به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، قربانعلی مصطفایی، جانشین مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز امروز در نشست خبری ویژه جشن های دهه کرامت با اصحاب رسانه گفت: بر اساس آخرین ساختار تشکیلاتی که با نظر تولیت فعلی آستان قدس رضوی برای استان ها تعریف شده است، شبکه خادمیاری کشور تحت عنوان مدیریت کانون های خدمت رضوی، زیر مجموعه بنیاد کرامت رضوی نقش آفرینی می کند.
وی از فعالیت ۱۹ کانون تخصصی خدمت رضوی و ۲۱ کانون مرکزی در استان البرز خبر داد و مطرح کرد: کانون های تخصصی متشکل از خادمیارانی هستند که در یک رشته تخصص دارند. کانون های مرکزی نیز هر یک با ساختاری مستقل به فعالیت می پردازند که در کرج به جهت کلانشهر بودن آن، ۱۰ کانون مرکزی و در هر شهرستان حداقل یک کانون فعالیت می کنند. برای شهرهای اقماری که مستقل و دارای امام جمعه هستند، نیز کانون مرکزی تعریف شده است.
جانشین مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز با اشاره به اینکه حدود ۱۶۰ کانون محله ای ذیل کانون های مرکزی، به آحاد مردم و به ویژه نیازمندان خدمت رسانی می کنند، دهه کرامت را یکی از مناسبت های حائز اهمیت دانست و افزود: ما ایرانیان مفتخر به میزبانی از امام هشتم، حضرت علی بن موسی الرضا (ع) هستیم که این موضوع مایه خیر و برکت است؛ بنابراین برنامه های دهه کرامت در کشور ما اهمیت و جایگاه ویژه ای دارند.
مصطفایی با اشاره به اینکه در ماه ذی القعده که مزین به نام امام رضا (ع) است، علاوه بر ایشان، دو مولود دیگر از این خاندان یعنی حضرت فاطمه معصومه (س) و حضرت احمد بن موسی (ع) نیز به پا به عرصه وجود گذاشتند، مطرح کرد: آستان قدس رضوی، برنامه های مفصلی را به مناسبت دهه کرامت در سراسر کشور تدارک دیده است که امسال به صورت ویژه پس از گذر از دوران کرونا، با محتوای بهتر و وسعت بیشتر اجرا می شوند.
وی خاطرنشان کرد: ستادی به صورت کشوری ذیل شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی ایجاد شده که آستان قدس رضوی و تولیت های همه بقاع متبرکه و دستگاه های مرتبط که باید در برنامه های این دهه نقش آفرینی کنند، عضو آن هستند و این ستاد در استان ها نیز با مسئولین شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی تشکیل می شود. مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز به مناسبت دهه کرامت، ۱۱۰ عنوان برنامه را تدارک دیده که ذیل برخی از آن ها، برنامه های بسیاری تعریف شده است.
جانشین مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز از حضور کاروان زیر سایه خورشید در قالب دو گروه در این استان خبر داد و بیان کرد: خادمان امام رضا (ع) در روز پنج شنبه چهارم خرداد ماه، در بدو ورود، با حضور در گلزارهای شهدای گمنام استان، ضمن ادای احترام به ساحت مقدس شهدا، با آرمان های آن ها تجدید میثاق می کنند. در روز ۵ خرداد، مدیر کانون های خدمت رضوی البرز به عنوان سخنران پیش از خطبه ها و خادمیاران رضوی با لباس متحدالشکل در نماز جمعه حضور می یابند.
مصطفایی گردهمایی خادمیاران رضوی و خانواده های آن ها در سطح استان البرز در آستان مقدس امامزاده محمد (ع) کرج همزمان با سالروز میلاد امام رضا (ع) را از دیگر برنامه های پیش بینی شده برای دهه کرامت دانست و اظهار کرد: در کنار این مراسم، میزهای خدمت نیز برپا می شوند و خادمیاران کانون های تخصصی رضوی در بخش های مختلف از جمله بهداشت و درمان، مشاوره های حقوقی و روانشناسی، خانه و خانواده، مبلغین دینی، تعلیم و تربیت و … به مردم خدمت ارائه می دهند.
وی از برپایی ضیافت کریمانه با حضور یک هزار نفر از اقشار کم درآمد مانند کارگران روزمرد و خانواده های معلولین و بیماران صعب العلاج و پذیرایی از آن ها خبر داد و با اشاره به برگزاری جشن های مختلف ویژه اقشار گوناگون در دهه کرامت بیان کرد: در روز اول ماه ذی القعده، جشن دختران به همت حوزه علمیه خواهران شهید مطهری و تجلیل از بانوان برگزار می شود. یکی از محورهای اصلی برنامه های دهه کرامت، تبیین عفاف و حجاب است.
جانشین مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز، برگزاری کرسی های تلاوت قرآن کریم در مساجد به همت کانون تخصصی قرآن، برپایی میزهای خدمت به منظور ارائه خدمات مستقیم به مردم و برگزاری همایش علمی و اجرای برنامه های ورزشی به همت کانون های تخصصی مربوطه را از دیگر اقدامات پیش بینی شده برشمرد و مطرح کرد: دو گروه از خادمان حرم رضوی که در استان البرز حضور می یابند، حدود ۳۰۰ برنامه خواهند داشت.
مصطفایی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های محوری مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز، تجمع خادمیاران منسوب به خانواده های معظم شهداست که با حضور حدود یک هزار نفر در روز هشتم خرداد در مصلای نماز جمعه کرج برگزار می شود. همچنین در اقدامی مشترک از سوی مدیریت کانون های خدمت رضوی، سپاه و هیئت رزمندگان البرز، حدود یک هزار نفر از محبان اهل بیت (ع) به نیشابور اعزام می شوند و فاصله قدمگاه تا حرم رضوی را پیاده طی می کنند.
جانشین مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز با بیان اینکه امید است بتوانیم دست به دست هم دهیم تا در دهه کرامت، حال و هوای استان البرز را امام رضایی و عطر و بوی ایشان را در سراسر استان منتشر کنیم، اظهار کرد: در بدو تاسیس این مدیریت در البرز، یک موقوفه هم نداشتیم اما طی چند سال فعالیت، تعدادی از اماکن تجاری، مسکونی، مزروعی و … وقف آستان مقدس رضوی شده اند که یکی از آن ها اهدایی ورثه مرحوم حاج دخیل محمد حاج قاسمی در خیابان فروغی است.
وی با بیان اینکه درآمد آستان قدس رضوی از دو حوزه موقوفات و نذورات تامین می شود، اضافه کرد: این ملک دارای هشت واحد تجاری و مسکونی به ارزش ۴۸۰ میلیارد تومان است که تولیت این موقوفه نیز به مدیریت کانون های خدمت رضوی استان البرز واگذار و کسب اجازه شده که دفتر مدیریت که در حال حاضر استیجاری است، به آن مکان منتقل شود. در سال گذشته، این ملک، گران ترین و باارزش ترین موقوفه در سطح کشور نام گرفت.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/
عکس: اکبر علاقه بندی