به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، محمود سلوک، دبیر رویداد پیشگام در استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی این استان برگزار شد، گفت: طبعا کشوری که درصدد پیشرفت است، نیازمند یک حرکت عمومی و عقلانی جمعی برای حل مسائل موجود و رفع موانع پیش روی پیشرفت است.
وی افزود: یک نظام اجتماعی برای ساخت یک حرکت جمعی، نیازمند یک خواص اجتماعی است تا این حرکت را راهبری و اقشار مختلف جامعه را برای حل مسائل بسیج کنند تا آن ها بتوانند ظرفیت های مختلف استان را احصا و با توجه به آن ها راهکارهایی را برای حل مسائل مورد نظر و در نهایت پیشرفت جامعه پیدا کنند.
دبیر رویداد پیشگام در استان البرز از برگزاری دومین رویداد پیشگام در این استان خبر داد و مطرح کرد: هدف این رویداد در گام اول شناسایی و کشف افراد مستعدی که می توانند مسائل استان را پیگیری و برای حل آن ها راهکار ارائه دهند و در نهایت توانمند کردن این مستعدین و نخبه های اجتماعی برای ایفای نقش در راستای حل مسائل اجتماعی است؛ این رویداد در یک بستر ۱۰ روزه برگزار می شود.
سلوک ادامه داد: در طی این مدت، مسیر کامل حل مسئله از احصا و فهم مشکل، اثبات وجود آن، درک تبعات آن، مسئله شناسی درست ناظر بر آن مشکل، درک و فهم درست علت های مسئله مورد نظر، تولید راهکار برای حل مسئله و در نهایت پیگیری راهکار تولید شده به منظور تحقق یافتن طی می شود.
وی مطرح کرد: یک کنشگر اجتماعی باید بداند چه اقدامی باید انجام دهد تا بازیگران مختلف مرتبط با این مسئله را درگیر کند و مسئله مورد نظر در مدار حل شدن قرار گیرد. در این فرآیند ۱۰ روزه، هر تیم شرکت کننده این مسیر را به کمک مربی ها و منتورها طی خواهد کرد.
دبیر رویداد پیشگام در استان البرز عنوان کرد: هدف ما در این رویداد تربیت و توانمندسازی کنشگرانی است که اولا بتوانند مسائل را به درستی تشخیص دهند و ثانیا بتوانند پیگیری، مطالبه گری، عمومی سازی و جریان سازی درستی در راستای تحقق راهکارهای تولید شده صورت دهند.
سلوک با بیان اینکه ثبت نام در این رویداد از ۱۳ آبان آغاز شده و تا ۲۶ ماه جاری ادامه دارد، مطرح کرد: پس از انجام مصاحبه با تیم هایی که ثبت نام می کنند، ۴۰ تیم می توانند وارد مرحله حضوری رویداد شوند. مسئله قابل طرح در رویداد توسط گروه ها انتخاب می شود و مربیان و منتورها نیز افراد گروه را یاری می دهند تا مسیر حل مسئله را به درستی طی کنند.
وی افزود: مراجعه به نهادهای مختلف استان و اساتید و کارشناسان حوزه مربوطه جهت دریافت آمار و اطلاعات و نیز مشاهدات میدانی می تواند در این مسیر یاریگر گروه های شرکت کننده باشد. یک کنشگر اجتماعی باید بیاموزد که به درستی کنشگری کند تا افراد مختلفی با او همراه شوند.
دبیر رویداد پیشگام در استان البرز با اشاره به اینکه پنج تیم برتر رویداد یک همچنان در حال فعالیت و کنشگری هستند، مطرح کرد: اتفاق ویژه این است که تیم های برتر نخستین رویداد، متولی اجرای دومین رویداد پیشگام هستند. هدف ما همواره این است تا این رویداد پایدار باشد و جوانان البرزی دغدغه مسائل استان را پیدا کنند و درگیر حل آن ها شوند.
سلوک، قوه تحلیلی و تفکری، دغدغه مندی و اراده برای حل مشکلات و سابقه کنشگری را سه معیار مصاحبه تیم های شرکت کننده دانست و اظهار کرد: در کنار اینکه پیشگام، رویدادی برای مخاطبان جدید است، پیشگام پیشرفته یا میدان نیز برای تیم های برتر استان ها در دوره های قبل به صورت موازی برگزار می شود.
انتهای پیام/