محمد کریمی، معاون بهداشت و درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، با اشاره به افزایش سن جامعه ایثارگری و قرارگیری این قشر دوران سالمندی، گفت: برنامههای درمانی و حمایتی باید با نگاه ویژه به سالمندی و توانبخشی تدوین و اجرا شوند.
وی ادامه داد: بر این اساس، در سال گذشته چندین خدمت جدید و موردنیاز برای این جامعه ارائه شد و طرحهای نوینی به اجرا درآمد که از جمله آنها می توان به راهاندازی پیک دارویی اشاره کرد که به منظور تسهیل دسترسی ایثارگران به داروهای موردنیاز، به ویژه برای سالمندانی که امکان مراجعه حضوری به داروخانهها را ندارند، اشاره کرد.
معاون بهداشت و درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز افزود: این طرح در کنار سایر خدمات درمانی و توانبخشی، گامی مؤثر در جهت بهبود کیفیت زندگی جامعه ایثارگری محسوب میشود. در ابتدا جانبازان ۷۰ درصد به بالا و والدین و همسران شهدا که بیش از ۶۰ سال سن دارند، مشمول این طرح میشوند و در آینده به سایر اقشار ایثارگری نیز تسری خواهد یافت.
کریمی هدف از اجرای طرح پیک دارویی را تسهیل دریافت دارو و کاهش مشکلات تردد آنها عنوان و بیان کرد: متقاضیان میتوانند اطلاعات خود شامل نام و نام خانوادگی، شماره تماس و آدرس محل سکونت و کد رهگیری نسخه را به شماره ۰۹۳۰۰۲۶۳۱۱۲ در پیامرسان ایتا ارسال کنند. پس از ثبت درخواست، افراد مسئول که با داروخانههای طرف قرارداد بیمه دی در ارتباط هستند، داروها را تهیه میکنند و طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت، درب منزل تحویل میدهند.
اجرای طرح آزمایش در منزل برای جامعه ایثارگری
وی با اشاره به اینکه این امر به صورت رایگان صورت میگیرد، طرح مذکور را گامی مهم در راستای ارائه خدمات درمانی به جامعه ایثارگری و ارتقای رفاه و سلامت آنها دانست و مطرح کرد: با توجه به دشواری تردد ایثارگران به مراکز درمانی، طرح آزمایش در منزل نیز به منظور کاهش مراجعه حضوری و تسهیل انجام آزمایشهای پزشکی اجرا شده است.
معاون بهداشت و درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز گفت: در این طرح، ایثارگران میتوانند از طریق یک شماره مشخص، درخواست خود را ثبت و کد رهگیری را دریافت کنند. با توجه به حذف نسخههای دستی و امکان رهگیری الکترونیکی، اطلاعات فرد شامل آدرس، محل سکونت و شماره تماس به دو آزمایشگاه معتبر استان ارجاع داده میشود.
کریمی افزود: کارشناسان آزمایشگاه در اولین فرصت و در ساعات اولیه صبح (با توجه به نیاز اغلب آزمایشها به ناشتایی) با ایثارگر هماهنگ میکنند و نمونهگیری را در منزل انجام میدهند. نتایج آزمایش نیز از طریق سامانه آنلاین اعلام میشود و در دسترس ایثارگران قرار میگیرد. این طرح گامی مهم در راستای ارائه خدمات درمانی کارآمد به ایثارگران است.
به گفته وی، بهمنظور آگاهیرسانی به ایثارگران درباره خدمات درمانی، بنیاد شهید از چندین کانال ارتباطی برای اطلاعرسانی بهره میبرد. این اطلاعرسانیها از طریق سایت بنیاد شهید، گروههای مجازی و شبکههای ارتباطی مناطق و شهرها صورت میگیرد. علاوه بر این، پیامکهای دورهای نیز برای اطلاعرسانی مستقیم به ایثارگران استان ارسال میشود.
بیمارستان آرام به لیست مراکز درمانی بنیاد شهید اضافه شد
کریمی مطرح کرد: در صورتی که فردی از این خدمات بیاطلاع باشد، ممکن است شماره تماس وی به درستی ثبت نشده، پیامکهای اطلاعرسانی را غیرفعال کرده و یا دسترسی به گروههای مجازی نداشته باشد. با این حال، تلاش میشود تمامی ایثارگران استان از طریق پیامک و شبکههای ارتباطی، در جریان آخرین خدمات و امکانات درمانی قرار گیرند.
معاون بهداشت و درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز اذعان کرد: در پی برگزاری جلسات هماهنگی و بررسی مشکلات بیمه پایه، با همکاری بیمه دی تصمیمات جدیدی برای بهبود خدمات درمانی ایثارگران اتخاذ شد. در این راستا بیمارستان آرام نیز به لیست مراکز درمانی طرف قرارداد اضافه شده و این موضوع اطلاعرسانی میشود.
وی ادامه داد: ایثارگران میتوانند مانند بیمارستان امام خمینی(ره) از بیمارستان آرام نیز خدمات درمانی رایگان دریافت کنند. حق انتخاب در درمان یکی از اصول اساسی خدمات درمانی است و ایثارگران این حق را دارند که مرکز درمانی و پزشک موردنظر خود را انتخاب کنند که بدین منظور، بنیاد شهید با همه مراکز درمانی و بیمارستانهای خصوصی قرارداد همکاری دارد.
معاون بهداشت و درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز خاطرنشان کرد: بیمارستان آرام تنها مرکزی بود که با بیمه قرارداد همکاری نداشت، اما اکنون این امکان فراهم شده است تا تمامی ایثارگران استان البرز بتوانند بدون محدودیت، از خدمات درمانی در مراکز مختلف بهرهمند شوند.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/