به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، فاطمه یعقوب لو، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت غرب کرج در مورد اصول تغذیه ای دانش آموزان گفت: دو اصل تنوع و تعادل در میان وعده های دانش آموزان رعایت شود. تنوع یعنی از همه گروه های غذایی در برنامه غذایی باشد.
وی افزود: تعادل یعنی هر کدام از گروه های غذایی مطابق مقادیر توصیه شده و با اعتدال مصرف شوند.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت غرب کرج گفت: نیاز به انرژی، پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی در دانش آموزان وجود دارد و برخی از دانش آموزان دچار کمبود این موارد هستند.
وی افزود: ویتامین A برای تقویت سیستم ایمنی، بینایی و رشد مغذی در دانش آموزان باید به صورت روزانه مصرف شود. مواد حاوی این ویتامین شامل شیر، زرده تخم مرغ و پیش ساز های ویتامین A در سبزیجاتی که برگ سبز و زرد دارند و در میوه های زرد رنگ وجود دارد.
یعقوب لو بیان کرد: این موارد حاوی بتا کاروتن هستند. اسفناج، فلفل دلمه ای رنگی، هویج، کدو حلوایی، زردآلو، خرمالو و طالبی حاوی ویتامین A هستند.
وی ادامه داد: ویتامین D نیز از طریق نور خورشید جذب پوست می شود. آلودگی هوا و پوشش بدن با لباس ممکن است مالنع جذب این ویتامین شود. مکمل های ویتامین D بر اساس دستور العمل های کشوری هر ۲ ماه یک بار یک عدد قرص ویتامین D پنجاه هزار واحدی برای دانش آموزان توصیه می شود.
این مسئول خاطرنشان کرد: ویتامین B از طریق مصرف غلات و کربوهیدارت های پیچیده جذب بدن می شود.
ویتامین C در میوه ها و سبزیجات تازه وجود دارد.
وی با بیان اینکه منبع آهن، گوشت، حبوبات و سبزیجات با برگ سبز می باشد، گفت: کلسیم از طریق لبنیات دریافت می شود.
روی از طریق حبوبات، مغز دانه ها و گوشت و شیر جذب می شود.
کارشناس تغذیه مرکز بهداشت غرب کرج با اشاره به اینکه ید در غذاهای دریایی وجود دارد. توصیه می شود در حین پخت و پز نیز از نمک های ید دار استفاده شود، گفت: این نمک در مراحل پایانی پخت به غذا اضافه شود تا در اثر حرارت از بین نرود.
وی تصریح کرد: توصیه می شود از تمام گروه های غذایی اعم از نان و غلات، سبزیجات و میوه ها، شیز و فرآورده های لبنی، گوشت و تخم مرغ ، حبوبات و مغز دانه ها به صورت روزانه در برنامه غذایی دانش آموزان استفاده شود.
یعقوب لو متذکر شد: مواد غذایی سالم و تازه باشند و میان وعده های دانش آموزان سبک و مغزی باشد، از خوراکی های فاقد ارزش غذایی مفید و ناسالم اجتناب شود.
انتهای پیام/