به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز – مهدی آهنگری، عضو پژوهشکده مطالعات و تحقیقات طالقان شناسی: خانه آیت الله طالقانی به شماره ثبت ۲۰۰۹ در شهرستان طالقان واقع شده و شامل اجزای مختلفی همچون بخش ورودی، حیاط میانی، فضاهای مسکونی زمستانی و تابستانی و حیاط شمالی است.
سه نسل از خاندان آیت الله طالقانی یعنی خود وی، پدر و پدر بزرگش در این خانه سکونت داشته اند. این بنا به خواست پدر بزرگ آیت الله طالقانی ساخته شده اما تمامی بخش های موجود در آن متعلق به یک دوره ساخت نیستند. قدیمی ترین قسمت بنا که اتاق آیت الله طالقانی نیز بخشی از آن است در دوران قاجار ساخته شده است.
بنای این خانه تاریخی از نظر ایستایی و سایر موارد تقریبا در شرایط مطلوبی به سر نمی برد که این امر حاصل عدم توجه به این آثار ثبت ملی شده در سالیان گذشته است. در جوار این خانه حمام قدیمی نیز وجود دارد که به ثبت میراث فرهنگی رسیده است اما در حال تخریب است و وضعیت خوبی ندارد.
طالقان از لحاظ وجود آثار تاریخی و طبیعی غنی است و قلههای مرتفع و دریاچه سد طالقان و رودخانه شاهرود آثار طبیعی شاخص آن بوده و آثار تاریخی این شهرستان نیز شامل مقبره و امامزاده، زیارتگاه و مکان مقدس، ۳۳ تپه باستانی و تاریخی، ۲۰ باب حمام تاریخی، پنج دهانه غار طبیعی و تاریخی، دو خانه تاریخی، چهار گورستان تاریخی، چهار آبشار و یک کتیبه سنگی تاریخی است.
در مجموع در شهرستان طالقان ۱۱۲ جاذبه تاریخی، فرهنگی و طبیعی شناسایی شده که از این تعداد ۶۷ اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
نقطهنقطه این شهرستان جلوههای زیبایی دارد که هر یک از آن ها میتواند پوستری زیبا و چشمنواز برای تماشاگران و گردشگران باشد. جاذبههای گردشگری طالقان آنقدر زیاد است که شاید حساب آنها از شمارش با انگشتان دست خارج باشد.
هر آنچه یک گردشگر خوشذوق به دنبال آن عزم سفر کرده، در طالقان وجود دارد؛ امید است با توجه و تلاش مسئولان امر و متولیان در حفظ آثار ملی ثبت شده شاهد رونق گردشگری این شهرستان باشیم.
انتهای پیام/