• امروز : چهارشنبه - ۹ فروردین - ۱۴۰۲
  • برابر با : 8 - رمضان - 1444
  • برابر با : Wednesday - 29 March - 2023
3
یادداشت/ مرتضی دهقان آزاد

سهم زنان، در عرصه های مدیریتی در کرج کجاست؟

  • کد خبر : 13058
  • 20 دی 1401 - 17:40
سهم زنان، در عرصه های مدیریتی در کرج کجاست؟
غالباً نگاه نابرابرِ غالب و قوانین نانوشته مدیریت های مردانه محور، به خاطر بسترهای فراهمِ برخورداری از مناصب، دسترسی آسان به ابزار و امکان ارتقا و ادوات ارتباطات و رانت های وسیع قانونی و گاه غیرقانونی همواره فرصت رقابت سالم و بهره‌مندی از جایگاه های شغلی برابر را از بانوان دریغ کرده است.

به گزارش پایگاه خبری دیده بان البرز، مرتضی دهقان آزاد، تحلیلگر رسانه  در آستانه میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) و گرامیداشت روز زن و مقام مادر، در یادداشتی آورده است: طبق پیش بینی قانون برنامه ششم توسعه کشور، قرار بود تا پایان سال ۱۴۰۰، دست کم ۳۰ درصد از پست های مهم مدیریتی، به زنان واگذار شود.

این در حالی است که آمار به کارگیری بانوان در جایگاه های مختلف  البرز، اعم از شهرداری ها، دهیاری ها، فرمانداری ها و معاونت های مختلف استانداری ها، حاکی از آن است که این مطالبه مغفول، به جای رشد مقبول، عملاً عقیم مانده و تصمیم گیران بالا دستی در این زمینه، به ویژه در حوزه های مختلف مدیریت شهری، دچار عقبگرد شده اند.

درنگی بر اقدامات متولیان امری که دائم شعار تظلم خواهی از بانوان شاغل را به فراخور شرایط و مقتضیات جبری، به طورِ نمایشی فریاد می زنند، این پرسش را پیش می آورد که چرا نقش بانوان در مناصب کلان، تا این حد تنزل یافته است!؟

بر اساس الگوواره های موفق جامعه جهانی، ثابت شده که نادیده انگاری استفاده از ظرفیت ها و استعدادهای بانوان، ظلمی نابخشودنی است که رفته رفته، باعث تک بُعدی شدن مناصب، دور شدن جامعه از ظرفیت های خلاقانه و تعاملات اثربخش و در نتیجه، ناهمگونی مشهود در ایجاد توسعه متوازن اجتماعی می‎شود.

با این وجود و در حالی که بانوان تاکنون و به اندازه توان و امکان، تمام تلاش های خود را برای تحقق این خواسته و ارتقای سطح دانش و تحصیلات دانشگاهی خویش معطوف داشته اند، اما کماکان، حریف نگاه های مرد سالارانه متولیان امری که هنوز زور بازو را نماد توانمندی می دانند؛ نمی‌شوند و در عین احراز شایستگی ها، نمی‌توانند سهم مُناسب خود از مَناصب به ویژه در رده های بالای مدیریتی را به خویش اختصاص دهند.

با اینکه به طور نسبی هر ساله به تعداد زنان شاغل کشور و به تبع آن، زنان شاغل استان مهاجرپذیر البرز، اضافه می‌شود، اما واقعیت این است که میزان ارتقای آن ها در ادارات، نهادها و به ویژه، حوزه های مختلف مدیریت شهری، در ناترازی محسوسی، هیچ تناسبی با جمعیت آنان ندارد.

به گونه ای که در حال حاضر، از نزدیک به یک هزار پست مدیریتی خرد، میانه و کلانِ موجود در مرکز، مناطق، سازمان ها و واحدهای تابعه شهرداری کرج، سهم زنانِ شاغل، چیزی حدود پنج درصد است!

در صورتی که به زعم توجیهات تکراری و تفکرات سنتی در رد و طرد زنان شاغل از تصدی مناصب مهم، اتفاقاً به دلیل شاخص های شخصیتی، ظرفیت های فطری، نگاه جزئی نگر زنان در تجزیه و تحلیل داده ها و نیز برتری سلایق و علایق زیبایی شناسانه آنان، در واقع می‌توان از این زمره برتری ها و توانمندی‌های تفاوت دار آنان استفاده کرد.

با اشتغال بانوان در روابط عمومی ها، عرصه های معماری و شهرسازی، سیما و منظر شهری، تحقیقات و پژوهش، منابع انسانی، فناوری و اطلاعات، حوزه های مالی و به ویژه عرصه های فرهنگی و اجتماعی شهرداری کرج می توان نهایت استفاده را از ظرفیت های زنان برد.

این در حالی است که غالباً نگاه نابرابرِ غالب و قوانین نانوشته مدیریت های مردانه محور، به خاطر بسترهای فراهمِ برخورداری از مناصب، دسترسی آسان به ابزار و امکان ارتقا و ادوات ارتباطات و رانت های وسیع قانونی و گاه غیرقانونی همواره فرصت رقابت سالم و بهره‌مندی از جایگاه های شغلی برابر را از بانوان دریغ کرده است.

با این تفاسیر، لازم است که افزون بر مطالبه گری رسانه ها از ارکان تصمیم سازی، حمایت هایِ حداکثری بانوان این عرصه، توام با دفاع تمام قد زنانِ دارای مسئولیت های اثرگذار در نهادهای تصمیم گیر، به ویژه بانوان عضو شورای اسلامی شهر در همگامی و هم افزایی آگاهانه، به طور هدفمند، متمرکز شود.

علاوه بر این باید تلاش شود تا شعار شایسته گزینی که سال هاست به بوته فراموشی سپرده شده، از سوی مدعیان قانون مداری، اولین و اساسی ترین مبنای دستیابی به پست های کلیدی و مناصب مهم مدیریتی قرار گیرد و به تبع آن، نگاه نابرابر جنسیتی در مدیریت ها، برای همیشه حذف شود.

از آنجا که جامعه جهانی با سرعت فزاینده ای در حال پیشرفت است، لذا برای دستیابی به اهداف چشم انداز کشور باید هم تراز با جامعه جهانی گام برداشت و این سرمایه اجتماعی مغتنم و ظرفیت بی بدیل توسعه زایی متقارن را بیش از این، در آتش بی مهری نسوزانید.

اینک، انتظار می رود تا همگام با جامعه جهانی و پس از تحریکات و تحرکات شکست خورده معاندان نظام برای ایجاد انواع دو قطبی سازی ها در جامعه و سو استفاده روانی، رسانه ای از اغتشاش انگیزی جنسیتی، همزمان با حفظ ارزش های ملی و دینی، جهاد جنسیت زدایی از حوزه های مدیریتی، در بخش های دولتی و خصوصی، اولویتی الزامی تلقی و به پیامد آن، مقدمات توسعه متقارن جامعه، همزمان با موفقیت های روزافزون بانوان در سکوهای مهم مدیریتی، در عمل و اقدام، نهادینه شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : http://didebanealborz.ir/?p=13058

ثبت دیدگاه

  1. For a woman with an intact uterus, long term conventional dose unopposed systemic estrogen therapy can cause endometrial hyperplasia, which typically results in dysfunctional uterine bleeding and might rarely lead to endometrial cancer generic cialis from india

  2. It?¦s actually a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

    http://www.vorbelutrioperbir.com

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.