به گزارش خبرنگار دیده بان البرز، حجت الاسلام والمسلمین علی رادمرد، امام جمعه ماهدشت امروز در خطبه های نماز جمعه این شهر ضمن تبریک ماه ربیع الاول و هفته دفاع مقدس، نخستین گام برای داشتن اعتقاد ثابت و استوار را امام شناس شدن دانست و گفت: این یکی از مهم ترین عرصه های تربیتی است که باید در جامعه رخ دهد که بر عهده مربیان، معلمان، عالمان، مدارس، مساجد و محافل مختلف است.
وی مطرح کرد: از روایات متعدد چنین برداشت مىشود كه ظهور حضرت مهدى (عج) منوط به تربیت و ظهور نسل مهدوی است و عالمان مهدى یاور باید عمده تلاش خود را در این راستا به كار برند. ائمه اطهار (ع) توصیه دارند که «در آموزش معارف ما اهل بیت به فرزندانتان شتاب كنید، پیش از آنكه منحرفان، زودتر از شما به سراغ آنها بروند.» و اینكه كار با جوانان یك فرصت است، زیرا آنان سریعتر به كارهاى خیر روى مىآورند.
امام جمعه ماهدشت با اشاره به بازگشایی مدارس بیان کرد: مسئولین حوزه تعلیم و تربیت باید افق کار را ببینند و برنامه ریزی کنند، اینگونه نباشد که فقط یک سال تحصیلی برنامه ریزی و تابستان از حرکت باز ایستاده شود. این نوع مدیریت، اشتباه و مضر است. ما قصد تربیت نسلی را داریم که زمینه ساز ظهور و آماده به کار در آن باشند؛ این امر مقدماتی دارد که اولین مورد، افق دید برنامه ریزان و سیاستگذاران است.
حجت الاسلام والمسلمین رادمرد دومین مقدمه، حوزه میدان است؛ باید توجه داشته باشیم که آیا ما در گزینش خود این نوع نگاه را داشته ایم؟ آیا ما که می خواهیم در این مسیر گام برداریم و استخدام شویم، نگاه این چنینی داریم یا فقط به صرف داشتن یک شغل و گذران زندگی معلم شده ایم؟ آیا در چینش مدیران و معلمین مدارس این نگاه را داشته ایم یا نگاه روزمره ای بوده که فعلا مشکل نبود مدیر را حل کنیم؟
وی با اشاره به اهمیت جایگاه ها، ویژگی ها، افق دید و هدف نهایی اذعان کرد: یک عمر ۱۲ ساله در اختیار ماست و باید به سمت تربیت یک نسل مصلح و منتظر حرکت کنیم. با توجه به فرمایش شهید مطهری مبنی بر اینکه «بسیاری از آدم های خوب، صالح هستند نه مصلح»، یکی از اصلىترین تفاوتهاى صالح و مُصلح، در نسبت تعهد به مسئولیتهاى اجتماعى تعریف مىشود.
امام جمعه ماهدشت با اشاره به اینکه مُصلح بجاى انزوا و جامعه گُریزى، جامعه گُزین با تجهیزات لازم یعنی تقواست، تقواى اسلامی را به معنی مجهز شدن به تجهیزات و زره مقاوم در مقابل آسیب گناه براى ورود به منطقه گناه با هدف نجات و دستگیرى از گناهكاران در جامعه دانست و افزود: امام راحل به تأسی از پیامبر اسلام (ص) یک کارخانه انسان سازی ایجاد کردند و جوانانی حماسه آفرین را تربیت کردند.
حجت الاسلام والمسلمین رادمرد عنوان کرد: دفاع مقدس، یکی از دریچه های شناخت امام راحل و یک دانشگاه جهت دریافت نگاه تربیتی برای یک نسل و گنجینه ای است که پرداختن به آن خصوصا برای نسل جوان و نوجوان بسیار مفید و آموزنده است. رهبر معظم انقلاب در دیدار با پیشکسوتان و فعالان حوزه دفاع مقدس فرمودند که برای کشف و دریافت عظمت دفاع مقدس باید از چند زاویه به مسئله نگاه کرد.
وی اضافه کرد: بر این اساس، یک زاویه دید این است که ما از چه دفاع می کردیم؟ دیگری این است که این دفاع در مقابله چه کسی انجام می گرفت؟ زاویه سوم اینکه این دفاع به وسیله چه کسانی انجام می گرفت و زاویه دیگر اینکه دستاوردهای این دفاع چه بود؟ در دفاع مقدس از انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی که محصول انقلاب بود و نیز تمامیت ارضی کشور دفاع می شد زیرا طرف مقابل به این سه مورد حمله کرده بود.
امام جمعه ماهدشت خاطرنشان کرد: البته هدف جبهه اساسی و مهم دشمن، مسئله تمامیت ارضی نبود و هدف صدام، انقلاب بود. آن ها می خواستند این انقلابِ بینظیر، کبیر و مهمّی را که به برکت جانفشانی مردم در ایران اتّفاق افتاده بود سرکوب کنند. این دفاع در مقابل همه قدرت های مطرح آن روز دنیا بود؛ آن ها همه در یک جبهه در حمله به جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی سهیم شدند.
حجت الاسلام والمسلمین رادمرد با بیان اینکه از کمک های تسلیحاتی و اطلاعاتی و حتی نیروهای در میدان ما از حدود ۱۹ کشور اسیر گرفتیم، افزود: مشاهده این صف آرایی و پیروزی بر آن ها عظمت دفاع مقدس را نشان می دهد. در این راستا سبقه دینی دفاع مقدس از اهمیت بسیاری برخوردار بود؛ وجود سبقه دینی منجر به حرکت جوانان با شوق شهادت و اعزام فرزندان به جبهه ها توسط مادران بود.
وی با اشاره به اینکه خطوط مقدم ما محراب عبادت بود، اظهار کرد: همه دنیا پشت سر صدام جمع شدند و مقابل ما ایستادند و تمام توان خود را بکار گرفتند اما حتی یک وجب از خاک این کشور نیز به دست آن ها نیفتاد. یکی از دستاوردهای دفاع مقدس این بود که ملت ایران عظمت توانایی های خود را کشف کرد؛ جامعه را در حوادث سخت و سنگین می توان شناخت.
امام جمعه ماهدشت ادامه داد: ما در آن زمان خود را نمی شناختیم، دیگران و دنیا هم ما را نمی شناختند اما در دفاع مقدس، هم خودمان خودمان را شناختیم و هم دیگران ما را شناختند. یکی دیگر از دستاوردهای دفاع مقدس، ایمن سازی کشور است، یعنی دفاع مقدس کشور را از تهاجم های نظامی محتمل تا حدود زیادی ایمن کرد. دیگر دستاورد دفاع مقدس نیز این بود که مرزهای ما را گسترش داد.
حجت الاسلام والمسلمین رادمرد با بیان اینکه ما به دنبال گسترش مرزهای جغرافیایی نبودیم بلکه منظور، گسترش مرز مقاومت است، مطرح کرد: امروز مفهوم و عنصر مقاومت، یک عنصر جاافتاده است، عنوان مقاومت را دفاع مقدس در دنیا مطرح کرد و پیش برد. بیان آرمان های انقلاب و مواضع جمهوری اسلامی و به چالش کشیدن اهداف و دستاوردهای غرب و خبرگزاری های آمریکایی توسط رئیس جمهور ما در مجمع عمومی سازمان ملل، بخشی از دستاوردهاست.
انتهای پیام/