به گزارش خبرنگار دیده بان البرز، آیت الله سید محمدمهدی حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز و امام جمعه کرج صبح امروز در همایش طلایه داران تبلیغ که در سالن جلسات تالار شهیدان نژادفلاح کرج برگزار شد، گفت: در آستانه ماه محرم قرار داریم و هر یک از ما به اندازه لیاقت خود از این اقیانوس بی کران رحمت الهی بهره مند می شویم و به پیشگاه قدسی امام حسین (ع) اظهار ارادت می کنیم.
وی با اشاره به احادیث و روایات در خصوص محبت و توسل به امام حسین (ع)، اشک ریختن و برپایی مجالس سوگواری برای ایشان، اطعام دادن و … مطرح کرد: بر هیچکس پوشیده نیست که کارایی مجالس اباعبدالله الحسین (ع) در حفظ، بقا و تداوم مسائل مربوط به دین است، بنابراین مورد طمع دشمنان قرار دارد و آن ها قصد دارند این عزاداری ها را از پای در بیاورند.
نماینده ولی فقیه در استان البرز افزود: دشمنان قصد دارند این مجالس را را بی خاصیت، بی اثر یا منحرف کنند، دروغ بگویند، در آن ها تحریف و شبهاتی را ایجاد کنند و خرافات به آن ببندند. امروز نسل جوان، خیلی رام نیست و برای هر مطلبی که بیان می شود، استدلال می خواهد و کمتر روحیه تسلیم دارد، بنابراین باید در کنار هر مطلبی که بیان می شود، یک دلیل قانع کننده نیز مطرح شود تا مستدل و دلنشین و مورد پذیرش شود.
آیت الله حسینی همدانی عنوان کرد: دشمنان درصدد هستند از طریق ایجاد شبهات میان نسل جوان، در همه معارف فکری آن ها تزلزل ایجاد و ذهن افراد را از اصل ماجرا منحرف کنند، لذا ما در مقام بیان مطالب باید مستدل، محکم، با علم و عمیق، مخاطب را تعمیم دهیم تا بتواند شبهات را به خوبی بفهمد و سپس پاسخ آن ها را بدهد؛ در تبیین دین و معارف آن باید خیلی مراقب بود.
وی اذعان کرد: گاهی مشاهده می شود افرادی بی توجه، برای گرم شدن مجالس یا جذب مخاطب اقدام به ایجاد شبهه در تبلیغ دین و مسائل دینی می کنند. گاها شنیده می شود که مطرح می کنند هر اقدام و گناهی که انجام داده ای، با اشک ریختن برای امام حسین (ع) از بین می برد که این عامل فریب شیطان است. افتخار این امام، شهادت در راه احکام خدا و بنای او احیای نماز در جامعه بوده است. چطور این مطلب بیان می شود؟
نماینده ولی فقیه در استان البرز اظهار کرد: حقیقت موضوع این است که اگر کسی که اهل گناه و لغزش بوده، وارد مجلس امام حسین (ع) شد، دلش به تنگ آمد، اشک چشمانش جاری و محبتش به خداوند زنده و حال توبه و پشیمانی برایش ایجاد شد و توبه کرد، خدا او را می آمرزد؛ یعنی گریه برای امام حسین (ع) مقتضی را موجود و موانع را مفقود می کند که اگر چیزی غیر از این بیان می شود، سوال پیش می آید.
عشق به امام حسین (ع) اکسیر اعظم برای نجات انسان هاست
آیت الله حسینی همدانی، عشق به امام حسین (ع) را اکسیر اعظم برای نجات انسان ها دانست و با اشاره به اینکه برای رسیدن به خداوند، مسیری به قوت سیدالشهدا (ع) نداریم، خاطرنشان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نهاد روحانیت حیات جدیدی پیدا کرد و بر اساس ساختار حکومت اسلامی، وارد مرحله و ساختار جدیدی شد و در نتیجه با مخاطرات و لرزش هایی بیشتر از قبل مواجه شد.
وی با بیان اینکه دشمنان داخلی و خارجی با هدف زمین زدن نهاد مقدس، کارا و موثر روحانیت در هدایت انسان ها، شگردهایی را بر ضد عالمان دینی طراحی و آغاز کردند تا بتوانند آن را زمین گیر کنند، گفت: اسلام به عنوان کامل ترین دین در بین ادیان الهی همه نیازهای انسان ها را به بهترین نحو برای همه زمان ها و مکان ها آماده و ثابت کرده که کاملا توانایی اداره جامعه را دارد و مسیر سعادتمندی انسان ها را می شناسد.
امام جمعه کرج ادامه داد: امروزه به نام اسلام گرایی و هدایتگری، اشتباهاتی رخ داده و گمراهی هایی به وجود آمده و برای خروج از این اشتباهات، نیاز به اسلام شناسان با تقوا داریم که پرورش آن ها بر عهده حوزه علمیه است. آن ها باید مطالب را استخراج گنند و در اختیار مردم قرار دهند؛ در این راستا تاکنون بزرگانی تعلیم یافته اند که تمام عمر خود را صرف تحصیل معارف اسلامی و ترویج و تعالی آن کرده اند.
آیت الله حسینی همدانی نقش علمای دینی را بسیار رفیع دانست و تاکید کرد: البته آسیب ها و آفات بسیاری به خصوص در آخرالزمان نیز وجود دارد که جامعه را تهدید می کند. پیامبر اسلام (ص) فرمودند که زمانی می رسد که مردم از علما فرار می کنند و در آن دوران خداوند مردم را به بلاهای مختلفی دچار می کند؛ خیر و برکت از زندگی و کسب و کار آن ها می رود، انسان های پلید و زورگو بر جامعه مسلط می شوند و بسیاری از مردم بی دین از دنیا می روند.
وی با اشاره به مشاهده کینه توزی های دین ستیزانه در جامعه کنونی افزود: امروز می بینیم که با کمک پیشرفته ترین امکانات بر ضد اسلام و روحانیت تولید محتوا و به این قشر خدوم و ارزش های دینی ضرباتی وارد می کنند. دین ستیزان وارد میدان شده اند و مردم را به علمای دینی بدبین می کنند و رهبر معظم انقلاب نیز نگرانی خود را بایت این موضوع اعلام کرده اند، اینجا ضرورت تبلیغ و تبیین مجاهدانه احساس می شود.
کوتاهی هایی در زمینه پاسخ به شبهات مشاهده می شود
نماینده ولی فقیه در استان البرز اضافه کرد: بر فرهیختگان واجب است که دین مردم را حفظ و آن ها را از خطرات آگاه کنند. روحانیت باید آسیب ها را شناسایی و به گونه ای کمک کند که نیازهای امروز به خوبی شناخته و در کنار آن، شناخت دین و اسلام به درستی صورت گیرد و بدان عمل شود. رسالت روحانیت، هدف دنبال کردن اهداف انبیاست و هدف آن ها برقراری قسط و عدل و عدالت در جامعه بود.
آیت الله حسینی همدانی موارد مذکور را بخشی از اهداف انبیا و مقدمه رسالت نهایی برشمرد و اذعان کرد: جهل زدایی و مبارزه با طاغوت مهم تر از این موارد است که در نهایت به شناخت خدا منجر می شود که هدف اصلی همه انبیاست. میراث داری از ارثیه ائمه اطهار (ع) و درک و انتقال آن ها به دیگران تا رسیدن انسان ها به کمال نهایی مهم ترین وظیفه مبلغان دینی است.
وی گفت: علما به عنوان وارثان انبیای الهی باید این میراث و نیز اسلام را به صورت عمیق و قوی بشناسند به گونه ای که بتوانند آن را برای دیگران اثبات کنند اما امروز مشاهده می کنیم که در این زمینه کمبودهایی وجود دارد، شبهاتی مطرح می شود که باید پاسخ مناسبی برای آن ها بیان شود اما در این زمینه نیز ضعف های مشاهده می شود. این روزها در ذهن جوانان ما به گونه ای رخنه کرده اند که لازم است عقاید آن ها تقویت شود.
امام جمعه کرج اظهار کرد: اگر این گونه عمل نشود، ضعف بنیه اعتقادی، اشخاص به خصوص جوانان را به سوی تسلیم شدن در مقابل پوچی ها می کشاند. ما باید مخاطبان خود را به گونه ای تعلیم دهیم که بتوانند به خوبی در چنین مواقعی مدافع اسلام ناب محمدی باشند. یکی از وظایف مهمی که روحانی کاربلد و کارآمد باید به آن آشنا باشد شناخت مسائل اجتماعی و سیاسی است.
آیت الله حسینی همدانی ادامه داد: روحانیت باید علاوه بر شناخت مسائل پیرامون، قوه تحلیل داشته باشد تا بتواند به خوبی دفاع کند و فریب حقه های دشمن را نخورد. امروز دوست و دشمن زیاد است و دشمنان باید شناسایی شوند. پالایش جان و تهذیب نفس باید به درستی صورت گیرد که اگر پای عالم کم تقوی در میان باشد، خود و جامعه را به نابودی می کشاند. مبارزه با بدعت ها وظیفه روحانیت و علماست.
امروز زمان مبارزه با بدعت هاست/ مهم ترین دعوت ما، عمل ماست
وی بیان کرد: بدعت از نقطه ای آغاز می شود و گسترش می یابد و زمانی که افزایش یافت نمی توان جلوی آن را گرفت بنابراین اگر امروز لباس پیامبر را بر تن داریم نباید در مقابل بدعت ها سکوت کنیم، امروز زمان مبارزه با بدعت هاست و این وظیفه روحانیتی است که مخاطب و تریبون دارد. مهم ترین دعوت ما، عمل ماست؛ ساده زیستی، معنوی بودن و رابطه مردم با روحانیت باید تقویت شود.
نماینده ولی فقیه در استان البرز اذعان کرد: مبلغ الگوی عملی اسلام است و باید به گونه ای رفتار کند که زمینه اعتماد مردم را فراهم کند. کشف خلاف باعث می شود که مردم به ما بی اعتماد شوند زیرا برخی حرف هایی می زنند که خود به آن ها عمل نمی کنند. خوب نیست که توجه ما به معنویات کم باشد، اگر بخواهیم حرف هایمان اثر داشته باشد و دیگران را ترغیب کنیم باید ملاحظات لازم را در رفتار خود داشته باشیم.
آیت الله حسینی همدانی با بیان اینکه در اتفاقات و جریانات اخیر، بیشترین آسیب ها به پیکره روحانیت وارد شد، مطرح کرد: این قشر با دنیاگرایی نمی توانند در دل ها نفوذ کنند بلکه باید سادگی و تقوا پیشه کنند. خیلی سخت است که عملکرد و رفتار و گفتار برخی باعث می شود کل روحانیت زیر سوال برود. بادی بسیار مراقب باشیم و آسیب ها را بشناسیم و در صدد جبران و رفع آن ها برآییم.
وی افزود: در اتفاقات این روزها و جریانات اخیر همه ما مسئولیم، چرا برخی ساکت هستند؟ مبلغ باید با قلم و بیان خود وارد میدان شود و با تمام اقشار وارد گفت و گو شود و در امر تبلیغ خدا را در نظر بگیرد. برای درمان یک بیماری نیاز به شناخت و تشخیص است. داروهای تجویز شده گاهی تلخ و دردآور اما برای بهبود و درمان لازم هستند. فرصت ها را باید غنیمت شمرد و دین را تثبیت و مردم را متدین کرد.
خبرنگار: صدیقه صباغیان
انتهای پیام/