• امروز : یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
19
عضو هیأت علمی مؤسسه رازی هشدار داد؛

بحران مهاجرت نخبگان در حوزه علوم پایه پزشکی و بیولوژی

  • کد خبر : 25287
  • 23 دی 1402 - 11:44
بحران مهاجرت نخبگان در حوزه علوم پایه پزشکی و بیولوژی
عضو هیات علمی موسسه رازی گفت: مهاجرت نیروهای متبحر و فرار مغزها علاوه بر تشدید خلأ پژوهشی و تخصصی در حوزه‌های بهداشت و درمان، زیرساخت‌های تولید دانش و فناوری بیولوژیکی را فرسوده می کند.

به گزارش دیده بان البرز، دکتر سیدرضا بنی هاشمی، عضو هیات علمی موسسه رازی با اشاره به اینکه در پرتوی بحران ناشی از پاندمی کرونا، اهمیت حیاتی گرایش‌های متعدد علوم پایه پزشکی به‌عینه آشکار شد، گفت: متخصصان بسیاری در حوزه‌هایی همچون بیولوژی، ایمونولوژی، ویروس‌شناسی، بیوتکنولوژی، اپیدمیولوژی و … با به‌کارگیری مهارت و دانش خود در مسیر تحقیقات پیشرو، توانستند به دستاوردهای ارزشمندی در تولید دارو و واکسن‌های کرونا برسند.

وی با بیان اینکه نتیجه این اقدامات و تلاش‌ها، ساخت و تولید واکسن‌های مؤثر و ارائه راهکارهای درمانی نوینی بود که بشریت را یک‌گام به پیشگیری و مقابله با این ویروس کشنده، نزدیک‌تر کرد، به تبعات ناخوشایند کمرنگ شدن گروه نخبگان کشور اشاره کرد و افزود: مسائلی نظیر دستمزد ناکافی، فقدان امنیت شغلی و نداشتن برنامه منسجم در کشور برای حمایت و ساماندهی نخبگان، به اصلی ترین موانع برای ماندگاری این استعدادها در مرزهای داخلی تبدیل شده است.

بنی هاشمی با تاکید بر اینکه ناامنی مالی و شغلی می‌تواند موجب بی‌رغبتی نیروهای متبحر شده و به فرار مغزها منجر شود، عنوان کرد: این مهاجرت‌ها نه تنها خلأ موجود پژوهشی و تخصصی را در حوزه‌های بهداشت و درمان تشدید می‌کنند، بلکه می‌تواند زیرساخت‌های تولید دانش و فناوری بیولوژیکی را نیز فرسوده کند که خود خطرهایی عمیق و بی‌بازگشت را در رویارویی با بیماری‌های مختلف به دنبال خواهد داشت.

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی لزوم حفظ و استمرار این منابع انسانی از طریق بهبود شرایط کاری، تضمین دستمزد مناسب و امنیت شغلی آن‌ها را امری بدیهی دانست و تاکید کرد: در جوهره کار، نیروهای متخصص علوم پایه نه تنها ستون‌های اصلی پیشبرد پژوهش‌های پزشکی و تولید دانش هستند، بلکه در تربیت کادرهای بهداشتی و درمانی، نقش بنیادین و ضروری ایفا می‌کنند.

وی افزود: باید تربیت و پرورش در حوزه‌های علوم پایه، بیش از پیش مورد توجه و حمایت مسؤولان قرار گیرد، زیرا در صورت عملی‌شدن مهاجرت متخصصان به خارج از کشور و بدون وجود نیروی انسانی مجرب و آموزش‌دیده، ارائه خدمات مطلوب بهداشتی و درمانی به شهروندان به خطر می‌افتد که این موضوع امری نگران‌کننده است. شرایط مهاجرت برای گروه‌های علوم پایه پزشکی بسیار آسان‌تر و بیشتر از گروه‌های بالینی است که این خود مساله را مهم و غیرقابل جبران می‌کند.

بنی هاشمی خاطرنشان کرد: در این راستا، ضروری است که مدیران ارشد کشور به این مساله، به‌صورت ریشه‌ای نگاه کنند و اقداماتی از قبیل افزایش و متناسب سازی دستمزدها، بهبود امکانات تحقیقاتی، ارتقای شرایط کاری و وضعیت رفاهی، حمایت معنوی و اجتماعی، تقویت بنگاه‌های داخلی فعال در صنایع داروسازی و پزشکی و ارائه تسهیلات برای تحصیل در داخل و خارج از کشور را به اجرا درآورند.

عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی ابراز امیدواری کرد که این‌گونه اقدامات می‌تواند به پایداری و بازگشت نخبگان مهاجر و جلوگیری از اتلاف سرمایه‌های انسانی کلیدی منجر شود و ضمناً از ناپدید شدن ذخایر دانشی که بازیابی آنها دشوار و در مواردی ناممکن است، پیشگیری کند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=25287

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.