• امروز : چهارشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 30 April - 2025
5
به همت محققان موسسه رازی انجام شد؛

رونمایی از پادزهر جدید موسسه رازی برای مقابله با سمی ترین مار در ایران

  • کد خبر : 37520
  • 17 بهمن 1403 - 17:26
رونمایی از پادزهر جدید موسسه رازی برای مقابله با سمی ترین مار در ایران
جدیدترین محصول بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، برای مقابله با سیه مار (با قدرت کشندگی 20 برابر مار کبری) با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی رونمایی شد.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، غلامرضا گل محمدی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم رونمایی از پادزهر هفت ظرفیتی ضد مارگزیدگی موسسه رازی که همزمان با دهه فجر و اعیاد شعبانیه برگزار شد، گفت: محققان موسسه رازی دستاوردی مهم را معرفی کردند که گامی بزرگ در جهت حفظ امنیت زیستی کشور محسوب می‌شود. این پادزهر برای مقابله با گونه‌ای از مار تولید شده است که طی سال‌های اخیر در استان سیستان و بلوچستان مشاهده و موجب تلفات انسانی شده بود.

وی خاطرنشان کرد: این گونه جدید از سمیت بالایی برخوردار است و پادزهرهای موجود تأثیر کافی بر آن نداشتند اما با تلاش محققان این موسسه، نمونه‌هایی از مار صید و پس از انجام مطالعات علمی، پادزهری ویژه برای آن تولید شد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی یکی از دستاوردهای مهم موسسه رازی را تولید سرم‌های ضد مارگزیدگی و عقرب‌زدگی عنوان کرد و گفت: ایران از معدود کشورهایی است که توانسته میزان مرگ‌ومیر ناشی از مارگزیدگی را به صفر برساند، در حالی که این آمار در سایر کشورها بین ۸ تا ۱۸ درصد است. این موفقیت با تحقیقات گسترده محققان موسسه رازی و تولید سرمی هفت ظرفیتی با قابلیت درمان انواع مارگزیدگی حاصل شده است.

گل محمدی ادامه داد: موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، به عنوان یکی از مراکز مهم تحقیقاتی کشور، نقشی کلیدی در سلامت انسان و دام ایفا می‌کند. این موسسه تاکنون توانسته است با تولید واکسن‌های حیاتی، از جمله ۷ مورد از ۱۱ واکسنی که در بدو تولد نوزادان تزریق می‌شود، سهمی مهم در ریشه کنی یا کنترل بیماری‌هایی مانند فلج اطفال، دیفتری و سرخک داشته باشد.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به این که موسسه رازی دانش خود را به بخش خصوصی نیز انتقال داده است، گفت: این موسسه با ایفای نقش خود در حوزه ترویج، موجب شده شرکت های خصوصی و دانش بنیان نیز به این حوزه ورود کنند.

انتهای پیام /

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=37520

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.