به گزارش دیده بان البرز، به منظور پیشگیری از برق گرفتگی در هیئات مذهبی و تکایا، لازم است مواردی رعایت شوند که در این مطلب، به هفت نکته کاربردی در این زمینه اشاره شده است.
- استفاده از روش های غیرفنی و غیرقانونی در تأمین برق (انشعاب های غیرمجاز)، موجب بروز خطرات جانی و خسارت های مالی برای افراد خواهد شد.
- مسئولان و خادمان هیئات مذهبی و تکایا در طول سال و ایام سوگواری، به جای لامپ های کم بازده و پرمصرف از قبیل لامپ های مدادی و رشتهای، از لامپ های فوق کم مصرف و پربازده «ال ای دی» برای تأمین روشنایی موردنیاز مجالس عزاداری استفاده کنند.
- به منظور ایمنی بیشتر شبکه و جلوگیری از بروز حوادث، هنگام حمل پرچم و علامت های مخصوص عزاداری، به تأسیسات و شبکههای توزیع برق که در خیابان ها و معابر وجود دارند، توجه شود.
- تکایا و هیئت های مذهبی هنگام بهره گیری از انشعاب برق، حتماً از ترمینال ها و پریزهای استاندارد استفاده کنند و تابلوهای ورودی برق از دسترس کودکان و محیط های مرطوب دور نگهداشته شوند.
- رعایت فاصله مجاز (حداقل دو و نیم متر) از سیم های برق در زمان برپایی خیمههای عزاداری الزامی است و مسئولان هیئت ها باید این مهم را مدنظر داشته باشند.
- عدم نصب پرچم، پلاکارد و تبلیغات بر روی پایه های برق، عدم استفاده از انشعاب غیرمجاز به هر نحو و عدم استفاده از روشهای غیرفنی و غیرشرعی در تامین برق نیز از دیگر مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد، زیرا عدم توجه به آن ها خطرات جانی برای افراد به دنبال خواهد داشت.
- مشترکان در صورت بروز هرگونه مشکل میتوانند با شماره ۱۲۱ (واحد اتفاقات و عملیات شرکت توزیع نیروی برق استان البرز) تماس حاصل کنند.
علاوه بر نکات فوق، رعایت موارد ایمنی زیر نیز توصیه می شود:
- سیمکشیهای برق را افراد کاردان با رعایت نکات ایمنی و استاندارد برق کشی انجام دهند.
- از کلیدها و فیوزهای استاندارد و مرغوب در مسیر سیم کشی ها استفاده کنید.
- یک فرد آموزش دیده مسئول تابلوی برق، فیوزها و اتصالات باشد تا در هنگام بروز مشکل در برقرسانی یا وقوع اتفاقات خطرساز، بتواند به درستی وارد عمل شود.
- سیم ها و اتصالات برق زیر دست و پای مردم و در دسترس کودکان نباشند.
- از بالا رفتن از تیر برق خودداری کرده و از نزدیک کردن اشیای فلزی و رسانای برق مانند داربست، علم و پرچم به سیم، کابل شبکه و تیرهای برق اجتناب کنید.
- محل عزاداری تهویه مناسب و راه های ورودی و خروجی متناسب با جمعیت را داشته باشد.
- وسایل ایمنی و مربوط به بحران مانند کپسول آتش خاموش کن و چراغ اضطراری یا برق اضطراری و کیف نجات یا جعبه کمک های اولیه آماده و در دسترس باشند.
- افراد غیرمسئول و ناآشنا به امور برق و تاسیسات دخالت نکنند.
- سیم ها و اتصالات برق و تابلوی برق نزدیک به چراغ گاز و سماور و در محیط نمناک و مرطوب نباشند.
انتهای پیام/