به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، دکتر مهدی قربانی رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در نشستی که با حضور رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران در کرج برگزار شد، گفت: تقویت اقدامات بین دانشکده ای به ویژه در دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور در راستای تحقق سیاست های دانشگاه کارآفرین و تولید علم نافع ضرورت دارد. در صورت توجه به فناوری های نوین و کارآفرینی در تربیت و آموزش دانشجویان بخش منابع طبیعی و محیط زیست، تولید علم نافع برای حل معضلات جامعه و صنعت مرتبط با منابع طبیعی و محیط زیست کارآمد و موثر خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه تحول در بخش منابع طبیعی و محیط زیست کشور، نیازمند تربیت و آموزش نیروهای انسانی جامع نگر است، عنوان کرد: برنامه ریزی درسی در بخش های مذکور بایستی با یک رویکرد تحولگرایی مبتنی بر توسعه کارآفرینی و دانش بنیان تدوین شود. قطعا توجه به فناوری های نوین و توسعه کارآفرینی در رشته های منابع طبیعی و محیط زیست می تواند بستر مناسبی برای تقویت اشتغال فارغ التحصیلان در این رشته ها و ایجاد ارزش افزوده در کارکردها و خدمات اکولوژیک محور در بخش منابع طبیعی فراهم آورد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: تلفیق نگاه فناورانه و دانش بنیان دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران و ظرفیت علمی دانشکده منابع طبیعی به عنوان کهن ترین واحد آموزش عالی منابع طبیعی کشور در مدیریت پایدار اکوسیستم های طبیعی می تواند بسترساز تربیت نیروی انسانی کارآمد در حل چالش های چندوجهی و پیچیده مرتبط با نظام حکمرانی منابع طبیعی و محیط زیست کشور باشد.
قربانی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب شعار سال را بر مبنای «تولید، دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کرده اند، اذعان کرد: امنیت غذایی دانش بنیان، وابسته به ظرفیت منابع طبیعی و امنیت زیستی است و توجه به فناوری های نوین کارآفرینانه جهت دستیابی توام امنیت غذایی و امنیت زیستی یک الزام است که دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی نقش محوری در این موضوعات بر عهده دارند.
دکتر علی حسین رضایان رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران ضمن معرفی دانشکده علوم و فنون، در مورد اهداف راه اندازی این مرکز بیان کرد: این دانشکده با مأموریت جدید جهت جذب نخبگان و پژوهشگران و انجام پژوهشهای کاربردی میانرشتهای و به منظور خلق و ارائه دانش مورد نیاز به جامعه، مراکز صنعتی و ملی و نیز ترویج باور کارآفرینی در بین دانشجویان، دانشآموختگان و اعضای هیات علمی ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه این دانشگده در چارچوب تفاهم نامه مذکور در انجام فعالیت های بین رشته ای در حوزه آموزشی و پژوهشی با دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران همکاری و مشارکت فعال خواهد داشت اظهار کرد: هدف از اين همکاری، انجام پژوهش های کاربردی میان رشته ای و تبديل ايدههاي نوآورانه به محصولات فناورانه جديد است تا به بازار مصرف عرضه شوند.
رئیس دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران افزود: با توجه به اینکه شناسايي و حل چالشها و مسائل منابع طبيعي و محیط زیست مانند موضوعات مرتبط با بومسازگانهاي جنگلي، مرتعي، بياباني، محيطزيست و شيلات كشور یک موضوع میان رشته ای است و با تفکر و روش های سنتی دیگر نمی توان مدیریت کارآمد و به روز انجام داد، بنابراین امیدواریم در فعالیت های آموزشی و پژوهشی مشترک با همکاری اعضای هیات علمی فناوری های جدید و بروز شده حاصل شود.
رضایان اشاره کرد: همچنین رشته هایی مانند مهندسی هوافضا، مکاترونیک، انرژی های تجدید پذیر دانشکده علوم و فنون نوین فناوری های جدید نیز می تواند بروز شده و در مدیریت و نگهداری منابع طبیعی منجر به انجام فعاليتهاي فناورانه و راه اندازی شرکت های دانشبنیان و توسعۀ کارآفرینی و اشتغال در حوزه منابع طبيعي و محیط زیست شود.
وی خاطرنشان کرد: امید است این همکاری ها به نتیجه مطلوب برسد و هر کدام از دانشکده ها و دانشکدگان به اندازه و سهم خود عنوان پر آوازه دانشگاه تهران که به حق، نماد آموزش عالی کشور معرفی شده است را بیش از پیش در سطح کشور و بین الملل ارتقا دهند و برای تاثیرگذاری اجتماعی بیش از پیش، در مسائل و مشکلات جامعه حضور فعال داشته باشند.
گفتنی است، در پایان جلسه تفاهم نامه همکاری های مشترک فی مابین دو دانشکده منابع طبیعی و دانشکده علوم و فنون نوین به امضا طرفین رسید.
انتهای پیام