به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، سید مرتضی اعتصامی، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در بوستان ملی ایران کوچک برگزار شد، گفت: یکی از وظایف مدیریت شهری بر اساس قانون، حفظ و گسترش فضای سبز بوده که طبق آن حفظ تمامی عرصه های سبز عمومی و اختصاصی بر عهده شهرداری هاست.
وی عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که در خصوص بارگذاری جمعیت خارج از توان اکولوژیک کرج مطرح می شود، حق آبه باغات شهر است. با توجه به موجود بودن برخی اسناد قدیمی، این باغات طی سالیانی از سد کرج حق آبه ای داشتند اما در سال ۱۳۴۰ که سد کرج احداث و آب آن برای تامین منابع آب شرب تهران انتقال یافت، بخش اعظمی از این حق آبه ها در طول مدتی نادیده گرفته شد.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه شورای دوره پنجم بودجه لازم برای حق آبه باغات کلاک را در ردیف بودجه لحاظ کرد و ما نیز بر اساس داشتن دغدغه حفظ فضای سبز موجود، این روند را ادامه دادیم و بودجه آن نیز موجود است، افزود: مدیریت منابع سطحی آب البرز در اختیار وزارت نیرو و استان تهران است.
اعتصامی با بیان اینکه علیرغم اختصاص و تامین بودجه، بخش عمده ای از آزادسازی و رهاسازی آب انجام نمی شود، خاطرنشان کرد: به جز فضاهای موجود مانند باغات کلاک، عرصه های بزرگی در اختیار وزارتخانه هایی از جمله وزارت جهاد کشاورزی هستند که حفظ، گسترش و توسعه آنها بر عهده شهرداری هاست اما چون مدیریت واحد شهری به آنها دسترسی ندارد، همکاری صورت نمی گیرد.
وی افزود: نهایت همکاری وزارت جهاد کشاورزی نیز می تواند اعلام خشکی چاه ها به منظور در اختیار قرار دادن آب باشد. برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته و تفاهم نامه هایی منعقد و توافقات خوبی نیز انجام و مقرر شده زمین موردنیاز در اختیار قرار گیرد و ما پس از ایجاد تصفیه خانه های محلی در آن مناطق بتوانیم آب موردنیاز فضای سبز عرصه های بزرگ را تامین کنیم.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به اینکه برخی مسائل موجود باید تبدیل به مطالبه شوند، اظهار کرد: به عنوان مثال موسسه علوم دامی چند حلقه چاه در مرکز شهر در اختیار دارد که از آنها برای کشت های آب بر مانند ذرت علوفه ای استفاده می کنند، در صورتیکه شهر کرج برای تامین آب شرب نیز دچار مشکل است.
اعتصامی با بیان اینکه پیگیری های لازم انجام شده تا عرصه ها را در اختیار بگیریم اما توافقات باید در سطح وزارتخانه ها صورت گیرد، در رابطه با نحوه جمع آوری زباله در شهر اذعان کرد: بخش عمده ای از آداب فرهنگ شهرنشینی ما نیازمند اطلاع رسانی توسط رسانه هاست. ما هنوز پیگیر مدیریت شیرابه از منازل نشده ایم و بسیاری از مردم زباله های تر را مستقیما داخل سایر زباله ها دفن می کنند.
وی با اشاره به اینکه موضوع رعایت خارج کردن زباله از منزل راس ساعت مشخص هزینه زیادی را به مدیریت شهری مترتب می کند، بیان کرد: در دو سال اخیر ردیف بودجه ای در کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج به منظور اجرای برنامه مدون برای فرهنگ سازی در حوزه زباله در نظر گرفته شد. امید است بتوانیم به واسطه راه اندازی کارخانه کمپوست میزان دفن زباله های تر را کاهش دهیم.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/