• امروز : شنبه - ۲۸ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 19 October - 2024
2
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور:

راهکار ترویج و پایداری صلح در بین ملت ها، استفاده از مهارت های مختلف است

  • کد خبر : 20156
  • 27 تیر 1402 - 17:25
راهکار ترویج و پایداری صلح در بین ملت ها، استفاده از مهارت های مختلف است
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: دیپلماسی مهارت یکی از روش هایی است که در دنیا طرفداران زیادی دارد که راهکار ترویج صلح و پایداری آن در بین ملت ها و دولت ها استفاده از این مهارت هاست.

به گزارش خبرنگار دیده بان البرز، غلامحسین حسینی نیا، معاون وزیر و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز ملی تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای در کرج برگزار شد، گفت: مهم ترین رکن توسعه کشور و دستیابی به اهداف برنامه هفتم توسعه و سازندگی کشور در نیروی انسانی توانمند و ماهر خلاصه شده است.

وی با بیان اینکه نهضت ملی مهارت آموزی می تواند یک حرکت اصولی و انقلابی در این زمینه باشد، به آخرین طرحی که در حال حاضر در حال اجراست، اشاره و بیان کرد: به منظور غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان از ۱۲ تا ۱۸ سال در دو مقطع سنی، ۱۲ تا ۱۵ سال به عنوان مهارت آموز و ۱۵ تا ۱۸ سال به عنوان کارآموز یک برنامه ملی را تدارک دیده ایم که اکنون در حال اجراست.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اضافه کرد: به همت همکاران ما در سراسر کشور، تاکنون بیش از ۱۱ هزار دوره در دو بخش دولتی و خصوصی طراحی شده و در حال اجراست که از این طریق نوجوانان را به سمت مهارت آموزی دعوت می کنیم تا در ایام تابستان بتوانند به خوبی از اوقات فراغت خود استفاده کنند.

حسینی نیا اظهار کرد: لایحه مهارت آموزی سربازان وظیفه که به مجلس ارسال شد، امتیازات خوبی (دو ماه کسری خدمت) برای این افراد دارد که می تواند مشوق خوبی برای آن ها باشد. بخشی از دوره های در نظر گرفته شده مهارت آموزی برای مردم در مراکز دولتی، به صورت رایگان برگزار می شود و در مراکز خصوصی هزینه ای دارد که نسبت به دیگر دوره های معمول، کمتر است.

حضور جوانان بدون مهارت، معضلی اساسی برای کشور

وی یکی از کارکردهای مهم برگزاری این دوره ها را جلوگیری از تولید نیروهای بدون شغل و مهارت در کشور دانست و مطرح کرد: حضور جوانان بدون آموزش و مهارت در کشور، معضلی اساسی برای کشور است زیرا این افراد هیج تاثیری در تولید ملی کشور ندارند که باید به هر شکلی که می توانیم از این موضوع جلوگیری کنیم.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان کرد: وقتی جوانان ما با مهارت و ارزش های افزوده وارد عرصه کار و تلاش می شوند و شغل مناسبی را انتخاب می کنند، خود به خود از حضور جوانان بدون شغل و مهارت در کشور جلوگیری می شود. دیپلماسی مهارت یکی از روش هایی است که در دنیا طرفداران زیادی دارد که راهکار ترویج صلح و پایداری آن در بین ملت ها و دولت ها استفاده از این مهارت هاست.

حسینی نیا گفت: در بسیاری از کشورها مرسوم است که یکسری تجارب خود را در اختیار کشورهای دیگر قرار می دهند و به جای آن مهارت ها و تجربه هایی را دریافت می کنند که این موضوع فقیر و غنی هم ندارد و همه کشورها به نوعی می توانند در این موضوع دخیل باشند و مطالبی را فراگیرند و مواردی را آموزش دهند زیرا هر کشوری مهارت و تخصص مربوط به خود را دارد که می تواند آن را در اختیار کشور دیگر قرار دهد.

وی اضافه کرد: ما نیز این همکاری ها را بین ۳۵ کشور اوپایی، آسیایی و حتی اقیانوسیه تعریف کرده ایم اما کشورهای دوست و همسایه در اولویت هستند. همچنین در مرزهای خود با کشورهای تاجیکستان، عراق، افغانستان و ترکیه در راستای اعزام نیروی کار ماهر به قطر، عمان و … برنامه های مشترکی را تعریف کرده ایم که این برنامه در تاجیکستان نیز انجام شده است.

جمهوری اسلامی از پیشروان مهارت آموزی در دنیاست

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار کرد: روسیه، ارمنستان، چین و کشورهای عضو شانگهای و بریکس نیز از این قائده مستثنی نیستند و در این راستا یک موسسه توسعه تجارت کارشناسان مهارتی در حال راه اندازی است که می تواند زمینه خوبی برای ایجاد شبکه های مهارتی بین آن ها ایجاد کند؛ ما نیز بر این موضوع تاکید داریم.

حسینی نیا با بیان اینکه امروزه واژه مهارت در ادبیات بین الملل بسیار گسترده شده است، خاطرنشان کرد: پس از برقراری ثبات و امنیت در کشور عراق در حال حاضر برنامه های توسعه ای بلند پروازانه ای را برای ما تعریف کرده است و می توانیم در جهت اعزام نیروی کار ماهر و دیپلماسی مهارت تلاش کنیم و در این زمینه تاکید و عزم جدی در روابط بین الملل داریم.

وی ادامه داد: امروزه جمهوری اسلامی ایران از بنیانگذاران و پیشروان مهارت آموزی در دنیاست، ما نیز پیش از اینکه مهارت آموزی را دستور کار قرار دهیم، طرح آموزش مهارت در محیط کار واقعی را تدارک دیدیم که در حال حاضر بیش از ۴۶ هزار واحد صنعتی در کشور پای کار آمده اند و برنامه ریزی کرده ایم در مراحل آموزشی و تولیدی به یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد صنفی برسیم که در این طرح به ما کمک کنند.

خبرنگار: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=20156

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.