به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، دکتر شهرام صیادی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان آغاز پویش ملی تغذیه سالم در استان البرز همزمان با سراسر کشور از ۱۷ آذر ماه گفت: این پویش با شعار روغن مناسب، غذای سالم،خانواده سالم تا ۳۰ آذر ماه ادامه خواهد داشت و سعی می شود در این پویش به خانواده ها در انتخاب روغن سالم آگاهی بیشتری بدهیم.
وی ادامه داد: در سبد غذایی مطلوب ایرانی انتظار می رود ۲۶ درصد انرژی روزانه از چربی وروغن تامین شود به عبارتی حداکثر ۴۰ گرم درروز که معادل ۳۶۰ کیلو کالری می باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز افزود: مصرف زیاد روغن و استفاده از روغن های جامد و حیوانی برای سلامتی افراد مضر و سکته های قلب و عروقی را به همراه دارد. مناسب ترین روغن ها برای پخت و پز روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون می باشد.
وی با بیان اینکه بهتر است برای حفظ سلامتی از غذاهای سرخ کرده کمتر استفاده شود گفت: برای سرخ کردن توصیه می شود از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود.
صیادی خاطرنشان کرد: خانواده ها بهتر است از انواع دیگر روغن به ویژه روغن کانولا، روغن مخلوط، روغن زیتون و کنجد در سبد غذایی خود استفاده کنند و فقط به استفاده از روغن ذرت یا آفتابگردان اکتفا نکنند.
وی گفت: اسید چرب ترانس یکی از اسید های مضر برای سلامتی است و باید روغن هایی مصرف کرد که اسید چرب کمتری داشته باشند در واقع سالانه بیش از ۲۷۸ هزار مرگ در جهان به دلیل مصرف چربی ترانس که شریان ها را مسدود کرده و باعث خطر حمله قلب و عروقی شده، رخ می دهد.