علیرضا جمالی، مدیرکل دامپزشکی استان البرز در حاشیه اعزام اکیپ های دامپزشکی به سراسر استان در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، با اشاره به فرارسیدن عید سعید قربان و افزایش درخواست مردم برای قربانی کردن، اعلام کرد: با توجه به تجربه سالهای گذشته و بهمنظور تأمین رفاه حال شهروندان و نیز تضمین سلامت دامهای مورد استفاده در مراسم قربانی، تمهیدات لازم در سطح استان اندیشیده شده است.
وی ضمن قدردانی از همکاری شهرداریها و دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، از پیش بینی ۳۱ جایگاه ثابت در سطح استان خبر داد و اذعان کرد: این اقدام به منظور تامین سلامت مردم صورت گرفته است تا فرایند عرضه و ذبح دام در روز عید قربان کاملاً بهداشتی، تحت نظارت ناظران شرعی و دامپزشکی و به دور از هرگونه بیماری های انگلی انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با بیان اینکه هدف از این اقدام، تسهیل در اجرای سنت قربانی، تامین سلامت عمومی و صیانت از آن و نیز پیشگیری از بروز مشکلات بهداشتی است، افزود: بدین منظور ۹ راه اندازی جایگاه در کرج، ۶ جایگاه در چهارباغ، ۵ جایگاه در شهرستان فردیس، ۴ جایگاه در شهرستان ساوجبلاغ، دو جایگاه در طالقان، ۲ جایگاه در اشتهارد و ۳ جایگاه در نظرآباد پیش بینی شده است.
جمالی با اشاره به استقرار جایگاههای ثابت عرضه و ذبح دام در استان البرز، از استقرار ۱۵ اکیپ سیار با هدف پوشش بهداشتی و نظارتی مراسم عید قربان نیز خیر داد و اظهار کرد: از این تعداد چهار اکیپ در کرج، یک اکیپ در چهارباغ، دو اکیپ در ساوجبلاغ و یک اکیپ نیز در فردیس مستقر میشوند.
وی همچنین با اشاره به استقرار یک اکیپ در طالقان، دو اکیپ در اشتهارد و چهار اکیپ در نظرآباد اذعان کرد: در جایگاههای ثابت، دام مورد نظر ابتدا از نظر بالینی توسط دامپزشک معاینه و در صورت تأیید سلامت و داشتن شرایط لازم، اجازه ذبح صادر و در غیر این صورت، از ذبح دام جلوگیری می شود.
جمالی خاطرنشان کرد: پس از ذبح، لاشه دام توسط بازرسان ما ارزیابی میشود. بهدلیل وجود بیماریهای مشترک میان دام و انسان که حدود ۸۲۳ مورد برآورد شده، این بررسی ضروری است. طبق آمار سازمان بهداشت جهانی، ۴۹ درصد عوامل اصلی بیماریها در جهان بیماریهای مشترک انسان و دام هستند.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز با اشاره به اینکه در صورت مشاهده علائم بیماری، دام از چرخه مصرف خارج میشود، تصریح کرد: درصورتیکه کسی نتواند دام را از مراکز مجاز اعلام شده تهیه کند یا پس از خرید دام دچار مشکل شود، میتواند با شماره ۱۵۱۲ تماس بگیرد تا اکیپهای سیار به محل اعزام شوند.
وی با اشاره به حضور بازرس گوشت و دامپزشک در اکیپهای سیار ادامه داد: این اکیپها با حضور در محل، لاشه را ارزیابی میکنند. در صورت وجود مشکل، دام از چرخه مصرف حذف میشود و در غیر این صورت، شهروندان میتوانند با خیال راحت و بدون هیچگونه نگرانی آن را مورد استفاده قرار دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز عنوان کرد: در سال گذشته همکاران ما حدود ۲ هزار و ۸۱۳ رأس دام را بازرسی کردند که از این تعداد، یک هزار و ۲۸۲ رأس در همان محل ذبح و ابتدا بازرسیهای بهداشتی بر روی آنها انجام و در این بازدیدها، حدود چهار رأس دام بهطور کامل از چرخه ذبح حذف شدند.
جمالی با اشاره به اینکه همچنین در ۸۰ مورد، لاشه دام اصلاح و قسمتهای سالم آن تحویل صاحب دام شد، خاطرنشان کرد: توصیه من به همه همشهریان این است که تنها از مراکزی که بهصورت رسمی و از طریق جراید، رادیو، تلویزیون و بیلبوردهای تبلیغاتی اعلام شدهاند، دام موردنیاز خود را تهیه کنند.
وی اضافه کرد: این توصیه به این دلیل است که بیماریهای مشترک خطرناکی مانند تب مالت، کیست هیداتید و تب کریمه کنگو وجود دارد که میتواند موجب بروز بیماریهای شدید و خطرناک شود. بنابراین، خرید دام فقط از مراکزی که تحت پوشش سازمان دامپزشکی هستند، بهترین و ایمنترین گزینه است.
خبرنگار: مینا صدیقیان
انتهای پیام/










