• امروز : یکشنبه - ۷ دی - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 28 December - 2025
2
امام جمعه مهستان:

عدالت بدون کارآمدی اقتصادی، به نارضایتی عمومی منتهی می‌شود

  • کد خبر : 43668
  • 05 دی 1404 - 17:51
عدالت بدون کارآمدی اقتصادی، به نارضایتی عمومی منتهی می‌شود
امام جمعه مهستان گفت: رفاه بدون عدالت، به شکاف اجتماعی می‌انجامد، عدالت بدون کارآمدی اقتصادی، به نارضایتی عمومی منتهی می‌شود و هر دو بدون معنویت، روح و هویت جامعه را تهی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، حجت الاسلام مجید صفدری، امام جمعه شهر جدید مهستان امروز در خطبه های نماز جمعه این شهر ضمن تبریک ۱۲ رجب، سالروز میلاد باسعادت امام محمد تقی(ع) اظهار داشت: این مناسبت یادآور یکی از برجسته‌ترین چهره‌های علمی و اخلاقی اهل‌بیت(ع) و جلوه‌ای از امامت الهی در سنین کودکی به شمار می‌رود.

وی این روز خجسته را فرصتی برای بازخوانی سیره معرفتی و اخلاقی امامی دانست که نقش مهمی در تبیین مرزهای ایمان، عقلانیت و مسئولیت انسانی ایفا کرده است و افزود: امام جواد(ع) در بیانات خود، همواره نسبت به آفات پنهان مسیر ایمان هشدار داده‌اند؛ آفت‌هایی که گاه نه از مسیر گناه آشکار، بلکه از دل نعمت‌ها و غفلت از شکرگزاری آن‌ها شکل می‌گیرد.

امام جمعه شهر جدید مهستان مطرح کرد: آن حضرت در یک هشدار جدی به انسان مؤمن تأکید می‌کند که نباید گمان کند صرف ترک گناه، او را به کمال انسانی و قرب الهی می‌رساند. از نگاه امام جواد(ع) ، نعمتِ بدون شکرگزاری، به همان اندازه خطرناک است که گناهِ بدون توبه، چراکه هر دو، انسان را به‌تدریج از مسیر الهی منحرف می‌کنند.

صفدری افزود: بر اساس این هشدار اخلاقی، نعمتی که شکر آن به‌درستی ادا نشود، به مرور آثار مخربی در روح و رفتار انسان بر جای می‌گذارد. چنین نعمتی می‌تواند زمینه‌ساز غفلت، روزمرگی، عادت‌زدگی، غرور و احساس بی‌نیازی از خداوند شود. این حالات، به‌ظاهر آرام و تدریجی اما در واقع ریشه بسیاری از لغزش‌ها و گناهان بزرگ اخلاقی و اجتماعی هستند.

امام جمعه شهر جدید مهستان با اشاره به اینکه این حالات انسان را از مسیر بندگی آگاهانه دور می‌کنند، اضافه کرد: از این منظر، شکر نعمت تنها یک عمل زبانی یا فردی نیست، بلکه نوعی مراقبت دائمی از جایگاه انسان در برابر الطاف الهی به شمار می‌رود؛ مراقبتی که مانع سقوط آرام اما عمیق در ورطه غفلت می‌شود.

وی عنوان کرد: هم‌زمانی این ایام با ۹ دی‌ماه، روز بصیرت و میثاق امت با ولایت، بار دیگر پیوند میان اخلاق فردی و مسئولیت اجتماعی را برجسته می‌کند. بصیرت، همان‌گونه که در سیره اهل‌بیت(ع) مورد تاکید است، تنها به شناخت دشمن یا تحلیل سیاسی محدود نمی‌شود، بلکه ریشه در خودآگاهی، شکر نعمت‌های الهی و مراقبت از لغزش‌های درونی دارد.

۹ دی محصول بصیرت و آگاهی سیاسی مردم بود

صفدری افزود: در این چارچوب، آموزه‌های امام جواد(ع) نشان می‌دهد جامعه‌ای که نسبت به نعمت‌های الهی، جایگاه ولایت و فرصت‌های تاریخی خود شاکر نباشد، به‌تدریج دچار همان غفلت‌هایی می‌شود که زمینه‌ساز انحراف و بحران‌های عمیق خواهد شد. از این رو، یادآوری میلاد او در کنار گرامیداشت روز بصیرت، فرصتی برای بازخوانی مسئولیت فردی و جمعی در حفظ مسیر ایمان، آگاهی و وفاداری به ولایت است.

امام جمعه شهر جدید مهستان تصریح کرد: مقام معظم رهبری در فرازی از بیانیه گام دوم انقلاب، یکی از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی را ارتقای مشارکت مردمی در مقابله با فتنه‌ها و تهدیدهای داخلی می‌دانند. انقلاب اسلامی توانست مردم را از حالت تماشاگر صحنه سیاست خارج و آنان را به بازیگران اصلی تحولات اجتماعی و سیاسی کشور تبدیل کند.

وی با اشاره به اینکه این مشارکت آگاهانه، نه مقطعی و احساسی، بلکه مبتنی بر فهم، تحلیل و تشخیص درست صحنه بوده است، مطرح کرد: ایشان تصریح می‌کنند که انقلاب اسلامی بینش سیاسی آحاد مردم را به‌گونه‌ای شگفت‌آور ارتقا داد. تحلیلی که پیش از انقلاب، در موضوعاتی مانند دخالت قدرت‌های قلدر در امور ملت‌ها، در انحصار طبقه‌ای محدود و گزیده با عنوان روشنفکر قرار داشت، پس از انقلاب به میان عموم مردم آمد.

صفدری ادامه داد: این آگاهی سیاسی، دیگر محدود به نخبگان نبود، بلکه در سراسر کشور و در همه ساحت‌های زندگی جاری شد؛ تا آنجا که حتی نوجوانان و نونهالان نیز توان فهم و تحلیل مسائل کلان سیاسی و دشمن‌شناسی را پیدا کردند. یکی از جلوه‌های بارز این ارتقای بینش سیاسی، بصیرتی است که در تاریخ ۹ دی سال ۱۳۸۸ از ملت ایران مشاهده شد.

امام جمعه شهر جدید مهستان خاطرنشان کرد: در آن مقطع حساس، مردم با حضور آگاهانه و به‌موقع خود، فتنه‌ای پیچیده و خطرناک را که با طراحی دشمنان خارجی و عوامل داخلی شکل گرفته بود، به پایان رساندند. این بصیرت، محصول سال‌ها تربیت فکری، سیاسی و انقلابی مردم در مکتب انقلاب اسلامی بود.

وی گفت: نمونه‌ای هم‌تراز یا حتی برتر از این بصیرت، در خردادماه سال ۱۴۰۴ دیده شد؛ زمانی که دشمنان انقلاب اسلامی با به‌کارگیری همه ظرفیت‌های خود در داخل و خارج، تلاش کردند مردم را به آشوب داخلی بکشانند اما نتیجه کاملاً معکوس بود و ملت ایران نه‌تنها دچار تفرقه نشد، بلکه متحدتر، منسجم‌تر و آگاه‌تر در برابر خواسته دشمن ایستاد و اجازه تحقق توطئه را نداد.

تضعیف روحیه ملی با امید دادن به دشمن، خیانت به کشور است

صفدری اظهار داشت: این وحدت مردمی، هنگامی که با پاسخ قاطع و کوبنده نیروی نظامی قدرتمند جمهوری اسلامی ایران همراه شد، دشمن را به عقب‌نشینی وادار کرد. در چنین شرایطی، پیروزی نه‌تنها در میدان نظامی، بلکه در عرصه سیاسی و راهبردی نیز رقم خورد و ملت ایران بار دیگر توانست اراده خود را بر دشمن تحمیل کند.

به گفته وی، تجربه‌های منطقه‌ای نشان می‌دهد که مقاومت بدون قدرت نظامی بازدارنده، هرچند ارزشمند و افتخارآمیز، اما پرهزینه است. غزه مقاوم است، اما شهید می‌دهد، گرسنگی و تشنگی می‌کشد و آواره می‌شود. در مقابل، در ایران مقاومت مردمی با قدرت نظامی و دفاعی بازدارنده همراه شده است؛ ترکیبی که دشمن خونخوار را پشیمان می‌کند و مانع از تجاوز می‌شود.

امام جمعه شهر جدید مهستان تصریح کرد: برای جلوگیری از حمله به ایران اسلامی، هم ملت بصیر، مقاوم، متحد و شجاع لازم است و هم قدرت نظامی و دفاعی قوی و بازدارنده. اگر این قدرت وجود نداشت و موشک‌ها و پهپادهای بومی ایران ضعیف بودند، امروز شاهد کپی‌برداری جهانی از پهپاد شاهد ۱۳۶ نبودیم.

صفدری با بیان اینکه اگر توان موشکی ایران پایین بود، پدافندهای چندلایه و پیشرفته آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌توانستند این توان را به‌طور کامل خنثی کنند، اذعان داشت: با وجود در اختیار داشتن برترین تجهیزات نظامی و بهترین سامانه‌های پدافندی چندلایه، رژیم صهیونیستی نتوانست در برابر موشک‌های بومی ایران مقاومت کند و خسارات سنگینی را متحمل شد.

وی با اشاره به اینکه این واقعیت‌ها نشان می‌دهد که قدرت دفاعی جمهوری اسلامی، نه شعاری و تبلیغاتی، بلکه واقعی، مؤثر و بازدارنده است، اضافه کرد: نادیده گرفتن یا کوچک شمردن این توان دفاعی و تمرکز صرف بر بزرگ‌نمایی تلاش‌های دشمن، نوعی خودتحقیری خطرناک بوده و سیاستمدار ایرانی موظف است دشمن را ناامید و دوستان را امیدوار کند.

امام جمعه شهر جدید مهستان عنوان کرد: اگر مسئولی با گفتار و رفتار خود دشمن را امیدوار و جبهه خودی را ناامید سازد، این را نمی‌توان صداقت نامید، بلکه این رویکرد، به تضعیف روحیه ملی و امنیت کشور منجر می‌شود. مقام معظم رهبری در چندین دیدار اخیر خود با اقشار و گروه‌های مختلف، به‌صورت مکرر بر یک واقعیت راهبردی تأکید کرده‌اند و آن تغییر میدان نبرد است.

بصیرت، کلید مقابله با جنگ نرم دشمن است

صفدری بیان داشت: اگر در دهه‌های گذشته، جنگ‌ها عمدتاً در میدان نظامی و سخت تعریف می‌شد، امروز دشمن تمرکز اصلی خود را به جنگ فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی منتقل کرده است. نبرد امروز در میدان «معنا»، «روایت»، «هویت» و «سبک زندگی» جریان دارد؛ میدانی که ابزار آن نه تانک و موشک، بلکه رسانه، تصویر، شبهه، روایت‌سازی و مهندسی ذهن‌هاست.

وی افزود: در چنین میدانی، آنچه بیش از هر چیز مورد نیاز است بصیرت و انسان بصیر است. بصیرت صرفاً به معنای دانستن اطلاعات یا شنیدن اخبار نیست، بلکه یعنی تشخیص درست، به‌جا و به‌هنگام. تشخیص درست دشمن، تشخیص صحیح نقطه اصلی درگیری و تشخیص مسیر وظیفه در شرایط پیچیده و غبارآلود. بسیاری از شکست‌ها نه از ندانستن، بلکه از خطای در تشخیص ناشی می‌شود.

امام جمعه شهر جدید مهستان با اشاره به اینکه در اینجا دشمن اصلی فراموش و انرژی جامعه صرف حاشیه‌ها و نزاع‌های ساختگی می‌شود، اذعان داشت: در این معادله، جمهوری اسلامی ایران صرفاً یک کشور در کنار سایر کشورها نیست. ایران اسلامی پروژه‌ای فراتر از اداره یک سرزمین و به دنبال تمدن‌سازی جهانی است.

صفدری با بیان اینکه این هدف بزرگ اقتضا می‌کند که نگاه به مسائل کشور، نگاهی حداقلی و صرفاً معیشتی نباشد، بلکه در چارچوب یک منظومه کلان تمدنی تعریف شود، توضیح داد: در مسیر تمدن‌سازی، سه ضلع اساسی باید به‌صورت هم‌زمان و متوازن دنبال شود؛ اقتصاد و رفاه، عدالت اجتماعی و معنویت. هرگاه یکی از این اضلاع فدای دیگری شود، حرکت تمدنی ناقص خواهد ماند.

وی اضافه کرد: رفاه بدون عدالت، به شکاف اجتماعی می‌انجامد، عدالت بدون کارآمدی اقتصادی، به نارضایتی عمومی منتهی می‌شود و هر دو بدون معنویت، روح و هویت جامعه را تهی می‌کنند. تحقق هم‌زمان این سه ضلع است که یک حکومت را به الگوی الهی برای ملت‌های دیگر تبدیل می‌کند. انقلاب اسلامی ایران از حیث عناصر بنیادین، پدیده‌ای بی‌نظیر در جهان معاصر است.

صفدری گفت: محتوای این انقلاب، اسلام ناب محمدی(ص) و قرآن کریم بوده که از تحریف‌ها و قرائت‌های انحرافی مصون مانده و رهبری آن که بر پایه ولایت فقیه شکل گرفته، نمونه‌ای کم‌نظیر و بلکه بی‌بدیل در نظام‌های سیاسی جهان است. مردم ایران نیز با بصیرت، شجاعت، ایستادگی و مقاومت خود، طی ۴۶ سال گذشته در آزمون‌های سخت، کارنامه‌ای درخشان از خود به‌جا گذاشته‌اند.

ایران بیش از هر زمان دیگری به دولت تمدن‌ساز نیاز دارد

امام جمعه شهر جدید مهستان اظهار داشت: با وجود این ظرفیت‌های عظیم، در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری به دولت تمدن‌ساز نیاز داریم؛ دولتی که نگاهش فراتر از مدیریت روزمره باشد و خود را در تراز آرمان‌های انقلاب تعریف کند. واقعیت آن است که هنوز در این عرصه به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و فاصله‌هایی وجود دارد که باید با صداقت، شجاعت و کارآمدی جبران شود.

وی خاطرنشان کرد: روز مطلوب آن روزی است که رئیس دولت با اطمینان بگوید هیچ مشکلی جلودار ملت ایران نیست و این سخن را نه فقط در شعار، بلکه در عمل و با حل واقعی مشکلات مردم اثبات کند. روزی که علاوه بر پیشرفت داخلی، ایران بتواند الگوی موفق خود را به کشورهای دوست و هم‌مسیر منتقل و تجربه‌های اقتصادی، علمی، فرهنگی و مدیریتی خود را صادر کند.

صفدری در ادامه مطرح کرد: آنگاه که این مرحله تحقق یافت، نوبت به صدور تمدن نوین اسلامی خواهد رسید؛ تمدنی که نه با زور، بلکه با الگو شدن، کارآمدی، عدالت و معنویت دل ملت‌ها را جذب می‌کند. این همان افقی است که رهبر حکیم انقلاب بارها ترسیم کرده‌اند و تحقق آن، نیازمند بصیرت، وحدت، تلاش بی‌وقفه و دولت و مدیریتی در تراز انقلاب اسلامی است.

امام جمعه شهر جدید مهستان با تاکید بر اینکه اصلاح ساختار اقتصادی، کسری بودجه و توزیع عادلانه یارانه‌ها، بدون تدابیر فوری و کوتاه‌مدت برای معیشت مردم ممکن نیست، عنوان کرد: کنترل تورم، حمایت از اقشار آسیب‌پذیر و تأمین کالاهای اساسی، از جمله اقداماتی به شمار می روند که باید پیش از درمان‌های بلندمدت انجام شوند تا جامعه از فشار شدید اقتصادی تاب بیاورد.

وی با اشاره به اینکه بیشتر مردم با امید به کاهش مشکلات، به دولت رأی داده‌اند و سخنانی از جنس «نمی‌شود، نداریم، نمی‌توانیم» مصداق ناامیدسازی جامعه است، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کرده‌اند که مردم را نباید ناامید کرد و مخاطب اصلی این هشدار، مسئولان هستند. انتقاد سازنده، موتور حرکت برای حل مشکلات است و سکوت و چشم‌پوشی، به تعمیق بحران‌ها منجر می‌شود

صفدری عنوان کرد: اگر مسئولی توان حل مشکلی را دارد، وظیفه دارد شخصاً اقدام کند. اگر مسئول مستقیم نیست، باید موضوع را به مسئول مربوطه منتقل کند و در صورت بی‌توجهی مکرر، طرح عمومی آن می‌تواند راهگشا باشد؛ این مسیر، نه تخریب بلکه احیای امید اجتماعی است. ایران اسلامی از منابع طبیعی غنی، نیروی انسانی جوان و تحصیل‌کرده و زیرساخت‌های گسترده برخوردار است.

امام جمعه شهر جدید مهستان با اشاره به اینکه این منابع کشور را از بسیاری از کشورهای جهان متمایز کرده است، اظهار داشت: تبیین پروژه‌ها و اقدامات در حال اجرا و یادآوری تجربه تاریخی ملت ایران در عبور از بحران‌ها، می‌تواند پیوند میان مردم و حاکمیت را تقویت کند. تاب‌آوری و نوآوری اجتماعی ملت ایران، سرمایه‌ای بزرگ است و مردم و مسئولان، هرگز نباید ناامید باشند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=43668

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.