به گزارش دیده بان البرز، وجیهه محمدی فلاح، مدیرکل بهزیستی استان البرز امروز در مراسم تقدیر از متقاضیان منتخب فرزندپذیری که به مناسبت روز ملی فرزندخواندگی در شیرخوارگاه امام علی (ع) برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: تمام مراحل فرزند خواندگی از طریق سامانه ملی مربوطه قابل ثبت نام و پیگیری است.
وی مطرح کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه، در مجموع ۴۵ کودک به صورت فرزند خوانده و امین موقت به خانوادههای واجد شرایط واگذار و در سال گذشته نیز ۷۳ کودک به فرزندخواندگی سپرده شدهاند که از این تعداد ۱۰ کودک دارای بیماری خاص و معلولیت بودند.
مدیرکل بهزیستی استان البرز تاکید کرد: فرهنگ سازی و تبیین فرزند خواندگی در جامعه باید صورت گیرد و نهادینه شود تا خانوادههایی که شرایط لازم را دارند، بیشتر به نگهداری کودکان دارای شرایط خاص توجه کنند. در حال حاضر ۸۱۲ خانواده در استان البرز پشت نوبت فرزند پذیری قرار دارند.
محمدی فلاح با اشاره به اینکه بیشترین متقاضیان به دنبال پذیرش فرزند دختر و در کل نوزاد یک روزه تا دو ساله هستند، مطرح کرد: یکی از رسالتهای اصلی سازمان بهزیستی، تصمیمگیری در مورد انتخاب بهترین والدین از بین متقاضیان سرپرستی و تأمین حداکثر منافع برای کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز اضافه کرد: از این رو سازمان بهزیستی بر اساس مدارک شناسایی، تحصیلی، شغلی و مالی، پاسخ استعلام سازمان پزشکی قانونی و اداره تشخیص هویت، نظریه مشاوران و تطابق آن ها با قوانین و مقررات جاری، در خصوص صلاحیت متقاضیان اظهار نظر میکند.
وی توضیح داد: با تعامل بسیار خوبی که بین دادگستری و اداره کل بهزیستی استان البرز وجود دارد میانگین ماندگاری فرزندان در مراکز بهزیستی بسیار کم است و کودکان در کمترین زمان ممکن با رعایت تمامی دستورالعملها و ضوابط و مقررات، تعیین تکلیف میشوند.
محمدی فلاح اذعان کرد: تعداد بالای متقاضیان فرزندخواندگی در هر شهرستان و از طرفی کم بودن فرزندان دارای شرایط لازم برای سرپرستی توسط خانوادههای جایگزین، موجب طولانی شدن مدت انتظار فرایند فرزندپذیری می شود این امر نیازمند صبوری خانوادههای متقاضی سرپرستی کودک است.
مدیرکل بهزیستی استان البرز بیان کرد: در این استان یک شیرخوارگاه و ۲۱ خانه نگهداری از کودکان و نوجوانان تحت نظارت بهزیستی وجود دارد که در این مراکز ۳۳۰ کودک بی سرپرست و بدسرپرست از یک روز تا ۱۸ سال نگهداری می شود.
وی گفت: همه اقدامات در خصوص باز پیوند فرزندان به خانواده زیستی و مراقبت از فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست نزد خانواده جایگزین (پدربزرگ، عمو و دایی و….) از وظایف ذاتی سازمان بهزیستی است که در حال حاضر ۵۰۶ فرزند امدادبگیر داریم که ۲۵ میلیون ریال مستمری ماهیانه دریافت میکنند.
انتهای پیام/