‌های بسته‌بندی و دارای مجوز بهداشتی استفاده شود.
  • سرویس‌های بهداشتی باید به‌صورت مرتب شست‌وشو و ضدعفونی شده و مایع دستشویی در دسترس باشد.
  • زباله‌ها باید به‌طور منظم جمع‌آوری شده و سطل زباله مناسب و دارای کیسه در ایستگاه‌ها تعبیه شود.
  • استعمال دخانیات در محل‌های مسقف و در میان دسته‌های عزاداری ممنوع است.
  • در صورت مشاهده علائم بیماری‌های واگیر (تب، اسهال، استفراغ، عطسه، سرفه و…) افراد باید از تهیه و توزیع غذا خودداری کنند.

با رعایت این اصول، می‌توان علاوه بر حفظ حرمت ایام سوگواری، از سلامت عزاداران حسینی نیز پاسداری کرد، شهروندان نیز در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی می‌توانند با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس حاصل کنند.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=41106

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.