به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، نخستین شورای فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز در سال جدید، با محوریت شعار سال و ترسیم نقشه راه فعالیتهای کانون در سال ۱۴۰۴ با تاکید بر توجه به سیاستهای کلان کانون کشور، با حضور مدیرکل و اعضای این شورا و مسئول مرکز فرهنگی، هنری هشتگرد، برگزار شد.
زینب عاشری، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز و رئیس شورا، با اشاره به اهمیت شعار سال، بر ضرورت همسویی فعالیتهای کانون با این رویکرد ملی تاکید کرد و در زمینه محورهای فعالیت کانون در سال جاری توضیح داد: این اقدامات در راستای تقویت تولید فکر، اندیشه و خلاقیت در میان کودکان و نوجوانان استان بر مبنای سیاستهای کلان کانون و توجه به رشد و توانمندسازی در کنار عضومحوری، مخاطب محوری و نوجوان محوری در مراکز کانون انجام می شوند.
وی در ادامه ضمن قرائت بخشهایی از کتاب «توحید، داروی دردها»، تالیف شیخ محمدحسن وکیلی، از انتشارات آستان قدس رضوی، بر اهمیت تربیت توحیدی و نقش آن در پرورش نسلی آگاه و فعالیت نوآورانه کانون استان در تالیف طرح درس تربیت توحیدی، تاکید کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز همچنین بر ضرورت برنامهریزی مدون و هدفمند برای فعالیتهای کانون به ویژه در ۶ ماهه نخست سال جاری و بهره گیری هوشمندانه از ظرفیت تابستان و اوقات فراغت دانش آموزان تاکید کرد و خواستار تدوین طرح کارگاههای مناسب و جذاب در زمینهای فرهنگی، هنری و ادبی، برای کودکان و نوجوانان شد.
گفتنی است یکی از محورهای مهم این نشست، توجه ویژه به نقشآفرینی اعضای فعال و کانون یاران، متشکل از جمعی از اعضای فعال که در راستای شناساندن و معرفی فعالیتهای کانون به ویژه در مدارس، تلاش میکنند، بود که مدیرکل کانون با اشاره به اهمیت تشکیل کانون، بر ضرورت برنامهریزی برای مشارکت فعال آنها در اجرای برنامههای متنوع و جذاب تابستانی تاکید کرد.
تقویت «پاتوق نوجوان» به عنوان فضایی امن و جذاب برای گردهمایی و تبادل نظر نوجوانان، از دیگر موضوعات مورد توجه در این شورا بود و مدیرکل کانون البرز، ضمن اشاره به اهمیت این فضاها در رشد اجتماعی و فرهنگی نوجوانان، گفت: برنامهریزی برای فعالیتهای متنوع و متناسب با نیازهای این گروه سنی در این پاتوقها ضروری است.
توجه به طرح «نماد» به عنوان طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان
عاشری با اشاره به شعار سال با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» از همکاران خواست تا ضمن توجه ویژه به باشگاه نوجوانان کارآفرین با نام اختصاری (بنک) که از سال گذشته، فعالیت خود را آغاز کرده است، فضای تولید دست سازهها و صنایع دستی با محدودیت فعالیتهای کانون و برگزاری نمایشگاه و فروش محصولات را برای نقش آفرینی آنها در چرخه تولید، فراهم کنند.
وی در راستای سیاستهای کلان کانون، موضوع رشد و توانمندسازی اعضا و کارکنان را مورد تاکید قرار داد و با اشاره به اهمیت ارتقای سطح دانش و مهارتهای کارکنان و اعضا بیان کرد: باید برنامهریزی های لازم برای برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای تخصصی در طول سال صورت گیرد.
تشکیل هیئت ویژه کودکان و نوجوانان در مراکز کانون و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود در محیط پیرامونی مراکز با توجه به مناسبتهای مذهبی از دیگر راهکارهای مطرح شده در این نشست بود. این رویکرد، ضمن تقویت ارتباط کانون با جامعه محلی، زمینه را برای اجرای برنامههای مشترک و بهرهمندی هرچه بیشتر کودکان و نوجوانان فراهم خواهد کرد.
شایان ذکر است برنامهریزی برای فعالیتها و اردوهای خانوادگی با هدف تحکیم بنیان خانواده و ایجاد فضایی شاد و آموزنده برای تمامی اعضای خانواده، از دیگر مصوبات این شورا بود. برنامهریزی برای برگزاری اردوهای پرطرفدار و مورد استقبال خانوادهها و نیز نشستهای صمیمانه و دورهمی برای کارکنان به منظور تبادل تجربه و ایجاد محیطی دوستانه و پویا نیز مورد بررسی قرار گرفت.
لازم به ذکر است توجه به طرح «نماد» به عنوان طرح نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان و نیز «نقشه راه» کانون البرز برای سال ۱۴۰۴ با در نظر گرفتن تمامی این رویکردها و اولویتها، از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بودند که نشان از برنامهریزی جامع و مدون برای پیشبرد اهداف کانون در سال پیش رو است.
انتهای پیام/