به گزارش خبرنگار دیده بان البرز، حسین مهاجری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج امروز در نطق پیش از دستور یکصد و بیست و یکمین جلسه رسمی شورای شهر گفت: اواخر اردیبهشت ماه صحبت هایی در مورد پروژه های شهری و نحوه نگاه به مدیریت شهری و شهر در راستای تعریف پروژه ها داشتم که برداشت های مختلفی از آن ها صورت گرفت که بعضا خیلی درست نبود.
وی شهر را موجودی زنده، پویا و در حال رشد دانست و با اشاره به اینکه باید با توجه به این موضوع، به مدیریت شهری نگاه کرد، ادامه داد: تربیت، عملکرد و رفتارها در هر زمان با توجه به موضوعات و مشخصه های آن متفاوت است، به ویژه در این دوره که سرعت تحولات، تهدیدات و پیشرفت ها به شدت بالا و سرسام آور است؛ لذا مدیریت شهری در شهر در حال رشد، باید به روز، تحول گرا و سازنده باشد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج عنوان کرد: آنچه که مردم از مدیریت شهری مطالبه می کنند، شهری خلاق، پویا، زیبا، اقتصاد محور و دارای نشاط و شادابی و فضاهای تعاملی است که در آن تولید ثروت و مدیریت ترافیک نیز صورت گیرد و مردم در آسایش روانی باشند. ما بر اساس این موضوعات، چشم انداز و پروژه های اصلی شهر را تعریف و در این راستا حرکت می کنیم.
مهاجری با بیان اینکه بعضا مشاهده می شود که نگاه ها به تعریف پروژه ها صرفا عمرانی است، اظهار کرد: برخی دوستان از صحبت های من در جلسه گذشته این گونه برداشت کردند که در خصوص پروژه ها انتقاد دارم، در صورتیکه اینطور نبود. باید به این نکته توجه داشته باشیم که نسبت به تعریف پروژه ها و تولید، اجرا و بهره برداری از آن ها، نگاه صرفا عمرانی نداشته باشیم.
همه جنبه های زیستی انسان در پروژه های شهری لحاظ شود
وی افزود: در این راستا باید مواردی از جمله پیوست های شهرسازی، فرهنگی، اجتماعی و زیست محیطی و مسائل مختلف مرتبط با سیما و منظر شهری، زیبایی شناسی و سایر موارد مربوط به مدیریت شهری و شهرسازی نیز در پروژه ها لحاظ شود. هر پروژه با یک رخ نمای منظر شهری خود را نشان می دهد که باید به جلوه آن در شهر نیز توجه داشته باشیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج با تاکید بر ضرورت اصلاح فرآیندهای تعریف و اجرای پروژه های شهری اذعان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که تا حد ممکن، همه جنبه های زیستی انسان در پروژه ها لحاظ شود. پروسه تعریف پروژه شامل تولید آن با توجه به چشم اندازها و اهداف، طراحی، اجرا، بهره برداری و نگهداری از آن است که تلاش کردیم این فرآیند را تا حد ممکن در سیستم شهرداری تعبیه کنیم.
مهاجری اظهار کرد: برای رسیدن به شهری آرمانی یا آرمان شهر باید معماری سازمانی را در شهرداری اصلاح کنیم که یکی از بخش های مهمی که هر روز با آن سروکار داریم و خواه ناخواه در حال اجراست، پروژه ها هستند؛ هرچه دیرتر این اقدام صورت گیرد، کیفیت و کمیت پروژه ها و به تبع آن، فضا و نمای شهری و شهرسازی کاهش می یابد و با افت مواجه می شود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج مطرح کرد: امید آن می رود با دقت نظر در این موضوع، به سمت شهرسازی مطلوب و مورد انتظار حرکت کنیم و به آن نزدیک شویم. همچنین لازم است مسائل کاربردی و فضایی شهر و سیما و منظر شهری را با دقت و حساسیت بیشتر و با لحاظ کردن عوامل موثر در این حوزه پیگیری کنیم تا به شهر آرمانی مد نظر نزدیک تر شویم.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/