به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، همایش ملی کیمیای مهندسی، با حضور حدود ۵۰۰ نفر از فعالان صنعت ساختمان و افراد تاثیرگذار این حوزه و با هدف آشنایی مهندسان کشور با شفافیت سازی و جریان سازی در راستای مطالبه گری ها در هتل قلب تهران برگزار و به مسائلی از قبیل شناخت ارکاننظاممهندسی و وظایف این سازمان، پتانسیل های شکوفایی نظاممهندسی و نیز خطاهای انتخاباتی پرداخته شد.
سخنرانی سعید غفرانی در خصوص شناخت ارکان نظام مهندسی و وظایف سازمان و نیز حسین احمدی، محاسب و طراح سازه و از فعالان صنفی بخش هایی از این برنامه بود که بر استفاده از پتانسیلهای شکوفایی نظام مهندسی تاکید و با اشاره به عدم توجه به رسم دیرینه و سنت استاد و شاگردی در حال حاضر گفت: این موضوعی بود که از دیرباز برای حرفه ای شدن به آن اعتقاد داشتیم ولی در مسیر مهندسی از آن بهره نبردیم.
وی در ادامه به موضوعاتی همچون تعارض منافع، عدم تناسب تعداد پروژه ها با تعداد مهندسان، از بین بردن حس رقابت، کاهش کیفیت ساخت وساز اشاره و تاکید کرد: در ایران، ملک، با ارزشترین سرمایه محسوب می شود که پتانسیل بالایی برای اشتغالزایی و کسب درآمد نیز دارد.
گفتنی است در این همایش مرامنامه ای شامل برنامههای کاندیداها برای مطالبه درخواست مهندسان به شرح زیر تهیه شد و به امضای کاندیداها رسید.
– بروزرسانی و افزایش عادلانه حق الزحمه خدمات مهندسی نظارت، طراحی و اجرا به همراه شفافیت در سیستم ارجاع
– ایجاد صلاحیت های تخصصی مهندسی مبتنی بر ظرفیت های مقررات ملی ساختمان و توجه به ظرفیت اشتغال مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان و پیاده سازی و استقرار بستر اجرای آن (در صورت اجرای قانون مبحث بیست و دوم برای ایجاد صلاحیت و اشتغال هزاران مهندس کافی است).
– اصلاح ساختار سازمان مبتنی بر معیارهای شفافیت و چابکی فرایندها و توسعه سامانه ها شفاف سازی و امکان رصد فرآیندهای مالی و هزینه کردهای سازمان برای اعضا و شفاف سازی و فراهم کردن امکان دسترسی به محتوای تمام جلسات و صورتجلسات ارکان و کمیسیون ها مبنی بر اینکه گروه های تخصصی اعضای سازمان نباید درباره جلسات به شنیده ها اکتفا کنند، این حق اعضاست تا از اتفاقات تک تک جلسات گزارشات شفاف دریافت کنند.
– استقرار نظام شایسته سالاری و مسئولیت پذیری و تکریم ارباب رجوع و سیاست درهای همیشه باز یعنی درب اتاق اعضای کیمیا نباید به روی اعضای سازمان بسته باشد.
– توسعه نظام آموزش و استقرار نظام کارآموزی مهندسان نظام مهندسی باید بستر لازم را برای ورود جوانان به کارآموزی به صورت موثر و سیستماتیک فراهم آورد.
– استقرار نظام مستندسازی تجربیات و توسعه نشریات تدوین دستورالعمل های تکمیلی، تشریحی و کاربردی برای مجموعه زیرا مباحث مقررات ملی نیاز به تفاسیر و دستورالعمل هایی دارد که اکنون این وظیفه توسط آموزش های بیرون از سازمان در حال انجام است. حال آنکه تدوین نشریات و دستورالعمل های تشریحی می تواند به وظایف سازمان اضافه شود.
– استقرار نظام مدیریت حقوقی برای دفاع از حقوق اعضا در محاکم قضایی
– استقرار نظام صادرات خدمات مهندسی
– توسعه نظام یکپارچه ارائه خدمات مهندسی در سطح استان و اعمال نظارت، بهبود و توسعه سامانه ها و فرآیندهای ارائه خدمات مهندسی در همه دفاتر نمایندگی سازمان برای رفع موانع و جلوگیری از بروز فساد ساختاری دفاتر نمایندگی جز با نظارت و شفافیت به سلامت نمی رسند.
– استقرار سامانه کارنامه حرفه ای اعضا
– توسعه خدمات رفاهی عادلانه اعضا شامل گردشگری بیمه درمان وام و مالیات و استفاده از منابع اعتبارات و سرمایه های مالی سازمان، بنا به صرفه و صلاح اعضا به منظور تامین رفاه و رفع مشکلات جامعه مهندسی و شفاف سازی با ارائه گزارش های دقیق و برخط.
– جلب مشارکت تشکل های مهندسی مبتنی بر ظرفیت های نهفته در ماده ۱ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان سازمان باید محل امنی برای رفت و آمد اظهارنظرها و حضور انجمن ها و تشکل های حرفه ای باشد نه اینکه هر تشکل ساز خود را بنوازد.
خبرنگار: مریم فرساد
انتهای پیام/