• امروز : یکشنبه - ۲۷ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
8
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز:

۴ موافقت اصولی طرح‌های گردشگری در البرز صادر شد

  • کد خبر : 31550
  • 25 شهریور 1403 - 19:21
۴ موافقت اصولی طرح‌های گردشگری در البرز صادر شد
مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز از صدور موافقت اصولی برای 4 طرح زیرساختی گردشگری در استان با اشتغالزایی 100 نفر خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، رحیم خاکی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز اظهار کرد: این طرح‌ها شامل ۲ بومگردی، یک هتل آپارتمان و یک مجتمع گردشگری در شهرستان‌های طالقان و ساوجبلاغ با حجم سرمایه گذاری بیش از ۷۰۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی بیش از ۱۰۰ نفر است.

وی افزود: در کمیسیون فنی سرمایه‌گذاری گردشگری البرز طرح‌های درخواستی در زمینه زیرساخت‌های گردشگری به صورت مستمر بررسی می‌شوند که اخیرا ۱۰ طرح مورد بررسی قرار گرفتند و با توجه به شرایط و ضوابط مورد نیاز، با ۴ طرح موافقت به عمل آمد.

گفتنی است در حال حاضر، صدور تمام انواع موافقت اصولی به روش غیرحضوری و از طریق درگاه ملی مجوز‌ها انجام می‌شود.

گمانه زنی تپه تاریخی قوهه در چهارباغ انجام شد/ گمانه زنی محوطه‌های تاریخی به شناخت تاریخ استان کمک می‌کند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز از انجام گمانه زنی در تپه تاریخی قوهه با هدف تعیین عرصه و حریم این منطقه خبر داد.

خاکی اظهار کرد: تعیین عرصه و حریم تپه تاریخی قوهه در شهرستان چهارباغ با هدف بررسی دقیق دوره و توالی تاریخی این تپه و حفاظت از آن به سرپرستی دکتر حمید حریریان و با مجوز پژوهشگاه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشور انجام شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز افزود: یکی از موضوعاتی که امروزه محوطه های تاریخی را تهدید می‌کند، گسترش فضاهای شهری و دست‌اندازی به محوطه ‌های تاریخی است.

وی ادامه داد: محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی در جای جای استان البرز از این امر مستثنی نیستند و صیانت از حریم تپه‌های تاریخی نیاز به هم افزایی بین دستگاهی دارد.

خاکی ابراز امیدواری کرد که اقداماتی مانند گمانه‌زنی و تعیین عرصه و حریم علاوه بر کمک به حفظ محوطه‌های باستانی، بخشی از سردرگمی مردمی که در حریم محوطه‌های تاریخی قصد ساخت و ساز و احداث مسکن را دارند، بر طرف کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز افزایش اعتبارات در حوزه تعیین عرصه و حریم و همچنین انجام تملکات در عرصه و حریم محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی استان را جزو الزامات برای به ثمر رساندن فعالیت‌ها در این زمینه عنوان کرد.

به گفته خاکی یکی از مزیت‌های مهم گمانه‌زنی و پژوهش در تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی کمک به کشف علمی در مورد تاریخ این استان است.

تپه باستانی قوهه در سال ۸۲ به شماره ۱۰۸۳۰ در فهرست میراث فرهنگی ملی کشور به ثبت رسید.

این تپه به دلیل ارتفاع زیاد همیشه مورد توجه اقوام مختلف بوده و به همین دلیل قطعاتی از سفال‌های پیش از تاریخ، تاریخی و دوران اسلامی اطراف و روی آن دیده می‌شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=31550

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.