• امروز : یکشنبه - ۱۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 January - 2025
2
دیده بان البرز گزارش می دهد؛

جولان غربزدگی بر صورت جوانان سرزمینم

  • کد خبر : 34328
  • 15 آبان 1403 - 11:17
جولان غربزدگی بر صورت جوانان سرزمینم
امروزه نارضایتی از ظاهر افراد، در جوامع ایرانی تا جایی گسترش یافته که بانوان و در موارد بسیاری، آقایان هم برای جلب توجه، متفاوت بودن از دیگران را بسیار می پسندند و تمایل دارند تا شباهت زیادی به همنوعان خود داشته باشند و برای رسیدن به این موضوع دست به دامان اعمال مختلف جراحی می شوند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، موضوع مدگرایی تقریبا در میان تمام افراد یک جامعه وجود داشته و شدت آن به نحوه تفکر همان مردم بستگی دارد؛ این موضوع در میان جوانان و نوجوانان بیشتر به چشم می خورد و تحت تاثیر قرارگرفتن این قشر، ارتباط مستقیمی با گسترش فضای مجازی و دسترسی آسان به آن دارد زیرا به سادگی می توانند از دنیای مد در کشورهای دیگر مطلع شوند.

افزایش این پدیده و به نوعی غربگرایی در پوشش و فرهنگ تا جایی میان جوانان این سرزمین گسترش یافته که افراد، دیگر به ضروری یا غیرضروری بودن انجام برخی اعمال توجهی ندارند و تا حدودی می توان گفت برخی از این اتفاقات از روی چشم و هم چشمی رخ می دهد تا جایی که گاهی این سوال در ذهن ایجاد می شود که دلیل این حجم از گرایش به سمت الگوهای غربی در کشور ما چیست؟ در حالیکه ملت های غربی خودشان، تا این حد اعتقادی به این موضوع ندارند.

زمانی اعمال جراحی زیبایی برای افرادی که دچار نقص عضو، سوختگی، تصادف، لب شکری، بینی های بزرگ و غیرعادی، ناهنجاری های مادرزادی و سایر عارضه های ظاهری بودند توسط متخصصان این امر و با هزینه های بالا و نیز به نیت بازیابی اعتماد به نفس و تقویت روحیه افراد مصدوم انجام می شد تا بتوانند با ظاهر بهتری در جامعه حضور پیدا کنند زیرا موارد مطرح شده باعث آزار روحی و گاهی سرخوردگی آنها می شد.

اما امروزه این پدیده در جوامع ایرانی تا جایی گسترش یافته که بانوان و در موارد بسیاری، آقایان هم برای جلب توجه، متفاوت بودن از دیگران را بسیار می پسندند و تمایل دارند تا شباهت زیادی به همنوعان خود داشته باشند و برای رسیدن به این موضوع دست به دامان اعمال مختلف جراحی به نام زیبایی می شوند.

خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز به میان برخی از این جوانان می رود و دلیل تمایل آنها به این اعمال را جویا می شود. برخی از آنها علت روی آوردن به این موضوع را نارضایتی از ظاهر خود بیان می کنند؛ برخی دیگر علت را مد بودن و عده قلیلی هم دلیل مهمی برای آن ندارند و صرفا خواسته اند با این موضوع جلب توجه کنند.

اعمال زیبایی، مسابقه ای بی پایان

عاطفه انواری، کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت در گفت وگو با خبرنگار ما می گوید: امروزه مسئله زیبایی به اصلی ترین دغدغه افراد تبدیل شده است تا جایی که بانوان هزینه های گزافی را برای این امر پرداخت می کنند و بنابر مباحث علم روانشناختی، افرادی که از اعتماد به نفس پایینی برخوردار هستند بیشتر به عمل های جراحی نامتعارف روی می آورند و نیاز به جلب توجه و تایید دیگران دارند.

وی در خصوص بُعد اجتماعی عمل های زیبایی نامتعارف توضیح می دهد: در برخی تبلیغات انجام شده به افراد القا می کنند که در حالت طبیعی از جذابیت و زیبایی خاصی برخوردار نیستند و جهت زیبا و دلچسب شدن بیشتر، باید در مسیر الگوهای به روز دنیای مد، حرکت کنند که طی چند سال گذشته، با وجود وسایل ارتباط جمعی و شبکه های اجتماعی، تبلیغات مذکور شیوع بیشتری پیدا کرده و به مسابقه ای بدون پایان تبدیل شده است.

جراحی هایی که این روزها با عناوین مختلف از قبیل گوش الاغی، چشم گربه ای، دماغ خوکی، فک سگی، لب شتری، ابروهای شیطانی، آویز بینی و لب، نگین چشم، کاشت ناخن، گونه برجسته، بالاکشیدن پلک و ابرو و چال صورت به چشم می خورند، به حدی رواج پیدا کرده اند که عده ای نیز به فکر درآمد زایی از این طریق افتاده اند و حتی در مراکز غیرمجاز هم اقدام به انجام این نوع اعمال می کنند.

این رقابت تا جایی در کشور ما پیش رفته و موجب شیوع اعمال زیبایی غیرضروری شده که به سادگی می توان دریافت بانوان زیبای این سرزمین، بازیچه تهاجم فرهنگی و تبلیغات ماهواره ای شده اند تا خود را شبیه مدل های غربی و گاهی عروسک های کارتونی کنند در حالی که غربی ها خودشان تا این حد به این موارد پایبند نیستند.

مشاهده بینی های شبیه به هم در کوی و برزن نشان می دهد که اپیدمی جراحی های غیرضروری نوعی الگوبرداری و پیروی از فرهنگ های نوظهور، در حال شیوع است و مردم ایران را گرفتار خود کرده است چنان که گویی همه و همه برای رسیدن به چهره های مصنوعی از یک الگوی خاص پیروی می کنند.

جالب است بدانیم کم نیستند مراکز غیرمجازی همچون برخی آرایشگاه های زنانه و مطب های پزشکانی که با تزریق ژل بوتاکس، پیکرتراشی و جوان سازی بر رونق کسب و کار خود افزوده اند و بدون آن که مهارت کافی در این زمینه داشته و یا دوره تخصصی را سپری کرده باشند هر روز تبلیغات گسترده ای از سوی برخی از آنها در سطح شهر صورت می گیرد.

با مطالعه برخی روزنامه ها و سرک کشیدن به فضای مجازی می توان تا حدودی به این نتیجه رسید که گاهی انجام این نوع اعمال در مراکز غیراستاندارد نه تنها به زیبایی فرد ختم نمی شود بلکه نواقص جبران ناپذیری به دنبال دارد.

گوشت اضافه بعد از عمل زیبایی بینی

به گفته انواری، کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت، در فرایند مذکور، افراد به دنبال الگوهایی خاص هستند تا طرفداران بیشتری در جوامع داشته باشند بنابراین به تبعیت از برندهای معروف می پردازند و جهت اثبات جذابیت خود به دیگران، سعی بر نمایش داشته های ظاهری خود دارند و امروزه این امر به یک اپیدمی خطرناک و خارج از عرف تبدیل شده است.

این کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت ادامه می دهد: تنوع بسیار زیادی در دنیای مد و زیبایی مشاهده می شود و افراد در جست وجوی روش های غیرمتعارف جهت نمایش چهره ای زیباتر هستند. همچنین شاهد رواج پیدا کردن شیوه های عجیب و غریب آرایش ظاهری هستیم زیرا هیچ حد نهایتی برای تنوع طلبی افراد وجود ندارد.

چشم و هم چشمی به چه قیمت؟

عفونت های ناشی از کاشت ناخن و ژل های تزریقی، مشکلات تنفسی، سوراخ شدن بینی حین جراحی و پروتز ناموفق لب از جمله مواردی هستند که با مشاهده تصاویر واقعی آنها دل هر بیننده ای به درد آمده و این سوال در ذهنش ایجاد می شود که زیبایی و چشم و هم چشمی به چه قیمت؟

مراجعان فراوانی که این روزها در دادسراهای رسیدگی به جرائم پزشکی مشاهده می شوند افرادی هستند که پس از انجام عمل های زیبایی دچار مشکلات فراوانی شده اند اما افسوس که گاهی با اعمال متعدد و یا پرداخت دیه فراوان هم نمی توان زیبایی خدادادی از دست رفته این افراد را جبران کرد.

آرش بارانی، کارشناس حقوق جزا و جرم شناسی در گفت وگو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز می گوید: اعمال جراحی نوظهوری که به تازگی در کشور ما نیز مشاهده می شوند از نگاه عرفی جامعه ناخوشایند و از منظر قانونی به دلیل جریحه دار کردن عفت عمومی قابل مجازات هستند.

این کارشناس حقوق جزا و جرم شناسی خاطرنشان می کند: اعمال جراحی مانند گوش الاغی یا چشم گربه ای که به گفته جامعه شناسان، بازتابی از فقر فرهنگی و مشکلات روانی فرد است به علت ایجاد ناهنجاری و زیرپاگذاشتن اصول اخلاقی جامعه و جریحه دار کردن عفت عمومی، جرم محسوب شده و با استناد به ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی، حبس و شلاق در انتظار این افراد خواهد بود.

وی اظهار می کند: حتی در کشور ما جهت انجام اعمال تغییر جنسیت نیز باید به دادگاه خانواده مراجعه و پس از اخذ مجوز قانونی اقدام به جراحی شود. به گفته روانشناسان، افزایش جراحی های مذکور در دختران و پسران زیبا و اقدام به تغییر چهره، علتی جز احساس نارضایتی فرد از ظاهر خود نداشته و ریشه در کمبود اعتماد به نفس وی دارد و تبلیغات رسانه ای، چشم و هم چشمی و کم رنگ شدن ارزش ها در این مورد را نیز به هیچ عنوان نمی توان نادیده گرفت.

انواری با اشاره به تنوع شبکه های ماهواره ای در صنعت مد و زیبایی و ضمن ابراز تاسف از این موضوع، اظهار می کند: افراد زیادی بدون فکر کردن به پشت پرده ها در دام این صنعت گرفتار می شوند و بر این باور هستند که هر چه از غرب رسد، نیکوست. این افراد به جای تامین نیازهای روحی به هرگونه تغییرات در ظاهر، روی می آورند و در ذهن خود، ظاهرشان را با الگوهای پرطرفدار معروف همچون بازیگران و مدل ها مقایسه می کنند و از هیچ تلاشی جهت شبیه شدن به آنها دریغ نمی کنند.

ایران، رکورددار اعمال جراحی زیبایی بینی در دنیا

اینک باید باور کنیم که توجه به زیبایی های ظاهری در میان جوانان از مرز گرایش به زیبایی گذشته زیرا طبق آمار محققان، ایران به ویژه پایتخت رکورددار جراحی های زیبایی بینی است. ناگفته نماند که بخش زیادی از اعمال جراحی های دیگر زیبایی نیز توسط جراحان گوش و حلق و بینی، دندانپزشکان و آرایشگاه های زنانه صورت می گیرد که از عوارض پس از عمل و مشکلات افراد، آمار دقیقی در دست نیست.

این کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت با در نظر گرفتن این مسئله به عنوان یک چالش تربیتی عنوان می کند: تلاش افراد مذکور بر این است تا خود را برای دیگران، زیباتر، خاص تر و دلرباتر جلوه دهند و صنعت مد و زیبایی با سواستفاده از این نیاز اساسی بانوان، از سود بسیاری بهره مند شده است در حالیکه با ارائه آموزش های موثر در این زمینه می توان به آنها کمک کرد تا

با بهره گیری از روش های متناسب با شان و منزلت مقام زن، از زیبایی خدادادی و زنانگی فطری خود استفاده کنند.
وی خاطرنشان می کند: همچنین می توان به آقایان نیز آموزش داد تا توجه به نیازهای فطری بانوان را در اولویت قرار دهند و زیبایی های جسمی و روحی آن ها را بیان کنند تا به موجب این امر، تایید مورد نیاز را از سوی پدر و همسر خود دریافت کنند. این مسئله، به افزایش اعتماد به نفس آن ها کمک شایانی می کند.

این کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت می افزاید: به دنبال انجام اقدامات مذکور، خانواده ها با ایجاد بستری مناسب برای نمایش و بیان زیبایی های فرزندان خود و تایید کردن آن ها، می توانند از بروز خلاءهای جدی در روان فرزندان جلوگیری کنند و به آن ها بیاموزند که معیار زیبایی، تنها توجه به ظاهر نیست و افراد باید علاوه بر رعایت آراستگی از زیبایی های درونی و روحی نیز برخوردار و به خلقت خداوند که بهترین برای آنهاست، راضی باشند.

اعمال زیبایی، درنوردیدن ساختار فرهنگ ایرانی

انواری ادامه می دهد: دلیل این فرهنگ گریزی را باید از دل جوانانی جویا شد که انجام این نوع اعمال در ظاهر را نوعی تفریح می دانند در حالیکه در باطن، نوعی در نوردیدن ساختار فرهنگی است و در صورت گستردگی بیش از حد و هدایت نشدن، تبعات بسیاری را به همراه دارد و در نهایت به مشکلات دامنه دار و گسست فرهنگ می انجامد.

وی می افزاید: فرهنگ سازی، آشنایی جوانان با عوارض این گونه اعمال، تقویت هویت فردی، پرکردن خلاء اعتماد به نفس جوانان و انجام مشاوره های قبل از عمل جراحی راهکارهایی هستند که شاید بتوانند تا حدودی موجب کاهش این سرکشی ها و روند جراحی هایی شوند که صورت انسان را به شکل های عجیب و غریبی تغییر می دهند.

بارانی، کارشناس حقوق جزا و جرم شناسی مطرح می کند: نظارت دقیق سازمان نظام پزشکی، اصناف، ارجاع بیماران به روانپزشک، کنترل تبلیغات مراکز و کلینیک های غیرمجاز و برخورد قاطع و مجازات سنگین برای خاطیان و افزایش آگاهی تا حدود زیادی می توانند به کاهش این عارضه کمک کنند.

در پایان، فراموش نکنیم که زیبایی صورت، نعمتی خدادادی است که زمان خلقت بنابر مصلحت، به هر شخصی عطا می شود و چه خوب است جوانان زیبای این سرزمین برتری زیبایی سیرت بر صورت را در اولویت امور زندگی قرار دهند و به نعمت های عطا شده از سوی خالق خویش قانع باشند تا هم شان و منزلت خود را حفظ کنند و هم خانواده و جامعه را از آسیب های اجتماعی دور نگه دارند.

تهیه گزارش: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=34328

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.