• امروز : پنج شنبه - ۲۹ شهریور - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
9
عضو شورای اسلامی محمدشهر مطرح کرد؛

نیاز پروژه کمربندی محمدشهر به بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار/ رفع این دغدغه، عزم ملی می طلبد

  • کد خبر : 21122
  • 18 مرداد 1402 - 15:32
نیاز پروژه کمربندی محمدشهر به بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار/ رفع این دغدغه، عزم ملی می طلبد
عضو شورای اسلامی شهر محمدشهر احداث کمربندی محمدشهر را یکی از دغدغه ها و مطالبات به حق اهالی محمدشهر و ماهدشت دانست و گفت: این پروژه نیازمند بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار است که باید با تخصیص بودجه های ملی انجام شود.

به گزارش خبرنگار دیده بان البرز، حسین مهاجری، رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج امروز در چهلمین جلسه این شورا که به منظور تجلیل از اصحاب رسانه برگزار شد، ضمن تبریک روز خبرنگار و گرامیداشت روز شهدای مدافع حرم عنوان کرد: شورای اسلامی شهرستان کرج شامل ۶ شهر و دو بخش است که در کرج واقع شده اند؛ شهرهای کرج، کمالشهر، محمدشهر، گرمدره، ماهدشت و آسارا و بخش های مرکزی و آسارا زیرمجموعه این شورا هستند.

وی با اشاره به اینکه از هر شهر و بخش مذکور، یک یا دو نفر از اعضای شورای اسلامی آن در این شورا حضور دارند، مطرح کرد: طبق قانون، از شورای اسلامی شهرهای کرج، محمدشهر و کمالشهر، به دلیل جمعیت این شهرها دو نفر در شورای اسلامی شهرستان کرج عضو هستند و از شهرهای ماهدشت، گرمدره و آسارا و بخش های مرکزی و آسارا نیز یک نفر به نمایندگی از اعضای شورای اسلامی آن شهر حضور دارند اما دو شهر گرمدره و ماهدشت که شورای شهر آن ها منحل شد، از این جمع جدا شدند.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج در مجموع این شورا را متشکل از ۹ عضو دانست و بیان کرد: تعامل بین شهرها و شهرستان ها و هماهنگی و پیگیری موضوعات و مواردی که در سطح شهرهای مذکور وجود دارند، از جمله وظایف این شوراست. تمام تلاش ما بر این بوده که تا حد امکان مسائل موجود در شهرستان کرج را در جلسات مختلف با حضور مسئولین مطرح و پیگیری و به تسهیلگری در رفع آن ها کمک کنیم که از جمله آن ها می توان به مشکلات مربوط به سیاه جوی و بهشت سکینه اشاره کرد.

مهاجری با اشاره به اینکه طبق قانون، جلسات شورای اسلامی شهرستان کرج ماهی دو بار برگزار می شود، مطرح کرد: در هر جلسه از مسئولین مربوط به شهرستان دعوت می شود که به منظور بررسی و پیگیری مشکلات موجود در جمع ما حضور یابند. شهرداران کرج، محمدشهر و ماهدشت، مدیرکل های آموزش و پرورش، بهزیستی و نوسازی مدارس، رئیس بهزیستی کرج، فرماندار و روسای آبفا و اتحادیه های مختلف از جمله مهمانان جلسات شورا بودند.

محدودیت اعتبارات و بودجه ها، مشکل همیشگی ارگان ها

کریم قدیانلو، عضو شورای اسلامی محمدشهر نیز در این جلسه ضمن تبریک روز خبرنگار، خبرنگاری را انتخابی عاشقانه دانست و با اشاره به نقش اساسی اصحاب رسانه در هدایتگری و روشنگری در جامعه مطرح کرد: این قشر باید در وهله اول معضلات را بشناسند و بعد با دقت نظر، زمان شناسی، خلاقیت و حقیقت گویی به رفع آن کمک کنند. دقت در بیان حقیقت امری ضروری محسوب می شود زیرا اگر خبر به گونه دیگری منعکس شود، برداشت مردم متفاوت خواهد بود

وی تصریح کرد: شورای اسلامی شهرها، اقدامات، طرح ها و برنامه های موردنظر را ارائه می دهد و شهردار موظف به اجرای آن هاست اما شورای اسلامی شهرستان چنین قدرتی را ندارد. با این حال، از مدیران استانی و شهری برای حضور در جلسات این شورا دعوت می شود تا اعضا نقطه نظرات، معضلات و مشکلات محلات و شهرهای مختلف را بیان و مسئولین آن ها را پیگیری کنند اما از آنجایی که هر ارگانی که دعوت می شود، با محدودیت در اعتبارات و بودجه ها مواجه است، دچار مشکل می شویم.

سهم محمدشهر و ماهدشت از حق آبه طالقان قابل استفاده نیست

محمد مهرزاد، عضو شورای اسلامی شهر محمدشهر نیز در این جلسه احداث کمربندی محمدشهر را یکی از دغدغه ها و مطالبات به حق اهالی محمدشهر و ماهدشت دانست و عنوان کرد: با توجه به اتصال جنوب شهرستان کرج به محمدشهر و ماهدشت و استان های جنوبی، نیاز مبرم استان البرز به این کمربندی که طول آن حدودا ۲۲ متر است، احساس می شود. این پروژه نیازمند بیش از یک هزار میلیارد تومان اعتبار است که باید با تخصیص بودجه های ملی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه ترافیک، تردد و حمل و نقل بسیار در این محدوده مردم را آزار می دهد، بیان کرد: بسیاری از خودروهای سنگین از خیابان اصلی محمدشهر عبور می کنند و موجب ترافیک سنگین می شوند، از سوی دیگر، آخر هفته ها، حرکت خودروها به سمت باغات محمدشهر، ماهدشت و نیز اشتهارد و ترافیک حاصل از آن، نیاز به تسریع در احداث این کمربندی را تشدید می کند. موضوع بعدی، سهم محمدشهر و ماهدشت از حق آبه طالقان است که به دلیل عدم وجود تصفیه خانه امکان استفاده از آن وجود ندارد.

شورای شهر که نباید وظایف سایر ادارات را انجام دهد

رمضان شهبازی، رئیس شورای اسلامی کمالشهر خواستار نگاه ویژه به شهرهای اقماری به ویژه کمالشهر شد و اذعان کرد: سیاست دولت ها به ویژه ابرقدرت های دارای سرمایه و تاثیرگذار در مباحث سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، متقاعد کردن افکار عمومی پیش از اجرایی کردن سیاست های کاری آن هاست. با توجه به اینکه ایران کشوری اسلامی است، از اصحاب رسانه درخواست می شود با توجه به مبانی انقلاب فعالیت کنند که اگر با این اعتقاد پیش برویم، عمل کردن مسئولین به وظایفشان نیز آسان تر می شود.

وی با بیان اینکه بعضا در این شهر انتقاداتی صورت می گیرد و تمام تیرهای آن به سمت شورای اسلامی شهر پرتاب می شود، تاکید کرد: خبرنگاری که انتقاد می کند، باید از امور و شرح وظایف آگاهی داشته باشد، شورای شهر که نباید وظایف سایر ادارات را انجام دهد. بر اساس قانون، هر نوع واگذاری اموال شهرداری به سازمان های دیگر ممنوع است اما ما مجبوریم سرمایه ها و سرانه های شهر را در اختیار سایر ادارات قرار دهیم تا بتوانیم پاسخگوی مردم باشیم و در نهایت نیز به دلیل عدم رعایت قانون بازخواست می شویم.

عدم افزایش سرانه های کمالشهر، علیرغم افزایش جمعیت

حسن زارع رفیع، عضو شورای اسلامی کمالشهر نیز در بیان کرد: در سال ۱۳۹۰ جمعیت این شهر ۸۹ هزار نفر بوده و طرح تفصیلی و سرانه ها نیز بر این اساس تعیین شده است اما امروز حمعیت این شهر بنا بر انشعابات واگذار شده، به ۲۳۹ هزار نفر رسیده و سه برابر شده است. هفت مدرسه در کمالشهر ساخته شده و اگر هفت مدرسه دیگر نیز بسازیم، هنوز با کمبود سرانه آموزشی مواجه هستیم. علیرغم افزایش جمعیت، بر سرانه های این شهر افزوده نشده و این موضوع مشکلات موجود را صد چندان کرده است.

آسارا را دریابید

رودکی، نماینده شورای اسلامی بخش آسارا نیز ضمن تبریک روز خبرنگار، آسارا را بخش محرومیت و محدودیت دانست و اظهار کرد: ما در این بخش نتوانسته ایم آنگونه که باید و شاید حق و حقوق خود را از سازمان های مربوطه دریافت کنیم. در دوره سوم شورای بخش آسارا، اصحاب رسانه مشکلات این بخش را پیگیری می کردند و به اطلاع مسئولین می رساندند اما در دوره چهارم و پنجم چنین اقدامی انجام نشد. در دوره ششم نیز که دو سال از عمر آن گذشته، شاهد پیگیری مشکلات این بخش از سوی خبرنگاران نبوده ایم.

وی ضمن درخواست از اصحاب رسانه برای بررسی و پیگیری مشکلات موجود در بخش آسارا مطرح کرد: موضوعات و مسائل مختلف را در جلسات برگزار شده با حضور مسئولین مختلف از پایین ترین سطح تا نمایندگان مجلس مطرح کرده ایم اما هر دوره ای که گذشت، نه تنها مشکلات ما برطرف نشد، بلکه بر آن ها افزوده نیز شد. مشکلات بسیاری در بخش آسارا وجود دارد، ما گفتنی ها را گفته ایم اما اقدامی صورت نمی گیرد که از خبرنگاران درخواست می شود به این موضوعات ورود کنند.

آب رودخانه کرج به کرجی ها نمی رسد

مهاجری با اشاره به مسئله سازی توسط رسانه ها برای حل مشکلات موجود اظهار کرد: موضوعات موجود باید آنقدر تکرار شوند و به گوش مسئولین برسند تا به یک مسئله تبدیل شده و مسئولین مجبور شوند به آن ها رسیدگی کنند. فاز اول پروژه پارکرود افتتاح شد اما حداقل آب از رودخانه آن عبور می کند زیرا حق آبه اختصاص یافته محدود است، در صورتیکه رودخانه کرج متعلق به کرج است اما حق آبه آن وارد کرج نمی شود.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج ادامه داد: در حال حاضر حواشی و حریم رودخانه آزادسازی شده و شهرداری بسترسازی و مناسب سازی را انجام داده است. در مرحله بعدی باید پیگیری برای دریافت حق آبه کرج از رودخانه صورت گیرد تا امکان انتقال آب به این شهر فراهم شود و مردم کلانشهر کرج، که سال هاست از این موهبت الهی و مطالبه به حق محروم هستند، بیشترین استفاده را از این آب ببرند.

پیشرفت ۴۸ درصدی ایستگاه Q قطار شهری کرج

علی قاسم پور، عضو شورای اسلامی شهر کرج نیز در این جلسه ضمن تبریک روز خبرنگار، با تاکید بر ضرورت ایفای نقش اصحاب رسانه در جهاد تبیین و امیدآفرینی در جامعه در چارچوب فرمایشات و منویات مقام معظم رهبری مطرح کرد: من معتقدم که نقش رسانه فقط اطلاع رسانی، گزارش و رپرتاژ نیست، بلکه تولید محتوا و نقد سازنده خارج از مواضع تخریبی و ارائه راهکار نیز هست. راهکارهای ارائه شده از سوی آن ها می تواند به مدیران دغدغه مند برای بهبود شرایط کمک کند.

وی تولیدات اصحاب رسانه را معرف توانایی های آن ها دانست و با اشاره به پروژه قطار شهری کرج عنوان کرد: در ابتدای دوره ششم شورای اسلامی شهر کرج، پیشرفت ایستگاه Q (شهید سلطانی) صفر درصد بود اما امروز به بیش از ۴۸ درصد رسیده است. سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری کرج، افتتاح ایستگاه شهید سلطانی در روز ۲۲ بهمن را در دستورکار قرار داد. همچنین مطالعات راه اندازی خط اتوبوس بی آر تی از حصارک تا ایستگاه شهید سلطانی توسط مشاور نیز به اتمام رسیده و در مرحله مناقصه قرار دارد.

عضو شورای اسلامی شهر کرج با اشاره به آغاز اصلاح هندسی قسمت هایی از مسیر بی آر تی و با بیان اینکه امید است این پروژه در کاهش ترافیک و آلودگی هوا تاثیرگذار باشد، نقش استاندار البرز در پیشبرد این پروژه و بزرگراه شمالی را غیرقابل انکار دانست و خاطرنشان کرد: لایحه مشارکت ۵۰ درصدی دولت در پروژه بزرگراه شمالی در هیئت دولت است و به محض تصویب، اجرا می شود. تلاش می کنیم ۲۲ بهمن امسال یا هفته دولت سال آینده، ۶ کیلومتر داخلی شهر را افتتاح کنیم.

رئیس شورای اسلامی شهرستان کرج با اشاره به شیب رکود حمل و نقل عمومی در کرج بیان کرد: حدود هفت تا هشت سال پیش، تعداد اتوبوس های کرج حدود ۹۰۰ دستگاه اما در اوایل دوره ششم شورا، حدود ۵۰۰ دستگاه بود، یعنی طی این سال ها، حدود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس از ناوگان حمل و نقل عمومی کرج کاسته شده است که از سال گذشته تاکنون حدود ۲۰۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان حمل و نقل شهری کرج اضافه شده است و تلاش برای بهبود این روند ادامه دارد.

در پایان این جلسه، از خبرنگاران فعال در حوزه مدیریت شهری توسط شورای اسلامی شهرستان کرج تجلیل به عمل آمد.

خبرنگار: مینا صدیقیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=21122

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.