• امروز : یکشنبه - ۲۷ آبان - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 17 November - 2024
4

چای داغ و مصرف دخانیات عامل سرطان مری و معده

  • کد خبر : 3348
  • 06 بهمن 1399 - 10:49
چای داغ و مصرف دخانیات عامل سرطان مری و معده
یک فوق تخصص گوارش و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه سرطان معده و مری از شایع ترین سرطان ها در شمال کشور هستند، گفت: مطالعات مختلف نشان داده که مصرف چای داغ، دخانیات حتی تریاک و استفاده از بعضی از سوخت های فسیلی که در برخی از مناطق کماکان استفاده می شود از مهمترین دلایل سرطان های قسمت های فوقانی هستند.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، دکتر امیر عباس واعظی، فوق تخصص گوارش و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز با بیان اینکه کاهش تحرک و فعالیت های بدنی با مکانیسم های مختلف ممکن است موجب بروز سرطان شود، گفت: حتی اثر نشستن های طولانی مدت در مقابل تلویزیون و کامپیوتر یک عامل خطرناک برای سرطان های انتهای روده محسوب می شود. 

وی مهم ترین دلیل سرطان های گوارشی را افزایش سن و استعدادهای ژنتیکی افراد دانست و افزود: رژیم با پروتئین های حیوانی بالا، رژیم پرچرب، کم شدن فیبر موادغذایی، کم مصرف کردن آب و استرس مخصوصأ استرس های عاطفی و روانی در تعدیل سیستم ایمنی بدن موثر است و می تواند موجب خروج پیش سازهای سرطان از کنترل سیستم ایمنی شود.

این فوق تخصص گوارش و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز بیان کرد: در افراد بالای ۵۰ سال سن شانس ایجاد پولیپ های گوارشی و سرطان های گوارشی افزایش پیدا می کند لذا محدوده سنی ۴۵ تا ۵۰ سال زمان مناسبی برای آغاز پیگیری غربالگری های سرطان های گوارشی است .

واعظی ادامه داد: سرطان معده و مری از شایع ترین سرطان ها در شمال کشور هستند. در مناطق شمالی کشور از آذربایجان تا اردبیل تا شمال و شمال خراسان مطالعات مختلف نشان داده که مصرف چای داغ، دخانیات حتی تریاک و استفاده از بعضی از سوخت های فسیلی که در برخی از مناطق کماکان استفاده می شود از مهمترین دلایل سرطان های قسمت های فوقانی هستند.

وی اذعان کرد: بسیاری از سرطان ها در مراحل اولیه قابل درمان و معالجه و برخی دیگر از سرطان ها قابل کنترل هستند و سال ها در مهار می مانند و با نظارت ماهانه و چند ماه یکبار از فعال شدن (عود) آن ها جلوگیری می شود و حتی در صورت فعال شدن در مراحل اول با روش های غیر تهاجمی می توان آن ها را از بین برد.

به گفته این فوق تخصص گوارش و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان البرز، در کشور حدود ۱۳۰ هزار سرطانی جدید در هر سال شناسایی می شوند که بسیاری از این افراد در مراحل پیشرفته به پزشک مراجعه می کنند و راهی جز شیمی درمانی و رادیو تراپی برای درمان آن ها وجود ندارد.

واعظی اضافه کرد: بسیاری از سرطان ها مانند سرطان پروستات، سرطان های مراحل اولیه سینه و بسیاری از سرطان های گوارشی در مراحل اولیه با درمان های کم تهاجمی مانند درمان های اندوسکوپی و برداشتن آن ضایعه قابل درمان هستند و در آن مراحل پیشرفت هم نمی کنند.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://didebanealborz.ir/?p=3348

برچسب ها

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.