به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، حسین کلانتری، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرج در آیین اختتامیه هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ و تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر ضمن تبریک میلاد باسعادت نور دو عالم حضرت فاطمه الزهرا (س) و روز زن و مادر و بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری خطاب به پرسنل مجموعه و دانشجویان گفت: بدون شک پژوهش و فناوری موتور محرک جامعه، اساس دانایی و توانایی، ضامن اقتدار و خودکفایی کشور است و مراتب تقدیر و قدردانی خود را از تمامی افراد و همکاران گرامی که همواره در راه علم و دانش، توسعه علمی و فناوری کشور و اعتلای مجموعه دانشگاه تلاش و کوشش می گمارند ابراز می دارم.
وی به بیان چرایی تأسیس دانشگاه پرداخته و گفت: دانشگاه برای حل چالش ها و نیازهای بشر شکل گرفت و مسیر ترقی خود را طی کرد، چرا که دانشگاه نسل اول صرفاً آموزشی بوده و وظایفش در چهارچوب تربیت نیروی انسانی متخصص تعریف می شد، اما اهمیت تولید علم در دهه ی ۷۰ در ایران دانشگاه ها را به سمت نسل دوم سوق داد و در کنار آموزش، پژوهش و در مراتب بعد کارآفرینی نیز حائز اهمیت ویژه ای می باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کرج با اشاره به آمار مجمع جهانی اقتصاد در رابطه با ماهیت مشاغل و رویکردهایی که در آینده باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: پیشرفت و توسعه علمی و فناوری و تغییرات اجتماعی آینده مشاغل را عوض می کند و ماهیت مشاغل تغییر خواهد کرد و فناوری های نوین به ویژه هوش مصنوعی، اتوماسیون، بلاک چین و واقعیت مجازی تأثيرات عمیقی بر بازار کار خواهند گذاشت.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود در یک افق پنج ساله ۵۳ درصد مشاغل تحت تاثیر اتوماسیون قرار خواهند گرفت که این امر باعث کاهش تقاضا برای مشاغل سنتی و افزایش نیاز به مهارت های فنی و دیجیتال می شود و مشاغلی همچون تحلیل گران داده، توسعه دهندگان هوش مصنوعی و مشاوران فناوری، رشد خواهد کرد.
کلانتری افزود: الگوهای کاری و تغییرات در ساختار بازار کار از دیگر تحولات مهم در دنیای کار هستند که کار از راه دور و الگوهای کاری انعطاف پذیر از جمله نتایج مستقیم تغییرات اجتماعی و اقتصادی ناشی از پاندمی کووید ۱۹ بوده اند. تعداد زیادی از مشاغل در حال انتقال به فضای دیجیتال و آنلاین هستند، به طوری که ۶۰ درصد از کارفرمایان قصد دارند الگوهای کاری از راه دور را ادامه دهند و برخی به طور دائم بر این شیوه خواهند ماند.
وی متذکر شد: همچنین روند اتوماسیون و دیجیتالی شدن فرآیندهای کسب و کار می تواند منجر به کاهش مشاغل دستی شود اما در عوض فرصت های شغلی جدید در زمینه های تحلیل داده ها، مراقبت های بهداشتی دیجیتال و توسعه فناوری های نوین ایجاد خواهد شد.
کلانتری ادامه داد: از دیگر تحولات مهم در این ساختار می توان به چالش ها و نابرابری های اجتماعی اشاره داشت که می تواند در نتیجه تحولات فناوری به وجود آید، ممکن است تغییرات سریع باعث ایجاد شکاف های اجتماعی و اقتصادی گردد. این چالش به ویژه برای شهرهای کوچک و اقتصاد های در حال توسعه که هنوز به نوآوری های دیجیتال دست نیافته اند ملموس تر خواهد بود و برخی از گروه های خاص مانند اقلیت ها، زنان و افراد مسن تر ممکن است بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار گیرند زیرا ممکن است آنها کمتر به آموزش های فنی و مهارت های جدید دسترسی داشته باشند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز تاکید کرد: فرصت های شغلی جدید در حوزه های فناوری و نوآوری از جمله مشاغل مرتبط با انرژی های تجدید پذیر، مدیریت منابع طبیعی و پایداری زیست محیطی ، صنعت مراقبت های بهداشتی به دلیل افزایش تقاضا برای خدمات بهداشتی و درمانی، خدمات دیجیتال و آموزش آنلاین در حال گسترش می باشد و صنایع سبز و پایداری محیطی به ویژه در کشورهای در حال توسعه به یکی از محرک های مهم رشد مشاغل در آینده تبدیل خواهد شد.
البرز به عنوان قطب علم و فناوری در کشور شناخته می شود
عسگری، معاون دانش و پژوهش سپاه استان البرز نیز ضمن تبریک بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری و میلاد حضرت فاطمه زهرا و پاسداشت مقام زن و روز مادر گفت: استان البرز به عنوان قطب علم و فناوری در کشور شناخته می شود شواهد و مستندات باستان شناختی از دیرینگی علم و فناوری در استان البرز حکایت دارد.
وی بیان کرد: تحصیل حدود ۱۳۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی استان، حضور دو هزارو ۵۰۰ عضو هیات علمی، وجود ۳۵ مرکز تحقیقاتی و پژوهشی، وجود سه هزارو ۵۰۰ واحد صنعتی و ۱۵۰ نشان صنعتی و تجاری ملی، دارا بودن ۲۵ شهرک، منطقه و ناحیه صنعتی، حضور ۲ پارک علم و فناوری در استان به همراه ۱۰ مرکز رشد مشترک، همکار و مستقل، قطب تولیدات محصولات پروتئینی و محصولات باغی و صنایع، دارویی، خودرویی، انرژی و صنایع غذایی همسایگی با ۳ استان صنعتی و قرار گیری در مجاورت راه آهن سراسری و دارا بودن مراکز پژوهشی و دانش بنیان متعدد این استان را به قطب علم و فناوری کشور تبدیل کرده است.