• امروز : یکشنبه - ۱۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 January - 2025
14

بصیرت، محور و رکن اساسی امور هر جامعه است/ بصیرت، راهکار جلوگیری از نفوذ دشمن در مرزهای فکری

  • کد خبر : 8625
  • 06 مرداد 1401 - 13:28
بصیرت، محور و رکن اساسی امور هر جامعه است/ بصیرت، راهکار جلوگیری از نفوذ دشمن در مرزهای فکری
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز گفت: بصیرت در هر جامعه ای، محور و رکن اساسی امور آن جامعه است که باید مورد توجه بسیار قرار گیرد و این موضوع حتی در مورد جوامع غیرموحد و غیرمسلمان نیز صدق می کند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، حجت الاسلام والمسلمین علی دشتکی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با عنوان بصیرت عاشورایی که در اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان کرج برگزار شد، گفت: مکتب عاشورا درس های فراوانی به صورت فردی، اجتماعی و اعتقادی برای افراد جامعه دارد که مطرح کردن حتی عناوین آن ها نیز زمان زیادی را می طلبد.

وی افزود: آنچه که در مکتب عاشورا بسیار حائز اهمیت بوده و سرحلقه همه درس ها و عبرت های طول تاریخ و تاریخ اسلام و عاشورا محسوب می شود، بصیرت عاشورایی است زیرا بخشی از درس ها در زیرمجموعه بصیرت تعریف می شود که اگر این بصیرت در هر فرد و اجتماع و جامعه ای وجود داشته باشد، آن جامعه از گزند دشمن دور خواهد ماند و به موفقیت و پیروزی خواهد رسید.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با اشاره به اینکه ارزش ها و اصول هر جامعه ای بر اساس بصیرت دینی آن جامعه تعریف می شود، افزود: بصیرت در هر جامعه ای، محور و رکن اساسی امور آن جامعه است که باید مورد توجه بسیار قرار گیرد و این موضوع حتی در مورد جوامع غیرموحد و غیرمسلمان نیز صدق می کند.

حجت الاسلام والمسلمین دشتکی مطرح کرد: امروز شاهدیم که حتی در برخی جوامع غیرموحد نیز، استعمار و استکبار در صدد پیاده کردن اهداف خود است و در این راستا جو ناسالمی را بر جامعه حاکم می کند تا با استفاه از آن، خواسته های خود را در اذهان نهادینه کند و به اهداف خود که بر خلاف منافع افراد آن جامعه است دست یابد؛ در این مسیر مردم هم بدون توجه به موضوع، علیه خود گام بر می دارند و حامی دشمن می شوند.

وی با اشاره به اینکه در قرآن کریم، محورها و مشخصه هایی برای جامعه دینی، اعتقادی و اسلامی مطرح شده است، گفت: خداوند می فرماید که هر جامعه ای در تاریخ در هر روزی غبارآلود شد، به قرآن چنگ بزنید که آن راهنمای شماست. نبی مکرم اسلام (ص) و حضرات معصومین به ویژه امام علی (ع) نیز، بیاناتی در رابطه با آگاهی و نهادینه کردن بصیرت در جامعه و بستن راه نفوذ جبهه باطل در جامعه اسلامی دارند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز، نهادینه کردن احکام دینی در جامعه را موجب ارتقای بصیرت در آن جامعه دانست و خاطرنشان کرد: روزگاری، مردم آرزوی حاکمیت دینی حضرت امیرالمؤمنین (ع) بر جامعه خود را داشتند و برای پیاده شدن عدالت و ظلم ستیزی و نهادینه شدن ارزش ها و اصول دینی در جامعه اصرار می ورزیدند

وی ادامه داد: اما همان افراد مصر بر این موضوع، روزی در مقابل تحقق اصرار و اهداف خود ایستادگی کردند و ناخواسته در جبهه دشمن و در مقابل اهداف و منافع خود قرار گرفتند که امروز نیز در صورت کم توجهی به اصول و محورهای دینی، بروز این اتفاق دور از انتظار نخواهد بود. اگر جبهه کفر بخواهد در راستای ضربه به منافع فردی، اجتماعی، دینی و ملی مردم گام بردارد، از نقاط کور فکری و ذهنی انسان وارد می شود.

حجت الاسلام والمسلمین دشتکی با اشاره به اینکه در جنگ، نقاط کور، محل ورود دشمن است، مطرح کرد: امروز دیگر بحث جنگ فیزیکی مطرح نیست و زمان جنگ افکار، عقیده ها، اندیشه ها و اذهان است بنابراین ما نباید از هیچ نقطه ای در ذهن، فکر، اندیشه و عقیده خود غافل شویم زیرا دشمن از هر نقطه غفلتی وارد می شود و افکار جامعه را قتل عام می کند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با بیان اینکه اعتقادات و اذهان مردم می تواند در مقابل جبهه باطل ایستادگی کند، بصیرت را یکی از ضرورت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و اعتقادی در همه جوامع به ویژه جوامع اسلامی دانست و افزود: اوج این بصیرت در مکتب عاشوراست زیرا انسان های بصیری در آن واقعه نقش داشتند که از جمله آن ها می توان به وهب و مادرش اشاره کرد.

وی عاشورا را درس بزرگی برای حفظ اصول، ارزش ها و اعتقادات یک جامعه دانست و اظهار کرد: دشمن نقشه های بسیاری کشید تا در افکار و اندیشه های مقرب ترین افراد به حضرت سیدالشهدا (ع) نفوذ کند اما بصیرت عاشورایی مانع از آن شد. امروزه یکی از نیازهای اساسی همه جوامع به ویژه جوامع اسلامی و به خصوص جامعه ما به عنوان مبلغ، سردمدار و پرچم دار جبهه حق، نهادینه کردن بصیرت در میان مردم به ویژه نخبگان است.

حجت الاسلام والمسلمین دشتکی، بصیرت را سرحلقه سیره پیامبر (ص) و حضرات معصومین و سیرت و آگاهی توحیدی و همه رموز قرآنی عنوان و تأکید کرد: همه ما وظیفه داریم این مهم را در جامعه تبیین کنیم تا از نفوذ دشمن در مرزهای فکری، اندیشه ای و ذهنی مردم جلوگیری شود زیرا امروز جنگ ها از فیزیکی به جنگ نرم، فرهنگی و اعتقادی تبدیل شده که در این نوع جنگ ها، هیچ مرزی وجود ندارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز، بصیرت را نگهبان ۲۴ ساعته جنگ نرم و سد بزرگی در مقابل نفوذ دشمن دانست و بیان کرد: رویکرد این اداره کل در زمینه جهاد تبیین، بصیرت عاشورایی و دینی است، البته در کنار آن، طبیعتا قرآن محوری، مسجد محوری، مبلغ محوری و تشکل سازی اجتماعی نیز در برنامه ریزی های ایام محرم و صفر امسال مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به وجود ۹۵ امامزاده واجب التعظیم در استان البرز مطرح کرد: از این تعداد، بیش از ۵۰ امامزاده و نیز مساجدی که دارای موقوفات هستند، در ایام محرم و صفر اجرای برنامه خواهند داشت. حدود ۷۰ درصد موقوفات ما در راستای تعظیم شعائر دینی به ویژه عاشورا و روضه خوانی حضرت سیدالشهدا (ع) است که این برنامه ها در این ایام بر اساس نیات واقفین خیراندیش اجرا می شود.

حجت الاسلام والمسلمین دشتکی از اجرای برنامه های شاخص و ویژه ماه محرم و صفر با محوریت مبلغین در حدود ۱۰۰ نقطه از استان البرز خبر داد و در خصوص شکستن سنگ قبرهای امامزاده محمد (ع)، سرقت آهن آلات اطراف قبور و نظافت این مکان گفت: تلاش می کنیم با تعامل با شهرداری، بنیاد شهید و دیگر دستگاه های مربوطه و مردم منطقه، به ویژه صاحبان اموات، در راستای حل این موارد گام برداریم تا شرمنده امامزاده واجب التعظیم، مردم و شهدا نباشیم.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=8625

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.