• امروز : شنبه - ۲۶ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 16 November - 2024
5

بیش از ۷۰ درصد سطح زیر کشت علوفه کشور به ذرت علوفه ای ۷۰۴ اختصاص دارد

  • کد خبر : 30438
  • 29 مرداد 1403 - 16:01
بیش از ۷۰ درصد سطح زیر کشت علوفه کشور به ذرت علوفه ای ۷۰۴ اختصاص دارد
رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر گفت: ذرت علوفه ای 704، 70 درصد و رقم 703 حدود 10 درصد سطح زیر کشت ذرت کشور را شامل می شود.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، علی ماهرخ، رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر صبح امروز در بیست و دومین تور رسانه ای سازمان تات با اشاره به آغاز فعالیت این بخش در سال ۱۳۴۹ گفت: در همان سال تحقیقات ذرت در کشور آغاز شد و به نوعی هدف توسعه سطح زیر کشت و گیاه ذرت در ایران بود.

وی افزود: در سال ۱۳۶۳ بخش تحقیقات علوفه راه اندازی شد و فعالیت خود را با گیاه یونجه آغاز کرد و در سال ۱۳۷۷ بنا بر سیاست های موجود، این دو بخش با یکدیگر ادغام شدند و در قالب بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای به فعالیت خود ادامه دادند. این بخش در زمینه گیاهانی از جمله ذرت، یونجه، شبدر، اسپرس، سورگوم و ارزن ها فعالیت می کند.

رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مطرح کرد: این بخش تا به امروز ۴۶ رقم شامل ۲۳ رقم ذرت، هشت رقم سورگوم، پنج رقم یونجه، چهار رقم شبدر، سه رقم ارزن و سه رقم اسپرس را معرفی کرده است. این ارقام به صورت مستقیم در سبد تولید بذور برای زارعین کشور نقش مهمی دارند.

ماهرخ با اشاره به نقش بی بدیل این ارقام به صورت غیرمستقیم در تولید پروتئین و فرآورده های لبنی و دامی در سبد غذایی خانوارهای کشور بیان کرد: بر اساس سطح زیر کشت فعلی کشور، نیاز بذر ایران حدود ۱۲ تا ۱۴ هزار تن است که از این مقدار، حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار تن در داخل کشور و حدود دو هزار تن نیز توسط وزارت جهاد کشاورزی بر اساس اهداف تنوع ارقام تولید می شود.

وی خاطرنشان کرد: رقم ۷۰۴، ۷۰ درصد و رقم ۷۰۳ حدود ۱۰ درصد سطح زیر کشت ذرت کشور را شامل می شود، یعنی این دو رقم با هم ۸۰ درصد ضریب نفوذ بذر ذرت کشور را به خود اختصاص می دهند. سالانه حدود ۱۵ تا ۱۸ میلیون تن علوفه ذرت و یک میلیون تن دانه ذرت در کشور تولید می شود.

رئیس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر با بیان اینکه نیاز علوفه کشور برای تولید فرآورده های دامی و لبنی حدود ۲۳ تا ۲۴ میلیون تن علوفه های زیلویی و خشبی است، گفت: رقم ۷۰۴ در سال ۱۳۵۹ توسط محققان معرفی و وارد عرصه های ذرت کاری کشور شد و تا به امروز پایدار مانده است.

ماهرخ از این رقم به عنوان شاهکار طبیعت یاد کرد و متذکر شد: اگر به هر دلیلی خدشه ای در رقم ۷۰۴ ایجاد شود، بیش از ۷۰ درصد تولید ۱۸ میلیون تن علوفه ذرت و یک میلیون تن دانه ذرت مورد تخطی قرار می گیرد و سالیان سال زمان می برد تا به نقطه ای که امروز هستیم برگردیم. باید این رقم را به عنوان میراثی برای تولید ذرت در آینده حفظ کنیم.

خبرنگار: صدیقه صباغیان

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=30438

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.