به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، دکتر فریبا زمان خانی، کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز در مورد غربالگری شنوایی در نوزادان گفت: پیشگیری از کم شنوایی و اقدامات مراقبتی مربوط به آن در ارتقای سلامت عمومی جامعه و کاهش هزینههای بهداشتی در کشورها نقش عمدهای را ایفا میکند.
وی با بیان اینکه در سال های اخیر بر موضوع کم شنوایی در دوران نوزادی و مراقبتهای مربوط به آن تأکید شده است بیان کرد: نقص شنوایی، شایع ترین اختلال در بین اختلالات مادرزادی در نوزادان و بهعنوان یکی از اصلیترین عوامل ناتوانی و معلولیتهای نوزادان در سراسر جهان مطرح است.
کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز ادامه داد: این اختلال، عوارض کوتاه و بلندمدتی بر زمینه های مختلف رشد کودک ازجمله زبان، فعالیت فیزیکی، قوه درک یا شناخت و نیز مهارتهای ذهنی و اجتماعی می گذارد.
دکتر زمان خانی مطرح کرد: غربالگری شنوایی نوزادان، مؤثرترین راه برای شناسایی زود هنگام ابتلا به نقص شنوایی در میان نوزادان است که باعث ارتقای رشد آنها می شود. شیوع بالای کم شنوایی نوزادان از یک سو و امکان تشخیص بهموقع و درمان آن از سوی دیگر نشاندهنده اهمیت برنامههای ملی غربالگری شنوایی است.
کارشناس مسئول بیماری های غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی البرز اضافه کرد: در همین راستا و به منظور رفاه حال عموم، پیگیری و مراقبت بهتر نوزادان و استقرار برنامه سلامت شنوایی نوزادان در کنار برنامه غربالگری نوزادان در دستور کار مراکز بهداشت قرار گرفته است.
وی اذعان کرد: بهترین زمان شناسایی این اختلال، سه تا پنج روز تا یک ماهگی و بهترین زمان تشخیص تا سه ماهگی و بهترین زمان درمان تا ۶ ماهگی است. در بدو تولد نوزاد غربالگری شنوایی در بیمارستان انجام می شود و چنانچه بعد از انجام دو تست تخصصی، اختلال شنوایی تشخیص داده شد مرحله درمان که می تواند کاشت حلزون یا سمعک و … باشد، انجام می شود.
دکتر زمان خانی توضیح داد: مراقبان سلامت در مراکز بهداشتی نیز موارد شناسایی شده با اختلالات شنوایی را تا پایان مرحله درمان به طور مستمر پیگیری می کنند. در حال حاضر فرایند و غربالگری شنوایی نوزادان در استان با همکاری معاونت بهداشت، معاونت درمان و بهزیستی انجام می شود.
انتهای پیام/