به گزارش خبرنگار پایگاه خبری دیده بان البرز، حجت الاسلام والمسلمین علی ارجمند عین الدین، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز در جلسه مشترک شورای مدیران سازمان جهاد کشاورزی استان و مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان البرز و هیئت همراه، موضوع سفر و هجرت را از موضاعات بسیار مهمی دانست که در سیره پیامبر اعظم (ص)، اهل بیت (ع) و هم سایر انبیای الهی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده است.
وی افزود: از همین رو از میان حوادث مهم صدر اسلام، هجرت پیامبر اعظم (ص) از مکه به مدینه مبنای تاریخ اسلام قرار گرفت و سرمنشاء تاریخ هجری شد و همچنین در تاریخ انبیا، هجرت حضرت یوسف و سپس یعقوب و فرزندانش به مصر سرمنشاء تحولات زیادی در امپراتوری مصر شد،
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز با بیان اینکه هجرت ابراهیم خلیل به جزیره العرب و تجدید بنای کعبه نیز خود مبنای تحولات مهمی بوده است، عنوان کرد: قرآن مجید، مسلمانان را با عباراتی مانند «سیروا فی الارض» و «افلم یسیروا فی الارض» به هجرت و مسافرت تشویق می کند.
حجت الاسلام والمسلمین ارجمند عین الدین ادامه داد: در همین زمینه استاد شهید مطهری با مقایسه شخصیت هایی مانند سعدی، حافظ و ناصرخسرو می فرماید که حافظ چون مسافرت نکرد، در امر مسافرت، خام بود ولی سعدی و ناصرخسرو چون اهل سفر بودند در امر سفر پخته بودند.
وی توضیح داد: امروزه در جهان معاصر، صنعت گردشگری، بعد از سوخت و مواد شیمایی سومین صنعت پرسود به حساب می آید، از این رو در سنوات گذشته کشورهای اروپایی از این بازار پر درآمد با جذب سالانه ۷۰۰ میلیون گردشگر، حدود ۴۵۰ میلیون دلار کسب درآمد می کردند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز خاطرنشان کرد: البته بعد از پاندمی کرونا و رواج کروناهراسی در جهان و نیز جنگ اوکراین، شرایط کاملا به هم ریخته است و در کل، چهار پنجم کشورهای جهان یعنی حدود ۱۵۰ کشور هر کدام سهمی از این صنعت پر سود به خود اختصاص داده اند.
حجت الاسلام والمسلمین ارجمند عین الدین اضافه کرد: منظور از گردشگری، اقامت مسافر در یک مکان از یک روز تا یک سال است؛ علت جذب بالای اروپا در این زمینه این است که اولا اروپا به عنوان یک قاره، سعی کرده فرهنک و هویت جمعی مشخصی را برای خود تعریف و این فرهنگ را با شیوه های مختلف در جهان حاکم کند.
وی توضیح داد: در یک تقسیم کار نانوشته و سنتی در اروپا پیوست فرهنگی فعالیت ها با فرانسه، سیاسی ها با انگلیس بود و صنایع هم با آلمان بوده است که البته امروزه هر سه کشور با چالش های بزرگی مواجه شده اند، انگلیس در صحنه سیاسی هر روز ضعیف تر و به یک مخمصه و بن بست بزرگ دچار شده است. آلمان دیگر سوخت ارزان روسیه را در اختیار ندارد، لذا در حال تعدیل نیرو در شرکت های بزرگ صنعتی است و فرانسه نیز درگیر اعتصابات و اعتراضات جلیقه زردها و اصناف مختلف است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز یادآور شد: نکته دیگر این است که با تسلط مدرنیته، اروپایی ها سعی کرده اند یک مهندسی فرهنگی و هم افزایی بین صنایع خود ایجاد کنند، مثلا در اروپا نام تیم های فوتبال را هم نام شهرها انتخاب می کنند، این نام ها دائم در فضای رسانه ای منتشر می شود و در اذهان مردم جوامع سمپاتی مثبت ایجاد می کند.
حجت الاسلام والمسلمین ارجمند عین الدین ادامه داد: به نحوی که یک شهروند آسیایی همواره علاقمند است که اگر روزی تمکن مالی داشته باشد از آن شهرها دیدن کند، ولی در کشور ما ۱۶ تیم در مسابقات لیگ شرکت می کنند که بودجه ۱۴ تیم دولتی است و نام تیم ها هم نام اشیایی مانند نفت، تراکتور، فولاد و … است، البته هر چه از حواشی فوتبال نگویم بهتر است!
وی گفت: امروزه در حوزه صنعت گردشگری ده ها نوع گردشگری تعریف می شود که البته برخی از آن ها مثل گردشگری بی هدف، گردشگری جنسی و گردشگری دگرباشی، و … با فرهنگ ما سازگار نیستند و نمی توانیم به دنبال انتشار آن ها باشیم، بعضی از انواع آن مانند گردشگری زیارتی و تاریخی نیز از گذشته رایج بوده اما یکی از شاخه های آن که اخیرا در کشور ایجاد شده، گردشگری کشاورزی است.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز مطرح کرد: ما در سه حوزه کشاورزی با سازمان و ادارات میراث فرهنگی و گردشگری، تلاقی وظایف داریم. بخش اول، شاخه هایی از صنعت گردشگری است که با حوزه وظایف ما اشتراک منافع دارند، گردشگری روستایی، کشاورزی، آب، غذا، نوشیدنی، عشایری و …؛
حجت الاسلام والمسلمین ارجمند عین الدین افزود: بخش دوم، نقاط تلاقی ما در صنعت مهمان نوازی است، صنایعی مانند رستوارن داری و هتل داری، حمل و نقل و … به هر حال هم کارکنان این حوزه و هم تمام کسانی که به عنوان گردشگر وارد کشور می شوند نیاز به غذا دارند و رسالت جهاد کشاورزی حفظ امنیت غذایی است.
وی اذعان کرد: تا زمانی که به بخش های مختلف تولید مواد غذایی، ارز ترجیحی اختصاص داده می شد هر گردشکری در کشور بر سر سفره یارانه ها می نشست، چون از گوشت و مرغ تا فرورده های گوشتی مانند سوسیس، کالباس و حتی شیرینی جات از ارز یارانه ای استفاده می کردند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز اظهار کرد: دولت سالانه ۳۱۰ هراز میلیارد تومان یارانه به کالاهای اساسی تخصیص می داد و این موضوع در تضاد با درآمد زایی از بخش گردشگری خارجی بود. بخش سوم نیز عضویت مدیرکل گردشگردی در کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی است که مسائل حقوقی فراوانی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین ارجمند عین الدین با بیان این سوال که هدف جهاد کشاورزی از حمایت از گردشگری کشاورزی چیست؟ عنوان کرد: از دیدگاه تولیدکنندگان، مهم ترین مسئله بخش کشاورزی درآمدزا بودن و توجیه اقتصادی است. وزارت کشاوری همواره سعی کرده با پرداختن به مسائلی مانند توزیع بذور پربازده، مقابله با خام فروشی، توسعه صنعت بسته بندی و صنایع تبدیلی، میزان درآمدهای بخش کشاورزی را افزایش دهد.
وی اضافه کرد: امروزه به کشاورزان توصیه می شود استخرهای دو منظوره ساخته و همزمان در کنار پرداختن به تولید محصولات باغی و زراعی از فروش ماهی و نیز از مزیت استفاده از فضولات آن نیز سود ببرند، زیرا به گفته کارشناسان فضولات ماهی تا ۱۵ درصد باعث بهبود تولیدات زراعی و باغی می شود.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در جهاد کشاورزی استان البرز بیان کرد: اگر یک کشاورز، دامدار یا زنبوردار با گسترش گردشکری کشاورزی در کنار فعالیت های روزمره مثلا ۲۰ درصد به درآمدهای سالانه اش اضافه شود چرا نباید از چنین مزیتی استقبال نشود؟ البته باید مراقب باشیم که این همکاری باعث ایجاد بهانه ای برای تغییر کاربری های غیرمجاز و یا تحت الشعاع قرار گرفتن مزیت تولید با ایجاد قلیان سرا و رستوران ها در اراضی کشور نشود.
انتهای پیام/