• امروز : شنبه - ۲۶ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 16 November - 2024
11
در راستای رفع بحران فرونشست زمین در کرج؛

نیاز به تغییر رویکرد در حوزه مدیریت سیلاب داریم

  • کد خبر : 12107
  • 15 آذر 1401 - 20:05
نیاز به تغییر رویکرد در حوزه مدیریت سیلاب داریم
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج گفت: افت تراز آبخوان ها و فرو نشست اراضی در کرج از بحران های این شهر هستند؛ ما نیاز به تغییر رویکرد در حوزه مدیریت سیلاب و استفاده مجدد از آن داریم.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، حسین مهاجری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج در نطق پیش از دستور هشتاد و چهارمین جلسه رسمی این شورا گفت: با عنایت به فصل سرما و بارندگی ها، یکی از موضوعات مورد توجه، جمع آوری آب های سطحی است.

وی با بیان اینکه پروژه کلکتور آب های سطحی (جمع آوری کننده آب های سطحی)، از سال های گذشته آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد اذعان کرد: فعالیت های دوره قبل و مدیریت قبلی شهری بابت پیگیری های انجام شده در این زمینه قابل تقدیر است.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج تاکید کرد: اگر سال های قبل از اجرای پروژه جمع آوری آب های سطحی را به خاطر داشته باشید، می دانید که شاهد آب گرفتگی های زیادی در سطح شهر بودیم اما این مشکل در حال حاضر تا حدی مرتفع شده است و همچنان در حال تکمیل پروژه هستیم.

مهاجری با بیان اینکه در پروژه مدیریت سیلاب شهری هدف اول جمع آوری آب های سطحی و جلوگیری از سیلاب و آسیب های آن است، ارزش فعلی پروژه کلکتورهای انجام شده را قریب به حدود ۷۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: در سال جاری حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای ادامه آن لحاظ شده است.

وی افت تراز آبخوان (آب های زیرزمینی) و فرو نشست اراضی شهر و استان را از بحران های این کلانشهر دانست و اذعان کرد: صرفا عبور دادن آب از سطح شهر بدون برنامه مغایر و بر خلاف پیشرفت پایدار شهری است، ما نیاز به تغییر رویکرد در حوزه مدیریت سیلاب و استفاده مجدد از آن داریم.

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر کرج خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهای اعلام شده، استان البرز سالانه حدود یک متر افت تراز آبخوان دارد؛ فرونشست اراضی استان را در برخی نقاط تا ۳۰ سانتی متر نیز اعلام کرده اند که حدود ۵۰ برابر استاندارد اروپاست.

مهاجری مطرح کرد: شهرداری باید جهت جبران این خسارت، سیاست خود را در جمع آوری آب های سطحی اصلاح کند. در این راستا سیاست ها باید به گونه ای باشد که آب های زیرزمینی (آبخوان) و سطحی برای تغذیه شهری و آبیاری فضای سبز استفاده شوند.

وی یادآور شد: از جمله پیشنهاداتی که جهت جبران این آسیب می توان به آن اشاره کرد، ایجاد برکه های ذخیره (پاند) و نیز نفوذپذیر کردن سطوح شهری برای آب های سطحی است. در حال حاضر حدود ۷۵% تامین آب شرب شهری از آب های زیر زمینی است، لذا در صورتی که به این مهم توجه نشود زیست پذیری کرج به خطر خواهد افتاد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=12107

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.