• امروز : چهارشنبه - ۲۸ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : Wednesday - 18 June - 2025
1

سرآمدان علمی استان البرز تکریم شدند

  • کد خبر : 40918
  • 19 خرداد 1404 - 18:12
سرآمدان علمی استان البرز تکریم شدند
آیین تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی استان البرز امروز با حضور معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، آئین تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی استان البرز در سال ۱۴۰۳ امروز با حضور معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان و با هدف تجلیل از علی اسدی، عضو هیات علمی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و منصور رضوی عضو هیات علمی پژوهشگاه مواد و انرژی در سالن اجتماعات امام خمینی (ره) دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد.

محمد نبیونی، رئیس بنیاد نخبگان استان البرز در این مراسم ضمن قدردانی از تلاش های سرآمدان علمی در کشور گفت: ما طی سال‌های گذشته آیین تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی را برگزار کرده‌ایم، اما خانه اصلی این عزیزان همواره در دانشگاه و محیط علم و عمل بوده است و امسال نیز این مراسم در این مکان برگزار شد.

وی دانشگاه تهران را مهد علم، پژوهش و فناوری در کشور و استان البرز دانست و ضمن قدردانی از حضور همه کسانی که دل در گرو علم، تعلیم و تربیت دارند، عنوان کرد: دو نفری که امروز تکریم و تجلیل و به نسل جوان معرفی می شوند، دارای شاخصه‌های مختلف و برجسته‌ای هستند.

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز با اشاره به اینکه این افراد بر اساس شاخص‌های مدنظر به‌عنوان سرآمد انتخاب شده‌اند، مطرح کرد: آن‌ها متولد البرز یا ساکنان این استان هستند و یا دست‌کم بیش از ۲۰ سال در حوزه علم و فناوری، شاگردپروری و نظام آموزشی کشور در استان البرز فعال و شاغل بوده‌اند.

نبیونی اذعان کرد: علاوه بر این، این افراد حداقل یکی از جوایز یا افتخارات ملی یا بین‌المللی را نیز دارا هستند. از جمله اینکه در سال‌های گذشته به‌عنوان اساتید نمونه کشوری یا پژوهشگران برتر در سطح ملی معرفی شده‌اند؛ این انتخاب‌ها از سوی وزارتخانه‌های علوم، بهداشت، یا جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به برگزاری این آئین‌ها به صورت سالانه در سطح ملی، این موارد را از حداقل‌های لازم برای ورود به فرایند انتخاب و معرفی به‌عنوان سرآمد عنوان و اظهار کرد: این افراد در حوزه تخصصی خود از چهره‌های اثرگذار، به‌ویژه در زمینه شاگردپروری و نظام تعلیم و تربیت بوده‌اند.

نبیونی تصریح کرد: یکی از موارد مهم و امتیازآور در روند انتخاب توسط شورای علمی بنیاد، سابقه تأسیس یا بنیان‌گذاری بوده است؛ بدین معنا که فرد، مؤسس یک گروه آموزشی، آزمایشگاه، دانشکده یا مجموعه‌ای مرتبط با حوزه علمی، فناوری، دانشگاهی یا پژوهشی در کشور یا استان بوده باشد.

رئیس بنیاد نخبگان استان البرز خاطرنشان کرد: فرایند انتخاب سرآمدان علمی هر ساله توسط شورای علمی بنیاد نخبگان و با مشارکت صاحب‌نظران، اعضای شورا و متخصصان حوزه‌های مرتبط انجام می‌شود. این فرایند بر پایه معرفی افراد از سوی مراکز علمی و فناورانه استان شکل می‌گیرد.

نبیونی اضافه کرد: در نهایت، پس از بررسی‌های کارشناسی، کارگروه مربوطه، افراد منتخب را اعلام می‌کند. دو نفر معرفی‌شده در این آئین، منتخبان سال ۱۴۰۳ بنیاد نخبگان البرز هستند که طی این مراسم با حضور دانشگاهیان و نخبگان مورد تکریم و تجلیل قرار می‌گیرند.

وی مطرح کرد: امید آن می‌رود زمینه رشد و شکوفایی هرچه بیشتر همه فعالان عرصه علم و فناوری که در خدمت به نظام تلاش می‌کنند فراهم شود و این دو چهره‌ سرآمد نیز بتوانند همچنان در مسیر شاگردپروری و اثرگذاری در حوزه نخبگانی، مؤثر و الهام‌بخش باقی بمانند.

سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی، رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نیز در این مراسم بیان کرد: هر ساله ارزش‌هایی را که همکاران، اساتید برجسته و سرآمدان استان البرز در زمینه آن‌ها افتخارآفرینی کرده‌اند، گرامی می‌داریم و به آن ارج می‌نهیم.

وی افزود: اما فراتر از این تکریم، گرامیداشت خودِ علم و نظام نخبگی در کشور است؛ نظامی که با تدبیر رهبر معظم انقلاب شکل گرفته و امید است همیشه پایدار و پویا باقی بماند. امیدوارم به برکت این ایام، نظام علم و فناوری و نخبگی کشور، روز‌به‌روز در عرصه‌های علمی دنیا افتخارآفرین‌تر باشد.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران عنوان کرد: یکی از نعمت‌های بزرگی که خداوند به کشور ما عطا کرده، وجود نخبگان است. از این جهت، جزو کشورهای برتر دنیا محسوب می‌شویم و باید به این افتخار کنیم. این، میراثی گرانبهاست که از گذشته در کشور نهادینه و ماندگار شده است.

ابراهیم‌زاده موسوی با اشاره به اینکه این موضوع در چند دهه اخیر بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اذعان کرد: فرصتی فراهم شده تا نخبگان بتوانند از ظرفیت‌های خود استفاده کنند و آن‌ها شناسایی و برجسته شوند. حفظ و تقویت این روند نیازمند بهره‌گیری از توان نخبگان در عرصه‌های اجرایی کشور است.

به گفته وی، این فرصت، علیرغم تنگناها و مشکلاتی که کشور به‌دلیل تحریم‌ها و مسائل تحمیلی با آن‌ها مواجه است، همچنان وجود دارد. از دل همین فشارها و محدودیت‌ها، جوانان باارزش و نخبه شکوفا می‌شوند و از دل بحران‌ها سر برمی‌آورند و مایه افتخار کشور در عرصه داخلی و افتخارآفرینی در جهان می‌شوند.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ایجاد این فرصت‌ها را مرهون نگاه ویژه و راهبردی رهبر معظم انقلاب به موضوع علم و نخبگان دانست و تصریح کرد: شاید در تاریخ کشور کمتر دوره‌ای را بتوان یافت که به علم واقعاً به‌عنوان علم نگاه شده باشد.

ابراهیم زاده موسوی گفت: گرامیداشت علم، توجه به علم و عالم و نخبگی، ریشه در ارزش‌های دینی و تاریخی این سرزمین دارد. خود علم فی‌نفسه جایگاه تکریم دارد و در فرهنگ دینی ما نوعی عبادت محسوب می‌شود؛ از این منظر باید بیشترین بهره را ببریم. نخبه و دانشمند ما باید دسترسی به همه منابع علمی دنیا داشته باشد.

وی مطرح کرد: نخبگان باید بتوانند با محافل علمی بین‌المللی ارتباط و مراوده داشته باشد، اما نتیجه این تلاش‌ها باید به کشور خودشان بازگردد. نخبگان و جوانان این سرزمین باید آینده کشور را با همین فرصت ارزشمندی که فراهم شده بسازند.

رئیس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: علیرغم وجود مشکلات و سختی‌های موجود، ایران کشور خود ماست و باید به دست خودمان و نسل‌های بعدی ساخته و تقویت شود. این گنجینه عظیم و چشمه جوشان نخبگی باید در کشور استمرار یابد تا شاهد برکات و خیرات آن در آینده باشیم.

آئین تکریم و تجلیل از سرآمدان علمی، علاوه بر ایجاد انگیزه در بدنه علمی، بستری برای توسعه تعامل میان نخبگان، صنعت و دستگاه‌های اجرایی را نیز فراهم کرده و بی‌تردید این مراسم فراتر از یک مراسم نمادین، بازتابی از حرکت هوشمندانه به‌سوی جامعه‌ای علم‌محور و نخبه‌پرور است.

استمرار و گسترش چنین برنامه‌هایی می‌تواند نقشی کلیدی در شکل‌دهی به آینده علمی کشور داشته باشد و البرز را به الگویی موفق در عرصه حمایت از نخبگان بدل سازد. تقویت این مسیر، موجب شناسایی و معرفی ظرفیت‌های پنهان علمی در استان می‌شود.

این امر همچنین زمینه‌ساز هم‌افزایی بیشتر میان دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و نهادهای تصمیم‌ساز در حوزه علم و فناوری خواهد بود. با نهادینه‌شدن این جریان، می‌توان امیدوار بود که فرهنگ نخبه‌پروری، انگیزه علمی در نسل جوان و اعتماد به ظرفیت‌های داخلی بیش از پیش گسترش یابد و آینده‌ای روشن‌تر برای کشور رقم بخورد.

علی اسدی یکی از این سرآمدان علمی، متولد سال ۱۳۴۷ استاد دانشکده کشاورزی دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و عضو هیأت علمی این دانشگاه از سال ۱۳۷۶ و دارای مدرک دکترای ترویج و آموزش کشاورزی از دانشگاه تهران است و مسئولیت‌هایی همچون ریاست دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی، ریاست فعلی پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، عضویت هیأت رئیسه دانشگاه و سردبیری دو نشریه علمی را در کارنامه دارد.

وی پژوهشگر برتر کشوری، استاد نمونه دانشگاه تهران در سال ۱۴۰۲، مؤلف ۱۰ کتاب بوده و بیش از ۲۰۰ مقاله علمی و پژوهشی او در مجلات داخلی و خارجی چاپ شده و بیش از ۱۰۰ مقاله را در کنگره‌های ملی و بین‌المللی ارائه کرده است. علی اسدی با بیش از دو دهه فعالیت آموزشی و مدیریتی و نیز سابقه شاگردپروری از چهره‌های اثرگذار علمی استان البرز به‌شمار می‌رود.

منصور رضوی نیز استاد تمام پژوهشگاه مواد و انرژی و متخصص ساخت مواد سرامیکی و کامپوزیت‌های پیشرفته است، دانش‌آموخته مهندسی مواد از دانشگاه صنعتی اصفهان و دارای مدرک دکتری سرامیک از پژوهشگاه مواد و انرژی بوده و با بیش از ۱۵۰ مقاله بین‌المللی، ۱۰ اختراع ثبت‌شده و راهبری بیش از ۱۰۰ پروژه صنعتی، نقش برجسته‌ای در ارتباط صنعت و پژوهش ایفا کرده است.

سوابق مدیریتی وی شامل ریاست پژوهشکده سرامیک، معاونت پژوهشی و فناوری و عضویت در هیأت ممیزه و شورای پژوهشگاه است. او همچنین به‌عنوان عضو هیأت تحریریه و معاون سردبیر مجله علمی ACERP فعالیت دارد و با رویکرد مسئله‌محور، تلاش کرده ارتباط میان پژوهش و نیازهای صنعت را تقویت کند و در توسعه فناوری‌های نوین سرامیکی نقش مؤثر داشته است.

خبرنگار: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=40918

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.