به گزارش دیده بان البرز، محمدرضا سنگری، استاد دانشگاه، نویسنده و محقق برجسته کشوری در آیین رونمایی از کتاب مصور «بانویم مرا پذیرفت» که به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) به همت مجتمع بین المللی مهدیون کرج برگزار شد بر مدیریت همه جانبه آن حضرت تاکید کرد و گفت: زندگی کوتاه ایشان سراسر درس و پند و عبرت است.
وی با تاکید بر افزایش شناخت از آن حضرت عنوان کرد: خداوند در قرآن، پیامبر مکرم اسلام (ص) را به عنوان الگوی شایسته و اسوه حسنه مؤمنان معرفی کرده است، در این الگوگیری فرقی میان زن و مرد نیست، اما به دلیل مسئولیت های زنانه، لازم است بانون الگویی از جنس خود داشته باشند.
این استاد دانشگاه مطرح کرد: پیامبر اسلام (ص) در سخنان خود، حضرت صدیقه طاهره (س) را از وجود خود می دانند و بارها عنوان می کنند که فاطمه (س) پاره تن من است بنابراین وجود فاطمه (س) از وجود پیامبر (ص) جدا نیست و سیره او جلوه دیگری از سیره پیامبر است.
سنگری افزود: حضورت زهرا (س) الگوی تمام عیار زنان عالم است که هیچ گاه از پاسخگویی به احدی شانه خالی نکرد و اهمیت فراوانی به پاسخ به سوالات همگان می داد؛ این موضوع نشان می دهد که امروز ما چقدر باید در فضاهای مختلف به خصوص فضای مجازی فعال باشیم و شبهه شکنی کنیم و به ابهامات نسل جوان با شفافیت پاسخ دهیم.
این پژوهشگر اظهار کرد: امروز هر یک از ما چقدر از روایات ائمه اطهار (ع) اطلاع داریم که بتوانیم پاسخگوی فرزندان خود باشیم؟ در زندگی حضرت فاطمه (س)، خدا محوری بیش از هر چیز دیگری به چشم می خورد و در تمام جلوه های رفتار و گفتار ایشان حضور دارد.
وی ادامه داد: با آن که به بالاترین مراحل رشد و تکامل معنوی رسیده بود، به دنبال رهبانیت یا رفاه نبود؛ بعد دوم رجوع به زندگی و تجارب حضرت زهرا (س)، الگوی آخرالزمان بودن ایشان است که معنای لطیفی دارد. شاید برخی با خود بگویند مگر می شود در این دوره و زمانه مانند آن حضرت و با آن سادگی زندگی کرد؟ ما معتقدیم از مهم ترین شیوه های تربیت، روش الگوگیری صحیح است. شاید نتوان زرق و برق های امروز را با سادگی زندگی آن حضرت تطابق داد اما می توان در تربیت نسل آینده از او الگو گرفت.
این استاد دانشگاه بعد دیگر الگوگیری از حضرت زهرا (س) را حمایت ایشان از ولایت و امامت دانست و بیان کرد: سخت تر از تازیانه هایی که در روایات بسیاری شنیده ایم، مراحل دفاع از آرمان های پیامبر اکرم (ص) بود که آن حضرت در این مسیر، دشواری های بسیاری را تحمل می کرد و خسته نمی شد.
سنگری اضاه کرد: زمانی در کوفه، بردن نام امام علی (ع) ممنوع بود و عده ای چماق به دست در کوچه ها طرفداران ایشان را به شدت کتک می زدند، برخی از ترس جان خود خانه نشین شده بودند و برخی سکوت می کردند و بعضی هم همراهی می کردند. در چنین شرایطی حضرت فاطمه (س) چهل شب با شتر به درب خانه اصحاب خانه نشین می رفت تا جایی که دیگر کسب در را به روی او باز نمی کرد و سخنان او را گوش نمی داد.
حضرت زهرا (س) نسل پروری کرد
وی اظهار کرد: وی چهل روز از غدیر و آرمان های پدرش دفاع و برای طرح موضوع امامت، همه را درگیر می کرد و به هیچ هنوان خسته نمی شد و با تمام رنج ها، دفاع از پیامبر اسلام (ص) را رها نمی کرد. وقتی از این مسیر نتیجه کافی را نگرفت، فاصله ۱۲ کیلومتری منزل خود تا قبر حمزه عموی پیامبر (ص) را با فرزندان خود طی می کرد و با صدای بلند می گفت که آیا روز غدیر را فراموش کردید؟
این پژوهشگر مطرح کرد: حضرت فاطمه (س) در مسیر دفاع از حق خسته نمی شد و از پا نمی نشست. اما امروز برخی از ما خجالت می کشیم آرمانها و اعتقادات خود را بیان و از آن ها دفاع کنیم. چقدر از بانوان در جریان فتنه سال گذشته به سادگی چادر را کنار گذاشتند و بر موج دشمن سوار شدند؟ زهرا دقیقا در چنین مواقعی به میدان می آمد و دفاع می کرد.
سنگری گفت: بعد از اینکه کنار قبر حمزه جلوی او را گرفتند و اجازه ندادند به فعالیت فرهنگی خود ادامه دهد، مسجد را برگزید، آنجا هم اجازه فعالیت نداشت و به خانه آمد که با به اعتراض همسایگان روبرو شد. آن ها اعتراض کردند که گریه های زهرا موجب رنجش ما می شود. بنابراین سه راهی مصر و یمن و شام را انتخاب کرد و به کار خود ادامه داد.
وی افزود: او تحت هر شرایطی با فرزندان خود به سراغ اصحابی همچون مقداد و ابوذر و سلمان می رفت و آن ها را به دفاع دعوت می کرد. حضرت زهرا (س) نسل پروری کرد و با همه نداشته ها و اندک امکاناتی که در اختیار داشت، به بانوان سرپرست خانوار آموزش می داد و برای آن ها کارآفرینی می کرد.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: خانه فاطمه (س) با همه نداری ها، پناهگاه بود و هر کس مشکلی داشت به آن جا ارجاع داده می شد او نیز هر کاری از دستش بر می آمد کوتاه نمی آمد. زندگی حضرت زهرا (س) پر از کارکردهای اجتماعی است. او آموزگار و معمار بزرگ جامعه است. این ها موارد هستند که ما باید بدانیم و بشناسیم و به دیگران نیز منتقل کنیم.
سنگری در پایان بیان کرد: اگر قرار است خدمتی به حضرت زهرا (س) کنید در انتقال ابعاد و فرهنگ زندگی آن حضرت به دیگران بکوشید تا همه از این کوثر زلال جاری بهره گیری بگیرند تا آن حضرت هم دستگیر ما در دنیا و آخرت باشد و ما نیز بزرگترین زاد و توشه را برای آخرت خود ذخیره کنیم.
خبرنگار: صدیقه صباغیان
انتهای پیام/