• امروز : پنج شنبه - ۱۱ آذر - ۱۴۰۰
  • برابر با : 27 - ربيع ثاني - 1443
  • برابر با : Thursday - 2 December - 2021
6

الزام نگهداری و عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی در شرایط یخچالی از اول بهمن ماه

  • کد خبر : 2389
  • 26 آذر 1399 - 9:38
الزام نگهداری و عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی در شرایط یخچالی از اول بهمن ماه
تمام مراکز عرضه و فروشگاه های مواد غذایی ملزم به نگهداری و عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی در شرایط یخچالی از اول بهمن ماه 1399 شدند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، دکتر سامد برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور، اطلاعیه بهداشتی مشترک بین سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در خصوص الزام تمام مراکز عرضه و فروشگاه های مواد غذایی به نگهداری و عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی در شرایط یخچالی از اول بهمن ماه ۱۳۹۹ به ادارات کل دامپزشکی استان ها و تشکل ها و انجمن های صنفی مرتبط ابلاغ کرد.

در متن این اطلاعیه که در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۹۹ به امضای معاونین بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده، خطاب به تمام فروشگاه های عرضه کننده تخم مرغ آمده است:

از آنجا که به استناد سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ و اطلاع رسانی متعدد به ویژه از طریق صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، مقرر است طیق زمانبندی مشخص شده از عرضه تخم مرغ غیر بسته بندی و خارج از یخچال خودداری شود. لذا اعلام می دارد آن فروشگاه موظف است حداکثر از اول بهمن ماه ۱۳۹۹ صرفا نسبت به عرضه تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی شده و در داخل یخچال برنامه ریزی و اقدام کند. بدیهی است هرگونه تخطی از این اطلاعیه، مصداق تخلف بهداشتی منظور شده و طبق مقررات جاری کشور برخورد قانونی لازم صورت خواهد پذیرفت.

دکتر برومندفر، مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور تخم مرغ و تخم سایر ماکیان را از منابع غذایی پروتئینی با ارزش در سبد كالايي مصرف كنندگان و سفره مردم دانست و گفت: عدم رعایت اصول بهداشتی در فرآیند تولید، فرآوری، توزیع، نگهداری، عرضه و مصرف این منبع مهم پروتئین حیوانی، ضمن ایجاد فساد، تباه شدن و خروج مقادیر قابل توجهی از آن از چرخه مصرف، باعث بروز بیماری­ ها و مسمومیت­ های با منشا غذایی در مصرف کنندگان شده و هزینه های سنگین اقتصادی و بهداشتی بر کشور و مردم تحمیل می­کند.

وی مطرح کرد: شناسنامه دار کردن و بسته بندی تخم ماکیان و رعایت زنجیره سرد از مرحله تولید تا عرضه به مصرف کنندگان، جایگاه ویژه ای در حفظ سلامت، کیفیت خوراکی، بهداشتی و عمر ماندگاری تخم ماکیان در مدت نگهداری، حمل و نقل و عرضه دارد. از طرفی، بهبود کیفیت و تضمین سلامت محصولات، شناسنامه دار بودن، بسته بندی، درجه بندی، عرضه مناسب و به موقع محصول و … از جمله عواملی هستند كه در توسعه تولید با کیفیت و صادرات، جلب رضايت مصرف كنندگان و حفظ حقوق تولیدکنندگان و شهروندان نقش مهمی دارد.

برومندفر بیان کرد: تامین و تضمین فرآورده های خام دامی از جمله تخم مرغ از مزرعه تا سفره، از وظایف مهم حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور است که در این راستا و در یک فرآیند همکاری مشترک بین بخشی دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور با مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تشکل های صنفی مرتبط، سند برنامه ملی ارتقای کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخم مرغ در قالب فازهای اجرایی برنامه مذکور، در سال گذشته تدوین و از بهمن ماه ۱۳۹۸ به ادارات کل دامپزشکی استان ها، دانشگاه های علوم پزشکی کشور، تشکل ها و انجمن ها و صنوف مربوطه ابلاغ شد.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور اعلام کرد: صدور این ابلاغیه در قالب اطلاعیه مشترک بین سازمان دامپزشکی و وزارت بهداشت نیز در راستای عملیاتی کردن یکی دیگر از فازهای اجرایی این برنامه ملی در کشور است که تمام مراکز و فروشگاه های عرضه کننده تخم مرغ، ملزم به برنامه ریزی و اقدام به نگهداری و عرضه یخچالی تخم مرغ شناسنامه دار بسته بندی شده از اول بهمن ماه ۱۳۹۹ هستند و در صورت عدم رعایت و تخطی از مفاد این اطلاعیه، به عنوان تخلف بهداشتی محسوب شده و طبق مقررات با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=2389

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.