• امروز : شنبه - ۲۶ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 16 November - 2024
5
مدیرکل تعاون استان البرز خبر داد؛

شناسایی و برخورد با کارگاه های غیرقانونی کودکان کار در البرز

  • کد خبر : 29648
  • 27 تیر 1403 - 10:57
شناسایی و برخورد با کارگاه های غیرقانونی کودکان کار در البرز
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز از اجرای طرح شناسایی و برخورد با کارگاه های غیرقانونی کودکان کار در این استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، عبدالله دارایی، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز گفت: بر اساس ابلاغ و اعلام وزارت متبوع، طرح شناسایی کارگاه های غیرقانونی کودکان کار در البرز اجرا و با این کارگاه ها برخورد قانونی می شود. طبق ماده ۷۹ قانون کار به کارگیری و اشتغال کودکان، مخصوصا در مشاغل سخت، ممنوع بوده و قانون کار برای به کارگیری کودکان و نوجوانان زیر ۱۵ سال و حتی در بعضی مواقع تا ۱۸ سال شروطی را در نظر گرفته است.

وی بیان کرد: ۶ ماده در قانون کار بر این موضوع اهمیت دارد؛ ماده ۷۹ به صراحت اعلام کرده که به کار گماردن افراد کمتر از ۱۵ سال تمام ممنوع است. در ماده ۸۰ نیز پیش بینی شده کارگری که سن او بین ۱۵ تا ۱۸ سال تمام باشد، کارگر نوجوان نامیده می شود و در بدو استخدام باید توسط سازمان تامین اجتماعی مورد آزمایش های پزشکی قرار گیرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز عنوان کرد: همچنین ماده ۸۱ قانون کار بر انجام آزمایش های بدوی پزشکی و تجدید آزمایشات دوره ای سالیانه برای کارگر نوجوان حداقل تاکید و درباره تناسب نوع کار با توانایی کارگر نوجوان اظهار نظر کرده و چنانچه کار مربوطه نامناسب تشخیص داده شود، کارفرما مکلف است در حدود امکانات خود، شغل کارگر را تغییر دهد.

دارایی خاطرنشان کرد: ماده های ۸۲، ۸۳ و ۸۴ قانون کار نیز به سایر مسائل مرتبط به کار نوجوانان اشاراتی دارد و ارجاع هر نوع کار اضافی و انجام کار در شب و نیز ارجاع کارهای سخت، زیان آور و خطرناک و حمل بار با دست، بیش از حد مجاز و بدون استفاده از وسایل مکانیکی برای کارگر نوجوان را ممنوع اعلام کرده و در نهایت تشخیص این امر با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز مطرح کرد: از مردم عزیز و سازمان های مردم نهاد درخواست می کنم در شناسایی بنگاه‌ها و کارگاه‌های غیرقانونی همکاران بازرسی کار ما را یاری کنند، مردم می‌توانند پس از شناسایی، بنگاه متخلف را به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ها معرفی کنند.

دارایی اظهار کرد: لازم است مدیران و دست‌اندرکاران و حامیان حوزه کودک به منظور کنترل و پیشگیری از کار کودک، جهت شناسایی وضعیت بنگاه‌های کار پنهان، انواع مشاغل این حوزه و همچنین شناسایی اصناف و کارگاه‌های فعال در این بخش از هیچ کوششی دریغ نکنند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=29648

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.