• امروز : شنبه - ۲۶ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 16 November - 2024
16
مدیر بنیاد مهدویت استان البرز:

مطالبه فیلم‌های منجی‌گرایانه بین مردم بسیار بالاست/ ضرورت گره خوردن معارف مهدوی با زندگی مردم

  • کد خبر : 14270
  • 17 اسفند 1401 - 21:40
مطالبه فیلم‌های منجی‌گرایانه بین مردم بسیار بالاست/ ضرورت گره خوردن معارف مهدوی با زندگی مردم
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان البرز گفت: مطالبه فیلم‌های منجی‌گرایانه بین مردم بسیار بالاست و این موضوع در نمونه کارهای عرضه شده مانند انیمیشن شاهزاده روم قابل مشاهده است.

حجت الاسلام محمدرضا عسگری، مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان البرز در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز گفت: مسئله انتظار ظهور منجی و مهدویت، یکی از اعتقادات شیعی بوده که دارای پشتوانه قرآنی، حدیثی، تاریخی و اجتماعی است؛ آموزه های مهدوی و ظهور منجی یکی از دلایل بقا و حیات شیعه است که موجب ایجاد امید به آینده در شیعیان می شود.

وی در ادامه مطرح کرد: انتظار به دو صورت وجود دارد؛ انتظار منفعل و غلط که تنها بر پایه دعا و ندبه برای ظهور حضرت مهدی و حل مشکلات به دست خود منجی است؛ و انتظار فعال و سازندای که از دل روایات به دست می‌آید؛ براساس روایات، حضرت مهدی (عج) برای منتظران ظهور می کند، پس منتظران نیز باید شرایط ظهور را فراهم کنند.

مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) استان البرز اظهار کرد: گام اول برای ظهور، شکل گیری انقلابی بود تا اقدامات جسته و گریخته انجام شده برای منجی انسجام یابند. انقلاب اسلامی که با نظریات و رهبری حکیمانه امام خمینی (عج) به وقوع پیوست، انقلابی است که زمینه سازی مهدویت، اجرای احکام الهی و ضد منیت بودن را از جمله آرمان های خود می داند و اصلی ترین مولفه آن استکبارستیزی است.

حجت الاسلام عسگری با اشاره به ضرورت ظلم ستیزی گفت: پس از گام نخست که ایجاد انقلابی منسجم و مردمی همراه با معیارهایی مانند استقلال و مبارزه با ظلم است، نوبت به گام دوم یعنی انتشار معارف مهدوی در سطح جامعه می‌رسد؛ تبیین دو هزار حدیث، تفسیر ۱۲۰ آیه‌ قرآن و نوشتن مقالات، پایان نامه‌ها، مجلات و کتاب ها و شکل گیری پژوهشکده‌ها و اندیشکده‌هایی با محوریت مهدویت، از جمله اقدامات در این مرحله است.

وی اذغان کرد: در گام سوم، انقلاب زمینه ساز با نگاه به امت مهدوی چارچوب وظایف و اهداف خود را در تمامی زمینه‌ها شکل می دهد و سعی می کند حداقل‌هایی را برای ظهور به وجود آورد؛ نکته این گام، شناخت وظایف تبیین شده توسط نقشه راه و برنامه‌ انقلاب و سپس حرکت در راستای ظهور منجی است؛ اگرچه ممکن است در این مسیر با موانع و مشکلات متعدد داخلی و خارجی مواجه شویم اما این نگاه و جهت گیری، صحیح است.

مدیر بنیاد مهدویت استان البرز اعلام کرد: این مجموعه برنامه‌ای را در خصوص تربیت و کادرسازی ۷۰۰ مربی (در یک دوره ۱۰ ساله از سال ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۹) جهت بیان معارف مهدوی، متناسب با روحیات کودکان و پاسخ به سوالات آن ها در مراکز آموزشی کشور ترتیب داده است؛ امسال نیز با همکاری آموزش و پرورش البرز، جشنواره فصل انتظار را ویژه دانش آموزان در قالب آثار هنری، کتاب و … برگزار کردیم.

هدف ما، باز کردن گره‌های ذهنی ایجاد شده توسط فرقه‌ها و مدعیان دروغین است

حجت الاسلام عسگری افزود: از زمان تاسیس بنیاد مهدویت (سال ۱۳۸۹) تاکنون، با همراهی نمایندگان ولی فقیه در هر دانشگاه و حوزه‌ علمیه دو دوره آموزش معارف مهدوی را برگزار کردیم؛ در ادامه هشت دوره تربیت مربی را به صورت کارگاهی برای دانشجویان و طلاب مستعد در این زمینه ترتیب دادیم که آن ها پس از فارغ التحصیلی در اماکن عمومی، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، موسسات و مساجد به امور تبلیغی می‌پردازند.

وی در ادامه اظهار کرد: چهار دوره تربیت مربی مهد و پیش دبستان نیز برگزار شد تا افراد به صورت تخصصی به تعلیم کودکان در قالب‌های مختلف بپردازند و همچنین هفت دوره تربیت مربی کودکان و نوجوانان نیز برای مقاطع دبستان و متوسطه های اول و دوم به صورت مجزا برگزار شد و این افراد در قالب طرح یاران موعود، در مراکز آموزشی به فعالیت های فرهنگی می پردازند.

حجت الاسلام عسگری از برگزاری کنگره علمی و دانش آموزی امام عصر (عج) در قالب ارسال مقالات با همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه البرز و آموزش و پرورش ناحیه سه کرج خبر داد و گفت: برگزاری همایش های مختلف و ۳۳ نشست پرسش و پاسخ، چاپ ۲۳ جلد کتاب، بروشور، مجله و مقاله مهدوی، برپایی نمایشگاه کتاب و مراسم مختلف، برگزاری ۵۴ جلسه سخنرانی و هفت مسابقه کتابخوانی از دیگر برنامه‌های انجام شده توسط این مجموعه طی دوره ۱۰ ساله است.

مدیر بنیاد مهدویت استان البرز با اشاره به اهمیت کار برای نوجوانان مطرح کرد کرد: قطعا هدف ما کار روتین و نمایشی نیست بلکه برقراری ارتباط چهره به چهره، رفع دغدغه و باز کردن گره‌های ذهنی است که توسط فرقه‌ها و مدعیان دروغین ایجاد شده است؛ هرچه محتوا قوی‌تر و هم زبان با نوجوان باشد، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. مانند کتاب «هیچکس به من نگفت» که با برگزاری مسابقه کتابخوانی در آموزش و پرورش، بالغ بر ۵۰ هزار نفر آن را مطالعه کردند.

وی از فعالیت تیم رسانه‌ای بنیاد مهدویت و کانال این مجموعه در فضای مجازی خبر داد و با اشاره به بارگذاری محتواهای صحیح و مفید در این بستر افزود: در بنیاد مهدویت البرز، قرارگاه نوجوان و جوان منتظر فعالیت دارد که مربیان افراد علاقه‌مند و توانمند را به آن معرفی می کنند و با برگزاری دوره‌های آموزشی و فرهنگی حضوری و غیرحضوری، تلاش می شود توانایی نوجوانان در راستای نشر معارف مهدوی مورد استفاده قرار گیرد.

حجت الاسلام عسگری با اشاره به روشنگری در خصوص فیلم‌های آخرالزمانی غرب گفت: اندیشمندان غربی آثار منجی گرایانه خود را در قالب‌هایی همچون کتاب، نشریه، مقاله و به خصوص سینما به دنیا عرضه کردند و در ایران نیز کتاب هایی مانند پنجه در آفتاب و مستشرقان و … به چاپ رسیده است. برنامه رادیویی جان جهان نیز سه شنبه هر هفته از رادیو البرز پخش می شود که بخشی از آن به پرسش مردم و پاسخ کارشناس اختصاص دارد.

سینمای داخلی، اقدام خاصی در زمینه مهدویت نداشته است

وی با بیان اینکه البته نشست های پرسش و پاسخ به همراه برگزاری دوره های منجی در ادیان، دشمن شناسی، غرب شناسی و مهدویت در غرب نیز برگزار می شود، در خصوص ساخت فیلم های مرتبط داخلی اظهار کرد: در مقابل سینمای غرب که پرهزینه‌ترین و پرفروش ترین فیلم های خود را به موضوع آخرالزمان و منجی اختصاص داده است، سینمای داخلی به جز ساخت فیلم های قدمگاه و زندانی ها که اشاره های جزئی به مهدویت داشتند، هیچ کاری در این زمینه نکرده است.

مدیر بنیاد مهدویت استان البرز افزود: نشستی نیز با مجید مجیدی کارگردان ملی ترتیب داده شد تا فضای بیشتری باز شود و طرح‌هایی مبنی بر شکل گیری جشنواره فیلم کوتاه مهدوی به وزارت ارشاد ارائه شد تا مقدمه‌ای برای ساخت فیلم های بلند سینمایی باشد. مطالبه فیلم‌های منجی‌گرایانه بین مردم بسیار بالاست و این موضوع در نمونه کارهای عرضه شده مانند انیمیشن شاهزاده روم قابل مشاهده است.

به گفته حجت الاسلام عسگری، البته ریسک پذیری تهیه کنندگان برای سرمایه گذاری ساخت فیلم‌هایی با محوریت منجی و نگرانی فروش گیشه سینما، یکی از اصلی ترین دلایل ساخته نشدن این دسته از فیلم‌هاست که البته علاقه‌مندان بسیاری نیز به دنبال فیلمنامه‌ ممتازی هستند تا جسارت ساخت را پیدا کنند. رشد ما در تمامی زمینه‌ها نسبت به قبل از انقلاب و حتی دهه‌ قبل، قابل قیاس نیست و پیشرفت های چشمگیری صورت گرفته است اما به هیج وجه کافی نیست.

وی افزود: ما در مرحله انتشار و ترویج قرار داریم و باید تعمیق صورت گیرد، یعنی معارف مهدوی نیز مانند اربعین حسینی، با زندگی مردم گره بخورد؛ شاید دلیل محقق نشدن این موضوع، پرداختن به آن به صورت مقطعی و عدم استمرار در این زمینه باشد. بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) به تنهایی نمی‌تواند مسائل مهدوی را پیش ببرد و نیازمند همکاری مجموعه‌های دیگر است تا موج و حرکتی ایجاد شود.

مدیر بنیاد مهدویت استان البرز مطرح کرد: اگر این همراهی صورت نگیرد، مانند ماجرای حجاب که بیشتر دستگاه‌های مربوطه به وظایف خود عمل نکردند، منجر به تخریب می‌شود؛ البته در شورای عالی انقلاب فرهنگی یک سند بالادستی در حال تدوین است که ورود تمامی دستگاه‌ها به این حوزه را پیگیری می‌کند. از نشریات و رسانه‌ها، درست می شود فضایی را ویژه مهدویت و مطالبه از مسئولین در این زمینه فراهم کنند.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=14270

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.