• امروز : شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 21 December - 2024
7
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز:

وقف، استحکام جامعه اسلامی را افزایش می دهد

  • کد خبر : 22830
  • 16 مهر 1402 - 12:01
وقف، استحکام جامعه اسلامی را افزایش می دهد
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با بیان اینکه در آستانه تشکیل جامعه اسلامی، باید بدانیم چه مواردی استحکام تمدن نوین اسلامی را افزایش می دهد، گفت: یکی از مواردی که می تواند استحکام جامعه اسلامی را افزایش دهد، وقف است.

به گزارش خبرنگار دیده بان البرز، حجت الاسلام والمسلمین علی دشتکی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز امروز در همایش وقف و رسانه که در سالن جلسات آستان مقدس امامزاده طاهر (ع) کرج برگزار شد، ضمن تبریک پیروزی مردم مظلوم فلسطین گفت: امروز گاها به دلیل عدم شناخت کافی، برخی سنت های حسنه توحیدی و اسلامی و ملی را از ما می گیرند بنابراین باید بیشتر در این زمینه مراقبت کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما مدعی ایجاد تمدن نوین اسلامی هستیم، مطرح کرد: گام اصلی برای تحقق این امر، خانواده است و بر اساس اهداف مدنظر در تمدن سازی باید تربیت ها در این نهاد صورت گیرد که در سایه مکتب اسلام، تربیت یافته های این خانواده ها همان ایثارگران دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس بودند. ما دوران نظام اسلامی را سپری کردیم اما موفق به تشکیل دولت اسلامی به معنای کامل نشدیم.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز عنوان کرد: گام بعدی در این مسیر، بحث جامعه اسلامی است. زمانی که یک نفر بخواهد برای جامعه کار کند، نباید خود را ببیند و هرگاه در جامعه اسلامی، فردی در مسائل عمومی خود را ببیند، نمی تواند برای جامعه مفید و موثر باشد زیرا منافع او اجازه نمی دهد که به منافع عمومی توجه کند. در آستانه تشکیل جامعه اسلامی، باید بدانیم چه مواردی استحکام تمدن نوین اسلامی را افزایش می دهد.

حجت الاسلام والمسلمین دشتکی بیان کرد: یکی از مواردی که می تواند استحکام جامعه اسلامی را افزایش دهد، وقف است. وقف یعنی از ایثار، از خود گذشتن و منافع جامعه را بر منافع خود ترجیح دادن. ایثارگرانی که در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و طول دوران تاریخ توحیدی، جان عزیز خود را در طبق اخلاص گذاشتند، در واقع جان و هستی خود را وقف جامعه کردند تا آسیبی به مردم وارد نشود.

وی گام بعدی را وقف دارایی انسان دانست و اذعان کرد: وقف همه مسائل اجتماعی، دینی، مذهبی، اعتقادی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را در خود جای می دهد. در هر جامعه ای که اموال عمومی بیشتر باشد، رفاه عمومی نیز بیشتر خواهد بود. هر دستگاه متولی اموال عمومی، به مرور زمان منابع عمومی را از دست می دهد زیرا شهر در حال گسترش است اما در وقف، مردم همواره از موقوفه ها استفاده می کنند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز با اشاره به اینکه رابطه وقف حذف نشده و موقوفه ها از اموال عمومی بودن خارج نمی شوند، اظهار کرد: یکی از ارکان وقف، مشخص کردن نیت است. پس از تحقق وقف، درآمد وقف بر اساس قانون در سه حوزه تقسیم می شود؛ در این راستا ۳۰ درصد درآمد باید برای حفظ عین جمع شود و ۳۰ درصد به ارتقای بهره وری و ۳۰ درصد مابقی نیز به اجرای نیت اختصاص یابد.

حجت الاسلام والمسلمین دشتکی با تاکید بر ضرورت مشخص کردن متولی موقوفات خاطرنشان کرد: بیش از ۷۰ درصد موقوفات در کشور و استان البرز دارای متولی هستند که به آن ها موقوفات غیرمتصرفی و به ۳۰ درصد مابقی که به هر دلیلی متولی ندارند و در اختیار اوقاف هستند، متصرفی گفته می شود. همچنین بیشتر موقوفات دارای حقوق هستند و حدود هشت حقوق موجود در قانون مدنی، مترتب بر موقوفات است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان البرز اذعان کرد: در مرحله اول باید شناخت اجمالی از وقف داشته باشید، در آن صورت است که وظیفه اصلی و اساسی رسانه ها و روابط عمومی های دستگاه ها می تواند در زمینه فرهنگسازی وقف به منظور تحقق آمال و آرزوهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، عمرانی و آبادی بسیار موثر و در تحقق این مهم نقشی سازنده داشته باشد.

خبرنگار: مینا صدیقیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=22830

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.