• امروز : پنج شنبه - ۱۳ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 2 January - 2025
9

توصیه های ایمنی سازمان آتش نشانی کرج به هیأت های مذهبی

  • کد خبر : 20003
  • 26 تیر 1402 - 14:50
توصیه های ایمنی سازمان آتش نشانی کرج به هیأت های مذهبی
رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج از ارائه دستورالعمل نکات ایمنی ویژه ماه محرم به هیئت‌های مذهبی در شهر کرج خبر داد.

به گزارش دیده بان البرز، محمد یساولی، رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج مطرح کرد: ‌همه ساله با فرا رسیدن ماه محرم، مراسم عزاداری و سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در سراسر کشور برگزار می‌شود، به همین منظور از روزهای قبل، بسیاری از هموطنان نسبت به آماده‌سازی اماکن مذهبی و تکایا برای پذیرایی از عزاداران آن امام همام و یاران باوفایش اقدام می‌کنند.

وی افزود: بسیاری از این نقاط مانند مساجد، شبستان‌ها، حسینیه‌ها، مهدیه‌ها و … به دلیل همیشگی و دائمی بودن تا حدی از آمادگی و ایمنی لازم برخوردار هستند، اما از آنجایی که این نقاط، به تنهایی پاسخگوی جمعیت مشتاق عزاداران نیستند، در محلات سطح شهر، اماکنی تحت عنوان تکیه برپا می‌شود که مردم در آن تجمع می کنند و به عزاداری می‌پردازند.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: تکیه‌ها محل‌های موقتی هستند که فقط به همین منظور و در این ایام برپا و پس از آن به سرعت جمع‌آوری می‌شوند. غیردائمی و موقتی بودن تکایا موجب می‌شود که در بسیاری از آن‌ها ایمنی کمی وجود داشته و با توجه به جمعیت زیادی که در این شب‌ها در تکایا حاضر می‌شوند از ریسک بالایی برخوردار باشند که یک اشتباه کوچک می‌تواند منجر به یک حادثه بزرگ شود.

یساولی عنوان کرد: در این راستا توصیه ها و موارد ایمنی تدوین شده اند که امیدواریم با رعایت این نکات امسال نیز همانند سال‌های گذشته، تمام اماکن مذهبی و تکایا مراسم خود را بدون حادثه به پایان برسانند. تکایای عزاداری و ایستگاه‌های صلواتی باید در موقعیتی قرار گیرند که امکان دسترسی نیروهای عملیاتی آتش‌نشانی به آن ها میسر باشد و موجب سد معبر یا مختل کردن عبور و مرور خودروها نشوند.

وی با اشاره به اینکه به‌منظور پیشگیری از ایجاد ترافیک و وقوع حوادث احتمالی، از برپایی تکایای عزاداری و ایستگاه‌های صلواتی در میدان‌ها خودداری شود، خاطرنشان کرد: تکایا و ایستگاه‌های صلواتی نباید در زیر تیرهای چراغ‌برق یا در مجاورت منازل مسکونی برپا شوند زیرا در صورت بروز هرگونه حریق احتمالی امکان سرایت آتش‌سوزی به منازل مسکونی همجوار، وجود دارد.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج تاکید کرد: برق محل باید از انشعابات استاندارد تأمین و سیستم برق‌رسانی مذکور حتماً به فیوز متناسب با آمپر مصرفی مجهز شود. جهت انتقال برق صرفاً از کابل‌های متناسب با آمپر مصرفی استفاده (حداقل سایز کابل مورد استفاده ۴*۳ میلی‌متر مربع پیشنهاد می‌شود) و کابل‌ها از مکانی ایمن و عاری از هرگونه مواد قابل اشتعال انتقال داده شوند.

یساولی افزود: از عبور دادن سیم‌ها و کابل‌ها از لابه‌لای داربست‌های فلزی و چادرهای برزنتی به‌صورت عریان، جداً خودداری شود چراکه در صورت وقوع کوچک‌ترین تماس الکتریکی، احتمال بروز آتش‌سوزی یا برق‌گرفتگی وجود دارد. استفاده از پوشش‌های نامناسب جهت اتصالات الکتریکی، مغایر با اصول و ضوابط ایمنی است و باید به جای آن از ترمینال‌های چینی یا بست‌های مخصوص استفاده شود.

وی عنوان کرد:‌ ضروری است از روشنایی‌ها با توان پایین، مجهز به حفاظ (با رعایت فاصله مناسب از مواد قابل اشتعال) جهت روشنایی محل استفاده شود و هریک از دستگاه‌ها و ادوات برقی مانند سیستم صوتی، نورافکن و … دارای پریز برق مستقل به خود باشند. در صورت برگزاری هرگونه مراسم در فضاهای بسته، ضمن رعایت پروتکل‌های بهداشتی، از آذین‌بندی یا مسدود کردن درب‌های خروجی خودداری شود.
به گفته رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج، در صورت برگزاری هرگونه مراسم در فضاهای بسته نصب برچسب یا تابلوی راهنمای راه‌های خروج در نقاط مختلف الزامی است تا در مواقع اضطراری و بروز حریق و حوادث، افراد را به معبر عمومی مناسب راهنمایی کند. الزامی است برق تمامی قسمت‌ها در پایان مراسم از تابلوی اصلی قطع شود.

یساولی اظهار کرد: در زمان قطع روشنایی‌ها برای برگزاری مراسم، ضروری است روشنایی‌های معابر و دسترسی‌های منتهی به خروج روشن نگه‌داشته شوند تا همه افراد بتوانند راه را به‌درستی تشخیص دهند و مسیر خروج را به‌ راحتی طی کنند. حداکثر طول شیلنگ گاز مورداستفاده برای همه وسایل گازسوز ۱۲۰ سانتی متر است و هر یک از وسایل گازسوز باید به یک شیر مجزا مجهز باشند.

وی مطرح کرد: به منظور ایجاد هرگونه شعله روباز جهت طبخ غذا، چای و …، ضرورت دارد با در نظر گرفتن جهت وزش باد، فضای مذکور با ایستگاه صلواتی و تکایا حداقل ۹ متر فاصله داشته باشد. محل استقرار منابع ذخیره سوخت نیز باید حتی‌الامکان از محیط برپایی تکایا دور باشد و در مسیر ورود و خروج عزاداران حسینی قرار نگیرد.
یساولی خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به تأمین سیستم سرمایشی، ضمن بررسی استحکام محل نصب و استقرار این تجهیزات، رعایت تمامی نکات ایمنی مربوطه از قبیل انتخاب سیم مناسب و استاندارد، نصب و راه‌اندازی توسط افراد دارای صلاحیت، نصب دریچه حفاظ مناسب جهت کولرهای آبی و سایر دستورالعمل‌های مربوط به شرکت سازنده دستگاه ضروری است.

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج با تاکید بر ضرورت تعبیه تعدادی خاموش کننده آتش نشانی و جانمایی آن ها در فواصل مناسب با توجه به ظرفیت محل بیان کرد: ضمناً نصب حداقل یک دستگاه خاموش‌کننده پودروگاز ۶ کیلوگرمی و یک دستگاه خاموش‌کننده گازکربنیک ۶ کیلوگرمی در مجاورت درب اصلی الزامی است.
وی اعلام کرد: در صورت بروز آتش‌سوزی توصیه می‌شود ضمن حفظ خونسردی بلافاصله «آتش‌نشانی» را از طریق سامانه ۱۲۵ مطلع و اقدام به کنترل آتش‌سوزی با استفاده از وسایل آتش‌نشانی موجود در محل کنید. ضمناً دستورالعمل مربوط به برپایی مساجد، حسینیه‌ها و تکایا در سایت سازمان آتش‌نشانی قابل‌دسترس است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=20003

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.