به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، مجتبی حاجی قاسمی، رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر کرج بعدازظهر امروز در یکصد و نود و یکمین جلسه رسمی شورای شهر کرج گفت: در جلسه قبل، به برخی اقدامات خارج از چارچوب قانونی در سازمان حملونقل ریلی شهرداری اشاره کردم. پاسخ انتقادات و تذکرات اعضای شورا حتی اگر وارد هم نباشد، چارچوب و آدابی دارد که همه موظف به رعایت آن هستند.
وی با بیان اینکه این امر بخاطر شخصیت حقوقی اعضای شورا نیست، بلکه به خاطر شخصیت حقوقی آنهاست و اینکه نمایندگان مردم هستند و وظیفه آنها پیگیری موضوعات است، عنوان کرد: موضوع صلح ما با شرکت واگنسازی تهران یک داستان قدیمی است. شهرداری کرج شکایتی را مطرح و در تاریخ ۳۱ مردادماه ۱۴۰۰ یک رای قطعی به مبلغ ۲۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان را دریافت میکند.
حاجیقاسمی با اشاره به اینکه این مبلغ آن زمان مشمول تاخیر تادیه از تاریخ صدور رای نمیشود زیرا پس از تاریخ، واگنها برای اورهال تحویل داده میشوند، اظهار کرد: در نهایت دوستان به این نتیجه رسیدند که با شرکت واگنسازی تهران تفاهم کنند که این مبلغ از سوی شرکت به شهرداری پرداخت نشود و ما به ازای آن تعهدات و اقداماتی خارج از قرارداد اورهال برای شهرداری انجام شود.
اما و اگرهای ماجرای صلح شهرداری کرج با شرکت واگن سازی
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: توافقنامه اولیهای بین سازمان حملونقل ریلی شهرداری کرج و شرکت واگنسازی تهران نوشته شد که وجاهت قانونی نداشت زیرا طرفی که از سوی شهرداری کرج آن را امضا کرده بود، مجاز به چنین امضایی نبود. در نهایت پس از امضای توافقنامه، موضوع را به شورای شهر ارسال کردند تا مجوز مربوطه اخذ شود.
وی بیان کرد: شهرداری کرج در تاریخ ۲۳ مهر ماه ۱۴۰۱ لایحه را ارسال کرد و سپس در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۴۰۲ اصلاحیهای را فرستاد که در آن به این موضوع اشاره کرده بود که شهرداری قصد دارد این مبلغ را صلح و ما به ازای آن خدماتی را از شرکت مربوطه دریافت کند. در نهایت شورای اسلامی شهر کرج به شهرداری اجازه داد که دعوی را صلح و به استناد ماده ۳۱ خدماتی را خریداری کند.
حاجیقاسمی اذعان کرد: نهایتا چون شورای شهر به جمعبندی در خصوص لایحه شهرداری نرسید، کلیاتی را تصویب کرد. قرار بود هشت خدمت خارج از اورهال قطارها و پیش از بهرهبرداری از آنها دریافت شود که استفاده از خطوط و امکانات متروی تهران جهت تست قطارهای تعمیر شده و حمل و نقل آنها از پایانه فتح آباد تهران به پایانه مهرشهر به مبلغ ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان یکی از آنهاست.
از شهردار پاسخ شفاف میخواهم
رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر کرج دیگر خدمات مذکور را شامل یک دستگاه دیزل لوکوموتیو جهت جابجایی و آمادهسازی قطارها، تامین تجهیزات و خودروی امداد و آمادهسازی برای حوادث غیرمترقبه، هزینه نگهداری، انبارداری و پارکینگ قطارها، انجام اقدامات لازم در زمان حمل واگنها و نظارت بر عملکرد تخلیه واگنها و عملیات دمونتاژ آنها دانست.
وی خاطرنشان کرد: سوالات من روشن هستند و پاسخهای روشن نیز میخواهم. آیا صلح دعوی با شرکت واگنسازی تهران انجام و بدهی این شرکت به شهرداری کرج بخشیده شدهاست؟ اگر بخشیده شده با چه سند و امضایی؟ آیا قرارداد ماده ۳۱ برای دریافت خدمات ذکر شده منعقد شدهاست؟ همه این خدمات مربوط به بازه زمانی قبل از بهرهبرداری از دو رام قطار بوده اما اکنون هر دو در حال بهرهبرداری هستند.
حاجی قاسمی با اشاره به اینکه اگر در این زمینه صلح صورت گرفته، قاعدتا این خدمات را دریافت کردهایم، عنوان کرد: مقام مجاز برای صلح دعوی با شرکت مذکور و نیز مقام مجاز برای امضای قرارداد ماده ۳۱ با شرکت واگنسازی چه اشخاصی بوده اند؟ قطعا شهردار اختیاری را به کسی تفویض نکرده و منتظر قراردادی هستیم که آقای شهردار آن را امضا کرده باشد، امضای شخص دیگر غیرقانونی است.
جذب ۱۸ درصد از درآمد قابل وصول!
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر کرج با بیان اینکه یا شهرداری خدمات را دریافت و صلح کرده، یا خدمات را دریافت نکرده و صلح کرده یا اصلا صلح نکرده که در این صورت حدود ۲۰ میلیارد تومان از حقوق شهرداری ضایع شده است، ضمن درخواست از شهردار کرج بابت پاسخ شفاف و روشن به این سوالات گفت: تفکیک زباله از مبدا یکی از موضوعاتی است که چندین بار در مورد آن تذکر دادهام.
وی اذعان کرد: از تیرماه ۱۴۰۲ تا آذرماه ۱۴۰۳ در این زمینه حدود ۹۷ میلیارد تومان از حقوق شهرداری کرج تضییع شده است و با وضعیتی که تاکنون پیش رفتهایم، در سه ماه پایانی سال جاری نیز ۲۱ میلیارد تومان یعنی جمعا حدود ۱۱۸ میلیارد تومان از شهرداری تضییع میشود. از ابتدای سال ۱۴۰۲ تاکنون ۲۶ میلیارد تومان وصول و ۱۸ درصد از درآمد قابل وصول جذب شدهاست.
شورای اسلامی شهر کرج در تاریخ ۳۰ آبانماه ۱۴۰۲ مصوبهای در خصوص بهرهبرداری از باشگاه میلاد برای رفاه حال پرسنل مدیریت شهری کرج داشت که بر اساس آن قرار بود گالری و خانه استارتاپ از باشگاه میلاد جابجا شوند و فضای موجود به موضوع رفاه پرسنل اختصاص یابد. در این مصوبه به شهرداری سه ماه فرصت داده شده بود که نسبت به انجام این امر اقدام کند.
حاجی قاسمی در این رابطه مطرح کرد: این همه اماکن در اختیار داریم که آنها را به جاهای دیگر بذل و بخشش میکنیم، در این میان یک مکان برای استقرار گالری و خانه استارتاپ نداریم؟ سالانه میلیاردها تومان اعتبار در ردیف بودجه شهرداری به حفظ و نگهداری باشگاه میلاد اختصاص یافته و هزینه شده اما مورد استفاده پرسنل قرار نمیگیرد. این امر مصوبه شورا بوده و شهرداری موظف به انجام آن است.
با شلوغ کاری و شو واگن تامین نمیشود
وی با بیان اینکه یک سال و یک ماه از مهلت تعیین شده در مصوبه شورای شهر گذشته و انتظار میرود هرچه زودتر نسبت به انجام این امر اقدام شود، تا سهشنبه هفته آینده به شهردار فرصت داد طبق ماده ۸۳ به صورت شفاف به سوالات مذکور پاسخ دهد و گفت: در صورت عدم ارائه پاسخ شفاف و و نیز عدم جلوگیری از فساد، تخلف و تضییع حقوق شهرداری از ابزار قانونی طرح سوال استفاده خواهم کرد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای اسلامی شهر کرج تصریح کرد: ما مخالف شلوغبازی و بلند شدن گرد و خاک و انجام کار غیرقانونی هستیم و قصد خدمت به مردم را داریم و قایم شدن پشت برخی الفاظ و کلمات برای پوششدادن کمکاریها درست نیست. از شهریورماه ما با جدیت پیگیر تامین واگن برای قطار شهری هستیم اما هنوز یک تصمیم درست اتخاذ و یک اقدام درست انجام نشده است.
حاجی قاسمی با بیان اینکه فقط در این زمینه اقدامات مقطعی انجام و سپس موضوع رها شدهاست، تامین واگن را مسئلهای حساس خواند و اظهار کرد: با شعار دادن و شو و شلوغکاری، واگن تامین نمی شود. شورای شهر کرج در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان ردیف بودجه به تامین واگن اختصاص داد، چرا اقدامی انجام نشد؟ امید است این تذکرات زمینهای برای اصلاح امور و خدمت بیشتر به مردم شهر شود.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/