به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، رحیم خاکی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز پیش از ظهر پنج شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که در دهکده سلامت محب کردان برگزار شد، با اشاره به پیشرفت فیزیکی بیش از ۸۰ درصدی مرمت کاخ ناصری گفت: این مکان تاریخی به یک پدیده گردشگری بسیار مهم در کشور تبدیل خواهد شد.
وی مطرح کرد: در طول ماه های گذشته مشکلات بسیاری در حوزه زیرساخت وجود داشت که با ورود استاندار البرز و پیگیری مدیران استانی اتفاقات خوبی در حوزه های گاز، راه، ارتباطات، تسهیلات، نیازها و … رقم خورد و تامین عمده هزینه ها بر عهده سرمایه گذار بخش خصوصی است و در صورت اتمام عملیات مرمت، نقطه عطفی در حوزه گردشگری روستایی حرفه ای خواهیم داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به اینکه شبکه ای از زیرساخت های خرد و متوسط در کنار کاخ ناصری شکل می گیرد که آن مکان را به قطب گردشگری تبدیل می کند، عنوان کرد: کاخ رضاشاهی گچسر نیز در حال مرمت است و از نقطه بحران خارج خواهد شد. در مجموع حدود ۲۰ کارگاه مرمت و احیای اماکن تاریخی در استان البرز فعال است.
خاکی از پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی مرمت پل خاتون کرج و با بیان اینکه این مکان وضعیت پایداری دارد و از نقطه بحرانی عبور کرده و عملیات مرمت آن تا پایان سال جاری به اتمام می رسد، اذعان کرد: مرمت قلعه صمصام نیز آغاز شده و تا پایان سال جاری شکل مناسبی به خود خواهد گرفت. کاروانسرای شاه عباسی نیز به نقطه خوبی رسید و بازارچه صنایع دستی در آن راه اندازی شد.
وی ادامه داد: اما یکسری مداخلات در مجموعه صورت گرقت که امیدواریم به زودی مرتفع شود و بتوانیم راه اندازی خانه صنایع دستی در آن را محقق کنیم و این مکان به پاتوق و سرای صنایه دستی تبدیل شود. مرمت بخشی از کاروانسرای ینگی امام نیز آغاز شده اما با توجه به کم بودن بودجه در اختیار، فقط بخش های در آستانه ریزش یا آسیب جدی در حال مرمت هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با بیان اینکه کاخ موزه سلیمانیه تا دهه مبارک فجر به عنوان موزه نقاشی قجری افتتاح می شود و با اشاره به اینکه تجهیزات به صورت کامل خریداری و بودجه خوبی اختصاص داده شده است، خاطرنشان کرد: مرمت کاخ مروارید مصوبه سفر رئیس جمهور شهید شد و ابلاغ معاون اول وی نیز به ما رسید.
خاکی با تاکید بر ضرورت اجرایی شدن مصوبه سفر رئیس جمهور بیان کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان البرز تقاضای خود را برای کشور ارسال کرده و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور در دوره های بعد هم به لحاظ قانونی باید اجرا شود اما یک مدیر میانی وزارت راه و شهرسازی اعلام می کند که امکان واگذاری اراضی معوض را نداریم و در سازمان مدیریت باید پول آن واگذار شود.
وی تصریح کرد: مصوبه ای که توسط هیات دولت ابلاغ می شود باید اجرایی شود نه اینکه پس از ماه ها پیگیری، یک مدیر میانی در دستگاهی دیگر آن را تعیین تکلیف کند. از خبرنگاران درخواست می شود این امر را با عنوان یک مطالبه پیگیری کنند تا زمین های معوض کاخ مروارید به مالک واگذار شود تا بتوانیم ۱۰۴ هکتار از کاخ را تحویل بگیریم و از وضعیت کنونی خارج کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با اشاره به فرو ریختن بنای امامزاده سلیمان (ع) در اشتهارد عنوان کرد: این بنا آسیب های طبیعی بسیاری را تحمل کرده بود و قابل نگهداری نبود. تمام مراحل بررسی و کارشناسی بنای باقیمانده از حادثه ریزش انجام و برچیدن بقیه بنا با مجوز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی صورت گرفت.
خاکی با بیان اینکه در بودجه سال ۱۴۰۲، حدود پنج میلیارد ریال اعتبار بدین منظور در نظر گرفته شد و کارگاه مرمت اکنون فعال و گنبدخانه با نقشه ثبتی در حال بازسازی است، اظهار کرد: در بودجه سال ۱۴۰۳ نیز هفت میلیارد تومان در نظر گرفته شده و امامزاده سلیمان (ع) به شکل مناسبی احیا می شود که امیدواریم به عنوان یک مرجع معنوی مورد استفاده علاقه مندان قرار گیرد.
وی از موافقت اصولی و ورود سرمایه بخش خصوصی به حدود ۷۴ عنوان در حوزه گردشگری به مبلغ بیش از هشت هزار میلیارد تومان در طول یک سال گذشته و رشد این اقدام نسبت به سال های گذشته مطرح کرد: درخواست ما این است که سازمان های استعلام دهنده و خدمت رسان به حوزه گردشگری کمک کنند تا مجبور به تمدید دو و سه باره موافقت اصولی نشویم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز با تاکید بر اینکه همه باید کمک کنیم تا بتوانیم سرمایه گذار را راضی نگه داریم، سرمایه گذاری بخش خصوصی را نجات بخش حوزه اشتغال و اقتصاد پایدار مردم دانست و اذعان کرد: در سراسر کشور حدود ۲ هزار و ۵۰۰ عنوان طرح گردشگری در آستانه احداث، نیمه تمام یا دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد هستند.
خاکی با اشاره به اینکه ۴۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل این طرح ها و پروژه ها نیاز است تا به بهره برداری برسند، بیان کرد: اگر ما به عنوان حاکمیت و نیز دستگاه های خدمات رسان و دولت بتوانیم فقط رویه ها و صدور مجوزها را ساماندهی کنیم و سرعت ببخشیم، مردم و سرمایه گذاران چیز دیگری نمی خواهند و می توانند این ۴۰۰ میلیارد تومان پروژه را در طول یک سال به اتمام برسانند.
وی اذعان کرد: بسیاری از پروژه های گردشگری در انتظار تخصیص وام های مصوبی هستند که سهمیه مرکز را دارند، ابلاغ شده اند و در نوبت دریافت قرار دارند. پروژه گردشگری باید در یک دوره زمانی طبق بیزینس پلن باید به بهره برداری و سود برسد. البرز استانی با ظرفیت های بسیار است که در صورت دست به دست هم دادن مدیران، می توان تحولات خوبی را در آن رقم زد.
خبرنگار: صدیقه صباغیان
انتهای پیام/