7:46:01
    امروز : یکشنبه - ۱۰ فروردین - ۱۴۰۴
5
یادداشت/ صدیقه صباغیان

فرصت سوزی فرهنگی در البرز/ نادیده گرفتن استعدادهای هنری بومی

  • کد خبر : 37937
  • 26 بهمن 1403 - 10:02
فرصت سوزی فرهنگی در البرز/ نادیده گرفتن استعدادهای هنری بومی
استان البرز مملو از نیروهای حرفه‌ای و کاربلد در حوزه اجرا و رسانه است که تجربه برگزاری برنامه‌های بزرگ را دارند اما به دلیل همین بی مهری ها، البرز را برای خواب و تهران را برای کار انتخاب کرده اند. چرا بودجه های کلان این شهر و این استان که می تواند به توسعه فرهنگی و اشتغال نیروهای داخلی و بومی کمک کند، به خارج از استان منتقل می‌شود؟

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، صدیقه صباغیان در یادداشتی آورده است: نیمه‌شعبان فرصتی برای شادی و گردهمایی مردم است که در همه شهرها و استان های کشور برنامه های شاد و متنوعی از قبل پیش بینی و در شب و روز این عید بزرگ اجرا می شود و استان البرز هم از این موضوع مستثنی نیست.

یکی از اتفاقات خوبی که توسط سازمان فرهنگی شهرداری کرج رقم خورده و می خورد برگزاری جشن های چند هزارنفری به مناسبت های مختلف مذهبی در ورزشگاه انقلاب این کلانشهر است که مردم، مشتاقان و عاشقان اهل بیت (ع) را گرد هم جمع می کند و لحظات شاد و مفرحی را برای شهروندان رقم می زند.

اجتماع با شکوه امام رضایی ها که با حضور جمعیت انبوه مردم در ورزشگاه انقلاب کرج و جشن ۲۵ هزار نفری امام زمانی ها که روز گذشته در همان مکان برگزار شد دو برنامه اخیر این سازمان بودند که به لحاظ ترویج فرهنگ اقدامات بسیار ارزنده ای محسوب می شوند زیرا بدون شک این برنامه ها می توانند ایجاد فضای مفرح و امیدبخش، انسجام و همدلی را در جامعه تقویت کنند.

اما برنامه ریزی نامناسب مانند محل برگزاری و عدم توجه به شرایط آب و هوا برای جشن های این چنینی می تواند این جشن‌های مردمی را تحت‌الشعاع قرار دهد. روز گذشته در حالی مراسمی با عنوان جشن امام زمانی ها در محل مذکور برگزار شد که از چند روز قبل در فضای حقیقی و مجازی تبلیغات و دعوت از عموم مردم صورت گرفته بود اما ظاهرا شرایط آب و هوایی جایی در تصمیم گیری ها نداشت.

قطعا این برنامه با زحمات و هزینه های بسیاری تدارک دیده شده و حیف بود به دلیل عدم توجه به شرایط آب و هوایی و نیز وجود سرمای شدید، حدود نیمی از ورزشگاه خالی از مردم باشد و مانند جشن امام رضایی ها شاهد حضور گسترده شهروندان نباشیم. در حالی که مشکلاتی که در جشن امام رضایی ها برای اصحاب رسانه پیش آمد در این جشن مرتفع شده بود و این موضوع نشان از تدابیر ویژه ای بود که اندیشده شده است و جای تشکر و قدردانی دارد.

ناگفته نماند استان البرز دارای ظرفیتی مانند تالار شهیدان نژاد فلاح است که تاکنون میزبان جشن های بزرگی از جمله جشن رمضان، آن هم ۳۰ شب متوالی بوده و مورد استقبال شهروندان قرار گرفته است. بله، برگزاری مراسم در فضای باز بسیار خوب و نشاط‌آفرین است اما نه در سرمای شدید هوا که مردم از ترس ابتلا به سرماخوردگی جرات حضور پیدا نکنند.

وقتی بومی ها تماشاچی هستند

نکته دیگری که مدتی است گلایه اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان را در پی دارد استفاده از نیروهای غبربومی برای خدمات هنری و تصویری برنامه هاست و این سوال را در ذهن ایجاد می کند که چرا سازمان فرهنگی و برخی نهادها و ارگان های دیگر این استان، به‌جای استفاده از ظرفیت‌های بومی، گروه‌های اجرایی، تصویربرداران، عکاسان، مجریان، گروه‌های سرود و هنری، بکارگیری از ظرفیت های خارج استان را در دستور کار دارند؟

استان البرز مملو از نیروهای حرفه‌ای و کاربلد در حوزه اجرا و رسانه است که تجربه برگزاری برنامه‌های بزرگ را دارند اما به دلیل همین بی مهری ها، البرز را برای خواب و تهران را برای کار انتخاب کرده اند. چرا بودجه های کلان این شهر و این استان که می تواند به توسعه فرهنگی و اشتغال نیروهای داخلی و بومی کمک کند، به خارج از استان منتقل می‌شود؟

برخی معتقدند که انتخاب مجریان و گروه های هنری که به نوعی سلبریتی هستند و می توانند جمعیتی را همراه خود داشته باشند می تواند یکی از دلایل این موضوع باشد اما در پاسخ باید گفت که آن فرد سلبریتی هم که از یک جایی آغاز کرده است؛ بنابراین می توانیم با بکارگیری نیروهای داخل استان و مطرح کردن آنها، به همین نتیجه برسیم.

در چنین مواقعی حضور نیروهای غیربومی، فرصت را از استعدادهای داخلی می‌گیرد و آن‌ها را از مشارکت در برنامه‌های فرهنگی شهر خودشان محروم و دلسرد می‌کند. جالب تر اینکه اصحاب رسانه در حالی برای پوشش این برنامه ها دعوت می شوند که اجازه ورود به محوطه و تصویربرداری و عکاسی از برنامه های شهر خودشان را ندارند تا نیروهای غیربومی بتوانند کار خود را به درستی انجام دهند!

آیا وقت آن نرسیده که در تصمیم‌گیری‌های فرهنگی، نگاه حمایت از ظرفیت‌های بومی را جایگزین رویه‌های ناکارآمد کنیم؟ انتظار می‌رود مسئولان استان، به‌ویژه مدیران فرهنگی، پاسخگوی این سیاست‌های نادرست باشند و در آینده تصمیم‌های بهتری بگیرند تا با برنامه ریزی صحیح در انتخاب محل برگزاری برنامه های فرهنگی، هم مردم در برنامه‌ها مشارکت بیشتری داشته باشند و هم از ظرفیت نیروهای متخصص داخل استان استفاده شود.

استفاده از این متن، فقط با ذکر نام و منبع مجاز است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=37937

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.