• امروز : یکشنبه - ۱۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 January - 2025
8
 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز:

آبخيزداري يکي از روش هاي مناسب مديريت منابع آب و خاک است

  • کد خبر : 25041
  • 12 دی 1402 - 8:54
آبخيزداري يکي از روش هاي مناسب مديريت منابع آب و خاک است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز با تاکید بر اهمیت و ضرورت آبخیزداری و آبخوانداری در استان البرز گفت: عملیات آبخيزداري يکي از روش هاي مناسب براي مديريت صحيح منابع آب و خاک است.

به گزارش دیده بان البرز، اصغر بیات، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز گفت: افزايش اتلاف منابع آب و خاک طي چند دهه اخير بر اثر عوامل انساني و طبیعی شدت فزاينده­اي يافته و تبعات اقتصادي و اجتماعي فراواني به همراه داشته است.

وی افزود: اين موضوع علاوه بر تحميل هزينه­ هاي اقتصادي و اتلاف سرمايه ­هاي ملي، منجر به تشديد وقوع سيلاب­ ها، افزايش نرخ توليد رسوب و کاهش عمر مفيد مخازن سدها، از بين رفتن پوشش گياهي و کاهش توليدات کشاورزي و کم آبي نیز شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان البرز عملیات آبخيزداري را به عنوان يکي از روش­ هاي مناسب براي مديريت صحيح منابع آب و خاک دانست و بیان کرد: آبخیزداری با انجام عملیات مکانیکی، بیومکانیکی و بیولوژیکی، سبب حفظ آب و خاک می شود.

بیات گفت: عملیات آبخیزداری در البرز از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱ در سطح ۱۴۶ هزار و ۷۸۵ هکتار اجرا شده است؛ از این رو، این بخش توانسته ضمن برآورده کردن اهداف کلی همچون حفاظت خاک و کنترل سیل، موجب استحصال ۷۴ میلیون مترمکعب آب، افزایش نفوذ ۱۴۷ میلیون مترمکعب رواناب، کنترل فرسایش خاک و کاهش رسوب شود.

وی همچنین تاکید کرد: محدودیت های منابع آب در کشور، بیلان منفی آبخوان های زیرزمینی و دیگر چالش های پیش رو در این زمینه، اهمیت پرداختن به آبخیزداری و آبخوانداری در سرزمین خشک و نیمه خشک ایران را دو چندان کرده است.

می­ توان البرز را از پیشگامان آبخیزداری و آبخوانداری دانست

علی شهبازی، سرپرست معاونت آبخیزداری استان البرز نیز گفت: اجرای فعالیت های آبخیزداری در استان البرز ضرورت بالایی دارد که گسترش جاده­ های مواصلاتی، حساسیت بالای سیل، ­لغزش زمین به خصوص در مناطق مسکونی و کشاورزی، جمعیت زیاد، مهاجرپذیر بودن، وابستگی به منابع آب زیرزمینی، فرونشست، وجود گسل های بسیار و حوضه های آبخیز بالادست با شیب بالا و شرایط زمین شناسی و سنگ شناسی خاص و …، از جمله دلایل آن هستند.

وی ادامه داد: اجرای عملیات در حوضه­ های آبخیز استان البرز از اولین پروژه­ های آبخیزداری در کشور بوده است بنابراین می­ توان البرز را از پیشگامان آبخیزداری و آبخوانداری دانست. از آنجایی که اجرای عملیات آبخیزداری بر اساس مطالعات تفصیلی و اجرایی صورت می گیرد، اهمیت و ضرورت مطالعه و بررسی حوضه های آبخیز استان جزو برنامه های اصلی این اداره کل هستند.

سرپرست معاونت آبخیزداری استان البرز خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ بر اساس مطالعات انجام شده بیش از

۱۴ هزار مترمکعب عملیات مکانیکی آبخیزداری و بیش از یک هزار هکتار عملیات بیولوژیکی و مدیریتی در سطح حوضه های آبخیز استان اجرایی شده است.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=25041

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.