• امروز : سه شنبه - ۱۰ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 1 October - 2024
2
رئیس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی و بذر و نهال خبر داد؛

رونمایی از سامانه صدور برچسب الکترونیک و انعقاد تفاهم نامه با مرکز ملی شماره گذاری کالا

  • کد خبر : 32576
  • 10 مهر 1403 - 16:39
رونمایی از سامانه صدور برچسب الکترونیک و انعقاد تفاهم نامه با مرکز ملی شماره گذاری کالا
رئیس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی و بذر و نهال طی آیینی با انعقاد تفاهم نامه بین این موسسه و مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران، از سامانه الکترونیکی صدور برچسب دیجیتال رونمایی کردند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، محمدحسن عصاره، رئیس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی و بذر و نهال اظهار کرد: امروز بین موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال و مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران تفاهم نامه ای منعقد شد که امیدواریم با این رویداد بتوانیم در بخش کشاورزی به صورت عام و در گواهی بذر و نهال کشور به طور خاص گام های موثری برداریم.

وی با بیان اینکه کنترل و گواهی بذر و نهال به عنوان یک وظیفه حاکمیتی از سوی دولت انجام می شود تصریح کردد: فن آوری و تمام دستاوردهای اصلاح و به نژادی ارقام گیاهی در نهاده ای بنام بذر و نهال جمع می شود و با تلاش همکاران در موسسات تحقیقاتی وابسته به سازمان تات، این دستاوردها و تحقیقات به عنوان ارقام جدید به کشور معرفی می شود.

رئیس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی و بذر و نهال بیان کرد: از آنجا که بذر باید در طی تکثیر در طبقات مختلف بذری، فاکتورهای کیفی خود از جمله سلامت، خلوص ژنتیکی و فیزیکی را حفظ کند، تحت نظارت های عالیه و کنترل کیفی قرار می گیرد که قانونگذار این وظیفه را به عهده موسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال قرارداده است و این موسسه به عنوان مجری قانون وظیفه انجام آن را بر عهده دارد.

عصاره افزود: طی فرآیندی این امر مهم با استفاده از دستورالعمل ها ، استانداردها و با کمک ناظرین درقالب یک شبکه ی نظارتی گسترده در سطح کشور انجام می شود و مزارع ، باغات و گلخانه ها تحت نظارت و ارزیابی موسسه قرار می گیرند. انتهای این فرآیند، عملیات برچسب گذاری (لیبل) بر روی این نهاده ها و بسته های مختلف انجام می شود و زیر نظر موسسه این بذر رسمیت پیدا کرده و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

وی گفت: در این زمینه موسسه تجربیات ارزنده ای در زمینه برچسب گذاری طی سالیان متمادی داشته است و برای افزایش بهره وری و دقت به دنبال دیجیتالی کردن این مهم برآمد تا اینکه به طور تصادفی با مرکز ملی کدگذاری کالا و خدمات آشنا شدیم که نشست های متعدد و ساعت ها بحث های کارشناسی بین طرفین انجام شد و خوشبختانه راه های همکاری مشترک مهیا و فراهم گردید تا قسمت نرم افزاری موضوع کدگذاری توسط مرکز ملی شماره گذاری طی یک ساز و کار مشخص انجام شود.

رئیس موسسه تحقیقات و ثبت گواهی و بذر و نهال با بیان اینکه دغدغه های موسسه طی جلساتی که برگزار شد به این مرکز انتقال پیدا کرد و نهایتا با مرکز ملی شماره گذاری تفاهمی حاصل شد، افزود: امروز طی نشستی با مدیرعامل محترم این مرکز تفاهم نامه ای تنظیم و امضا گردید که بتوانیم از این به بعد در موضوع برچسب و لیبل گذاری با سرعت و کیفیت بیشتر با هزینه ای کمتر در خدمت جامعه تولیدکنندگان بذر و نهال باشیم .

وی اضافه کرد: این اتفاق رخدادی در جهت هوشمندسازی سیستمی است که به صنعت بذر و نهال کشور کمک خواهد کرد و امیدواریم در سال زراعی جدید تمام یا بخشی از صدور شناسه بذور به صورت الکترونیک و از طریق سامانه صدور شناسه الکترونیک برای شرکت های تولید بذر و نهال انجام شود.

در ادامه مهدی مظهری مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران گفت: امروز اتفاق خوبی در حوزه کشاورزی به ویژه صنعت بذر و نهال کشور شکل گرفت و این موضوع از نظر امنیت غذایی بسیار مهم می باشد.

وی بیان کرد: خوشحالیم که این توافق همکاری بین مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران و موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال شکل گرفت. با این تفاهم همکاری، یک سیستم استاندارد در گواهی بذر و نهال کشور بوجود خواهد آمد.

مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران تصریح کرد: مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران نماینده سازمان جهانی GS1 است که بیش از ۲۹ سال در حوزه کدینگ کالا و خدمات فعالیت می کند. یکی از مهمترین دغدغه هایی که موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال داشتند بحث رصد و پیگیری بود که با پیاده کردن سیستم دیجیتال لینک این امر مهیا می‌شود که در دنیا و در موسسات مشابه از آن استفاده می شود.

وی افزود: با توجه به بین المللی بودن کدهای مذکور، قطعا در تعاملات جاری بین المللی نقش به سزایی خواهند داشت و اگر صادراتی در حوزه بذر و نهال باشد با یک زبان مشترک بین المللی در حوزه کسب و کار با دنیا گفت و گو خواهیم کرد. امروز خوشبختانه اتفاق خوبی رخ داد و با همکاری که بین این دو مجموعه رقم خورد فرآیند خوبی در جهت گام برداشتن برای کدینگ استاندارد آغاز شد.

مظهری یادآور شد: درگذشته اطلاعات بذر و نهال گواهی شده به صورت دستی در سیستم وارد می شد و قابلیت رصد و رهگیری نداشت که امروز بابه کارگیری از این سامانه بهره برداران با استفاده از گوشی های همراه خود می توانند از این تکنولوژی بهره‌مند شده و از اصالت بذر و نهال مصرفی خود اطمینان پیدا کنند.‌

وی با بیان اینکه زمانیکه تاییدیه بذر و نهال به دست کشاورز و باغدار می رسد با اسکن کردن بارکد آن، برای بهره بردار امنیت خاطر ایجاد خواهد شد و مرجع رسمی تایید گواهی مشخص خواهد شد، افزود: همچنین مصرف کنندگان نظرات و یا شکایات خود را می توانند بر روی این سامانه ها نیز درج کنند و در نهایت در صورت داشتن شکایت، می توانند از طریق سامانه به مراجع ذیربط مراجعه نموده و بدون حضور به درخواست ایشان رسیدگی شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=32576

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.