به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، این روزها وقتی به فروشگاه های کوچک و بزرگ مواد غذایی مانند سوپرمارکت ها، خواروبار فروشی ها و … مراجعه می کنیم، می بینیم که قیمت درج شده بر روی برخی کالاها به حدی خُرد هستند که اگر خریدار قصد پرداخت وجه نقد داشته باشد، نمی تواند آن مبلغ را به صورت کامل پرداخت کند.
برای بررسی دقیق این موضوع به برخی از این فروشگاه ها مراجعه و اتیکت قیمت ها را مشاهده کردیم و متوجه صحت این موضوع شدیم. به عنوان مثال، قیمت درج شده روی یکی از مواد غذایی ۴ هزار و ۷۵۳ تومان بود که در حال حاضر، مبلغ خُرد این کالا به هیچ وجه قابل پرداخت به صورت نقدی نیست.
علاوه بر مشکل تهیه این مقدار از وجه نقد هنگام خرید نقدی، در صورت پرداخت از طریق کارت نیز محاسبه قیمت برای فروشنده دشوار است و در صورتی که بخواهد قیمت را رُند کند در هر صورت ممکن است به نفع خریدار یا فروشنده نباشد. از سوی دیگر رعایت مسائل شرعی و بحث حلال و حرام در کسب درآمد را نیز نمی توان نادیده گرفت.
یکی از صاحبان سوپرمارکت در منطقه ۴۵ متری گلشهر به خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز می گوید: در این زمینه با برخی مشتریان دچار مشکل می شوم زیرا اگر بخواهم قیمت واقعی را دریافت کنم امکان پرداخت نقدی وجود ندارد و اگر بخواهم قیمت را رُند و از مشتری دریافت کنم، باید حتما از او حلالیت بگیرم و چنانچه فراموش شود احساس دِین می کنم.
فروشنده دیگری در این زمینه عنوان می کند: این روزها دیگر، اسکناس و سکه های ۲۵ تومانی و حتی ۵۰ و ۱۰۰ تومانی وجود ندارد که قیمت ها اینگونه تعیین می شوند. ما هم مجبوریم مبلغ خُرد را حذف و قیمت را به قول معروف به نفع مشتری گرد کرده و از او دریافت کنیم تا هم کار سریع تر پیش برود و هم مشتری با رضایت بیشتری از مغازه خارج شود.
خانم میانسالی که در حال خرید مواد غذایی از یکی از فروشگاه های کوچک محلی در منطقه حسن آباد کرج است، به خبرنگار ما می گوید: برخی کسبه وقتی قیمت روی کالایی، مثلا یک هزار و ۹۰۰ تومان درج شده آن را با ما دو هزار تومان محاسبه می کنند و اگر خریدهای ما زیاد باشد این به نفع مردم نیست، البته می دانم که فروشنده هم تقصیری ندارد اما جمع همین مبالغ خُرد، رقم بالایی می شود.
رابین ربیعی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز در خصوص این موضوع می گوید: به دلیل محاسبه قیمت دقیق تولید کننده و درج آن روی کالا، برخی قیمت ها به صورت خُرد روی اجناس درج می شوند که در برخی موارد ممکن است برای خریدار یا فروشنده مشکل ایجاد کند.
وی ادامه می دهد: محاسبه قیمت مصرف کننده با احتساب سود در نظر گرفته شده به گونه ای صورت می گیرد که بخشی از آن، سود فروشنده و توزیع کننده محسوب می شود که معمولا توزیع کنندگان کالا مبالغ خرد را از کسبه دریافت نکرده و فروشندگان نیز سود دریافتی خود را بر اساس این قیمت های خُرد محاسبه نمی کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز بیان می کند: این که ما بخواهیم قیمت را اصلاح کنیم نرخ مشخص شده برای کالا دقیق نخواهد بود اما می تواند بین فروشنده و خریدار، توافقی صورت گیرد که به فرض، اگر قیمت کالایی یک هزار و ۹۲۵ تومان درج شده، یک هزار و ۹۰۰ تومان با مشتری حساب شود و آن مبلغ خُرد از او دریافت نشده و قیمت به نوعی رُند شود.
ربیعی با اشاره به اینکه سه درصد تخفیف قیمت برای مصرف کننده مجاز است و ما نیز مشکلی با این موضوع نداریم، مطرح می کند: متوجه قدرت خرید مردم و مشکلات اقتصادی شهروندان هستیم و آن را نادیده نمی گیریم بنابراین توصیه ما این است که توافق مذکور و رُند کردن قیمت ها به گونه ای صورت گیرد که تا حدی به نفع خریدار باشد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما در خصوص ارائه راهکار اساسی در این زمینه و رُند کردن قیمت های درج شده روی کالاها از درب کارخانه اذعان می کند: تاکنون در این مورد درخواستی صورت نگرفته و شما اولین نفری هستید که این مورد را پیگیری کرده اید اما پیشنهاد شما خوب است و می توان روی آن فکر و در مورد آن بحث و تبادل نظر کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان البرز خاطرنشان می کند: از این پیشنهاد استقبال و موضوع را در جلسات سازمان حمایت مصرف کننده مطرح و در صورت وجود راهکارهای مناسب در این رابطه تلاش می کنیم این طرح، اجرایی شود زیرا اگر بتوان قیمت ها را از اول رُند کرد، بسیار بهتر و دردسرهای این موضوع کمتر خواهد بود.
تهیه گزارش: صدیقه صباغیان
انتهای پیام/